woensdag, december 6, 2023

House en techno in juli: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Puinhoop Kollektiv » House en techno in juli: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand juli.

 

WE ARE ELECTRIC WEEKENDER

6-9 juli, Boxtel

We Are Electric

Groter, diverser en langer (ook ’s nachts). Organisatoren Paaspop Events, MOJO en Fourmation maken met hun festivalcollab WE ARE ELECTRIC WEEKENDER een next step dit jaar.

Het eveneent verhuist van Eersel naar het Boxtelse Velder Woods. Dat betekent een groter muzikaal aanbod met meer grote ‘live’ shows en veel meer ruimte voor een festivalcamping. En last but not least, een muzikale programmering die op het festivalterrein tot 3 uur in de nacht doorgaat.

Dat kleedt WAE in met een grootse line-up, die een breed spectrum van de elektronische muziek vertegenwoordigt. ‘Nummer 1-dj’ Martin Garrix is van de partij, net als The Prodigy, Eric Prydz, Noisia, Paul Kalkbrenner, Martin Solveig, Netsky, Oliver Heldens, De Jeugd Van Tegenwoordig, Mura Masa en Modeselektor.

Onlangs had This Is Our House een exclusief interview met WAE-programmeur Maurice Spijker. Dat lees je hier.

> Event


In Retraite

6-9 juli, Ottersum

In Retraite

12Inch City, dat zijn de onvolprezen bazen van de (legale) locatiefeesten in Nederland. Hun jaarlijkse festival In Retraite vindt plaats in een voormalig Klooster (Roepaen) in Noord-Limburg. De naam zegt het al, je trekt je er terug uit de wereld – desgewenst een weekend lang.

Het concept en de beleving zijn (mind the word) ‘heilig’, waarbij je kunt rekenen op zegeningen door monniken, genot van stukjes natuurschoon of andere spirituele momentjes. De line-up krijgt zo vooraf nooit veel aandacht maar is wel altijd dik in orde, vol (verborgen) pareltjes. Klinkende namen zijn er echter ook, zoals dit jaar bijvoorbeeld Applescal, Eelke Kleijn en Oliver Schories.

Gruwelijk veel zin om straks ‘In Retraite’ te gaan.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Tomorrowland

20-22 en 27-29 juli, Boom (B)

Hans Kuijten Tomorrowland

De tweede helft van juli ga ik het aanbod in de Lage Landen moeten missen. Maar maak je om mij geen zorgen hoor; met een vakantie op Ibiza blijf ik een kat op het spek.

Daardoor doet het ook minder pijn om (wederom) Tomorrowland te moeten missen. Het is de heilige graal der festivals wereldwijd, maar om erbij te zijn moet je nu eenmaal vaak je vakantie(geld) opofferen.

Tsja, wat valt er verder over te zeggen… Dit wil iedere echte liefhebber eigenlijk een keer meemaken, denk ik. Al is Tomorrowland ook gewoon niet te behappen, keuzestress kun je er maximaal ervaren.

Het begint bij velen al met de keuze tussen weekend 1 en 2. Hoe dan ook staat in beide gevallen een onovertroffen selectie van wereldtoppers, kroonprinsen, undergroundartiesten en hostingpartijen in Boom.

Met uiteraard een sublieme verzorging en aankleding. Check voor bewijs van dat laatste ons veelgelezen verhaal over podium-ontwerper Hans Kuijten, die onder meer voor bovenstaande mainstage tekende.

> Weekend 1
> Weekend 2


Meer events

Voor een groter overzicht van de events in juli zie onze agendasectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...