donderdag, oktober 5, 2023

House en techno in maart: De tips van Mark van Bergen

-

Home » Features » House en techno in maart: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor maart 2021. 

Back To Live, Fieldlab dance-events

6 en 13 maart, Ziggo Dome en festivalterrein Biddinghuizen

Fieldlab

Zo’n conferentie, cabaretvoorstelling of voetbalwedstrijd is leuk natuurlijk. Mooi ook dat er feitelijk geen besmettingen waren. Maar deze events in het kader van Fieldlab Evenementen waren vooral statisch, met zittend publiek. De échte test, en vooral voor ons als liefhebbers erg hartverwarmend, zijn de dance-events die de eerste twee zaterdagen van maart gaan plaatsvinden. Eerst indoor, in de Ziggo Dome. Daarna een festival, op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. MOJO en ID&T tekenen voor de organisatie.

Meer dan 100.000 liefhebbers streden om een van de kleine 3000 tickets die in totaal te vergeven waren (1300 Ziggo, 1500 Biddinghuizen). De lucky few van de aanwezigen zullen, al moeten ze heel wat (test)protocollen doorstaan, smullen om weer ‘Back To Live’ te mogen gaan. De line-ups zullen nog nooit zo ondergeschikt zijn geweest, maar mogen er absoluut zijn. Zeker op het festival, waar onder andere Joris Voorn en Reinier Zonneveld de technoharten weer sneller laten kloppen.

>> Zie ook – Bezoek aan Back To Live: Hoe beviel de eerste test van Fieldlab Evenementen?

TIOH is er in de Ziggo ook bij, onze redacteur Daan Coerver heeft een perspas en zal (live) verslag doen. Volg onze Insta voor de beelden!

>> Meer info event Ziggo Dome
>> Meer info festival Biddinghuizen


Dutch Dance Talks

Iedere donderdagavond om 20:00 uur op de audio-app Clubhouse

Clubhouse app

Clubhouse is dé rijzende ster binnen de social media, ook al is de audio-app alleen nog op de iPhone te downloaden. Zelf heb ik er inmiddels al aardig wat uurtjes doorgebracht, en ben voorlopig wel enthousiast. Al zijn er nog wat twijfels over de huis-privacy. Maar dat praten en vooral luisteren centraal staan, is een verademing temidden van al die vluchtige timelines. Al is het op Clubhouse ook gewoon leuk om al zappend in en uit te stappen, overal even wat mee te snacken. Maar als je eenmaal een boeiend plekje hebt gevonden (en die zijn er veel), dan kun je zo een halfuur blijven plakken. Verdiepende materie, dialoog en soms ook gewoon wat fijne small talk is een cocktail die goed smaakt.

Zelf ben ik ook maar een eigen ‘Room’ gestart. Onder de titel ‘Dutch Dance Talks’ host ik sinds eind februari een nieuwe wekelijkse talkshow, waarin ik samen met kenners uit de branche actuele topics bespreek. De komende 2 edities heb ik collega’s van mijn onderwijsprogramma Dutch Dance Lab te gast als sidekick. Eerst Jesler Amarins (o.a. ADE), daarna Siem Nozza, Nachtburgemeester van Eindhoven.

>> Eventpages


LifeLive Festival

Zaterdag 13 maart, 18:00 uur, Lifelive.io

Lifelive is een nieuw, interactief streamingplatform, geboren in clubbing capital Berlijn. De makers streven ernaar de – tot op heden vrij statische – wereld van online events socialer te maken. Daar ligt inderdaad een uitdaging, al heeft bijvoorbeeld Tomorrowland met 2 sterke digitale festivals al wel veel interactieve kracht laten zien.

Het mooie van LifeLive is dat het verbinden van bezoekers echt voorop staat. Je ziet elkaar via roterende beelden in een van de area’s, kunt elkaar opzoeken voor een chat of anders hangen aan een virtuele bar (en, vooralsnog voor Berliner: drankjes laten thuisbezorgen). Ook mooi: alle opbrengsten gaan naar de artiesten.

De line-up van de eerste editie van het festival gun ik het van harte, want het is een legertje aan house- en technonamen om je vingers bij af te likken. Onder andere Andhim, Oliver Koletzki, Super Flu (hier mijn interview) en Monkey Safari zijn present in een van de 5 area’s, die gehost worden door partijen als Stil Vor Talent en Soundity.

>> Eventpage


Eerdere maandtips van Mark van Bergen?

Check hier de eerdere maandtips van Mark van Bergen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

My First Gig: DJ Thalia (NL)

My First Gig DJ Thalia (NL) Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van...

Kopstukken woest over abortus uitgaansleven, ruim 30 partijen sluiten zich aan bij kort geding

Publiek en professionals in het uitgaansleven hebben woest gereageerd op het aborteren van de Summer Of Love, vrijdag, door...