woensdag, februari 28, 2024

Report High Tea: De Nacht Staat Op, en de Melkweg stroomt vol

-

Home » Features » Report High Tea: De Nacht Staat Op, en de Melkweg stroomt vol

Op zaterdag 12 februari droeg drum ’n bass label/event High Tea Music bij aan het grote nachtprotest ‘De Nacht Staat Op’. Dat deed het in de vorm van een uitverkochte zaal in de Melkweg in Amsterdam. TIOH’s Bass-Huisgids Daan Coerver mocht van begin tot eind alles meemaken. En sprak met High Team Music-organisatoren en artiesten T&Sugah over het event en de landelijke actie.

Toen de tram waar ik inzat rond 21:55 het Leidseplein opreed, baande deze zich in een oceaan van enthousiast publiek dat klaar stond om het nachtleven in te stappen. Het was een vreemd gezicht, maar voelde na enkele secondes weer als thuiskomen.

Entree

Als ik enkele minuten na aanvang bij de Melkweg aankom staat de rij nog tot buiten. De gezelligheid is niet te missen en het enthousiasme zit er dik in. Ik spreek wat mensen in de rij. Allemaal zeggen ze dat ze niet kunnen wachten en het veel te lang geleden is.

“Het is vooral belangrijk om op deze manier te protesteren”, zegt een van hen. “Unmute us was bijvoorbeeld ook wel een mooie actie, maar nu protesteren we echt door te doen wat we missen.”

>> Check ook De Nacht Staat Op; toch een succes

Eenmaal binnen merk ik dat zaal in het eerste half uur al halfvol staat. Er wordt volop gedanst en de hele pandemie lijkt wel nooit bestaan te hebben. Als ik na het eerste uur de openingsact June spreek kan ze dit ook beamen:

“Ik ging er eigenlijk vanuit dat er nog niet zo veel mensen zouden zijn, maar de zaal stond al veel voller dan dat ik had verwacht. Ik merkte ook aan de reactie die ik kreeg van de crowd weer hoe belangrijk dit soort dingen zijn.”

Feest

Elke keer als ik even een rondje door de zaal maak staat deze weer wat voller. Rond 23:30 is lopen bijna onmogelijk en lijkt het publiek wel een zee aan mensen die vrolijk met elkaar mee bewegen. Dansen, knuffelen, lachen en raven; de nacht is terug!

Wat betreft muziek heb ik de eerste paar uur veel setjes gehoord die we van High Tea gewend zijn. Veel euforische en snelle dancefloor-drum-‘n-bass met hier en daar een wat rauwer randje. Later in de nacht begon BLVCK CROWZ met fellere jump up en was het raggen geblazen. De line up was ingepland tot 01:30. Hierna gingen de dj’s tot 05:00 door met een mega b2b. Vanaf dat moment was het on stage vrijwel net zo’n leuke chaos als in de zaal.

T & Sugah

T & Sugah zijn CEO’s bij High Tea Music en dus ook verantwoordelijk voor dit (illegale) evenement. “Toen de Melkweg belde en vroeg of we dit wilde doen hebben we zonder te overleggen meteen ja gezegd, ondanks dat de timing niet zo lekker is. We hebben vanochtend een clipshoot gehad en zijn dus al bijna 24 uur wakker. Maar alles voor het protest!”

Ze vinden het ook heel belangrijk om te laten zien dat het gewoon kan. “Ik dacht in het begin al ‘waarom zeggen alle clubs niet gewoon samen dat ze open gaan?’ want als ze dat doen kan het dus kennelijk wel.”

Statement

Verder zijn de jongens van High Tea Music ervan overtuigd dat het erg belangrijk is om dit statement te maken. “Blijkbaar zien ze in Den Haag niet hoe belangrijk de nacht is voor jonge mensen die zichzelf willen ontdekken en ontplooien. Daarom moeten we ze op deze manier met de neus op de feiten drukken. Natuurlijk is het belangrijk om ouderen te beschermen, maar dat mag niet ten koste gaan van het leven van jonge mensen.”

De boodschap van de avond is duidelijk; de nacht moet open! Verder gaat het er vooral om dat heel veel mensen weer iets hebben kunnen doen wat ze lief is en ze al te lang moeten missen. Gelukkig weten we inmiddels dat het uitgaansleven eind februari weer vrijwel helemaal en onbeperkt open gaat.


High Tea Music

Het volgende event van High Tea Music is op 25 maart in Melkweg Amsterdam. Het belooft weer een heerlijk nachtje te worden met een line-up bestaande uit o.a. Delta Heavy en Dimension. Tickets zijn nu beschikbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...