vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeaturesHot Tub Week Effenaar: voorpret bij tropisch film/partypaleis

Hot Tub Week Effenaar: voorpret bij tropisch film/partypaleis

-

Wat nou gelikte poolparty’s met gebruinde sixpacks aan de costa’s? Een spetterend tropisch feestje kan ook prima in de Neerlandsche winter met de kerstpondjes onder je witte huid, dacht een aantal Brabantse collectieven. In en met de Effenaar in Eindhoven bundelen ze de krachten voor de Hot Tub Week (16-20 januari). Vijf dagen (en wat nachten) met vrienden foute films kijken en fijne feestjes bouwen vanuit je eigen opblaasbad in de grote zaal van het poppodium. “Dit wordt gewoon genieten van guilty pleasures. Lekker fout, alles met een grote knipoog.”

Wij namen alvast een duik met de bonte bups feestbouwers achter de Hot Tub Week: onder meer Effenaar, Qanvas, Biki90, Ladyboys, Vieze Vrienden en Hitszone.

Video: voor-bubbelen met de organisatoren!

- Advertisement -

Alle verhuurders, van noord tot zuid, belden ze zo’n beetje af bij evenementenbureau Qanvas in Tilburg. Nu kunnen ze stellen dat ze van maandag 16 tot en met vrijdag 20 januari de grootste collectie opblaasbare hot tubs van het land bij elkaar hebben in de Effenaar in Eindhoven.

Niet minder dan 20 komen er in de grote zaal te staan, tijdens de Hot Tub Week. Op het slotfeest ietsje minder ten behoeve van een dansvloertje. Het maakt het popcentrum meteen tot het eerste waar ooit zo’n drijf-in-show heeft plaatsgevonden.

Aus Berlin

“Schuimparty’s deden wij vroeger ook wel”, aldus marketingmedewerker Laura van Gerven van de Effenaar, tevens een van de drijvende krachten achter het concept Hitszone. “Maar dit is nieuw voor ons.”

Net als Qanvas (dat naast techno-events als Machinekamer en Aus Berlin net zo goed theater en food ‘doet’), houden ze wel van een zijstap bij de Effenaar.

We merken in de gehele linie een roep om meer beleving

Laura: “Met alleen een dj kom je vaak niet meer weg tijdens uitgaansavonden. We merken in de gehele linie een roep om meer beleving. Daarbij werken we graag samen met andere partijen.”

Bas van Vijfeijken van Qanvas: “Het idee voor dit concept komt voort uit ‘Hot Tub Time Machine’. Een ontzettend foute film waarin vrijgezelle mannen via een draaikolk in hun hot tub een andere wereld binnengaan.”

Hot Tub Week

Dat gebeurt ook in de Hot Tub Week, in een Effenaar die verder met hangmatjes, luchtbedden en palmbomen wordt omgetoverd tot tropisch zwemparadijs. Bas: “Het wordt gewoon genieten van guilty pleasures. Lekker fout, alles met een grote knipoog. Hartje winter, het maakt niet uit hoe je eruit ziet.”

Voor nog meer draagkracht, creativiteit en vooral feestvreugde werd een aantal Eindhovense organisaties uitgenodigd om mee te bouwen aan een volledige Hot Tub Week. Bas: “Het speelt ook mee dat het lang duurt om zo’n bad op te zetten en te verwarmen.”

Er komen allerlei andere zaken om de hoek kijken om rekening mee te houden als poppodium

Dat vraagt wel om een speciale benadering, aldus Laura. “Er is een speciale productiegroep gevormd, want er komen allerlei andere zaken om de hoek kijken om rekening mee te houden: van een hogere temperatuur in de zaal tot gladheid en omkleden. Gelukkig kunnen wij dat allemaal goed aan, daarom is het ook zo tof om dit in de Effenaar te doen.”

Wetflix en Bubble Up

Het podium van de grote zaal wordt tijdens de Hot Tub Week omgetoverd tot kleedruimte, met lockers ter scheiding van de seksen en met een groot scherm tussen de zaal. Laura: “Ik kan me voorstellen dat je het fijner vindt om thuis al je zwembroek onder je kleren aan te doen, maar hier kun je je rustig omkleden.”

De eerste vier dagen worden gebundeld onder de passende naam Wetflix. Iedere dag/avond host een ander collectief een film en een randprogramma – van een feestje na afloop tot thematische cocktails, filmsnacks en allerlei maffe randactiviteiten seksleszie onder voor het complete programma).

Die hot tub kan echt een flink stootje hebben

Er is bediening aan je badje en er zijn speciale waterdichte tasjes voor geld en telefoon (Laura: ‘praktisch en vanwege privacy kun je die overigens beter in je kluis laten’). Voor de natte gelegenheid kan er worden gepind en met munten worden betaald.

De slotavond/-nacht heet Bubble Up en staat geheel in het teken van feest. De lekkerste guilty pleasures en hits moeten je badje (niet allemaal hebben ze een bubble-functie) spontaan aan het bruisen krijgen.

Bas verzekert: “Opletten met scherpe voorwerpen, maar verder kan die hot tub echt een flink stootje hebben.”

Hot Tub Week


Hot Tub Week Effenaar – het programma

Maandag 16 januari

19:00: ‘The Pirates of the Carribean’ 
Tropische avonturenfilm, gehost door studentenvereniging Lucid maar net als alle andere avonden voor iedereen toegankelijk.

Dinsdag 17 januari

19:00: Go Short Filmfestival-programma
Duik in de wondere wereld van de korte film. In stijl uiteraard, met onder meer een komedie over een goudvis.

22:00: ‘Spring Breakers’ + Vieze Vrienden
Vier oud Disney actrices overvallen de lokale snackbar zodat ze alles kunnen doen wat god verboden heeft. Vóór, tijdens en ná deze foute film bouwt hiphop-/r&b-collectief Vieze Vrienden een feestje – én verzorgt het seksles!

Woensdag 18 januari

14:00: Wetflix Kids
Jawel: kindermiddag, met ‘The Jungle Book’!

17:30: ‘The Boat That Rocked’

Het (waargebeurde) verhaal van 8 dj’s die op een boot vanuit de Noordzee illegale radio uitzenden. Ga los op muziek van Beatles, Stones en Hendrix.

21:00: ‘Sharknado

Culthit over een enorme orkaan die LA teistert, waarna er haaien all over the place zijn.

Donderdag 19 januari

18:00: ‘The Big Lebowski’

Onmisbare cultklassieker. Dobber in je hot tub terwijl The Dude drank, drugs en vrouwen verslindt en daarnaast eigenlijk helemaal niks doet.

21:00: ‘Costa!’ + Hitszone

Laat je hart (opnieuw) stelen door Katja Schuurman, Daan Schuurmans en Georgina Verbaan. De Hitszone-crew zorgt voor lekkere 00’s-swingers.

Vrijdag 20 januari

23:00: Bubble Up

Bruisend slotfeest, met onder meer Mikey Biemans, Elle Rich, Ladyboys, en dj’s van Biki90 achter de decks.

Tickets en meer info

Voor de Wetflix-bios kun je een los kaartje kopen (€10,-) of samen met vrienden een privé Hot Tub huren (€50,- voor 6 personen). Voor Bubble Up zijn losse tickets beschikbaar (€15,-).

Voor het complete overzicht zie www.effenaar.nl/wetflix.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...