dinsdag, februari 27, 2024

House en techno in mei: de partytips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in mei: de partytips van Mark van Bergen

Waar het feestje is?! In aanloop naar de nieuwe maand geven onze huisbazen je koers richting het betere feestgedruis. Met focus op en rond het zuiden, maar ook met verrassende uitstapjes. Huis-stuiterbal Bart Elzendoorn wijst je in zijn partytips de weg boven de 150 BPM. Hoofdredacteur Mark van Bergen gidst je door zijn favorieten op het gebied van (tech/deep) house en techno. Dit keer zijn persoonlijke selectie voor de maand mei, waarin het festivalseizoen echt van start gaat.

 

Losjes Hemelvaart

10 mei, Tramkade Den Bosch

Losjes Hemelvaart

Met Hemelvaart kun je uiteraard weer op vele plekken de bloemen buiten zetten (hier het overzicht in onze agenda). Vaste prik daarbij is inmiddels het feest van Losjes in de Bossche Tramkade. Een mooie, industriële locatie op loopafstand van het station. Verdeeld over een house- en een techno-area komen dit keer flink wat mooie namen over: onder meer Ben Sims, Octave One, Tripeo, Antal, David Vunk en Mino Abadier.

>> Event


Extrema Outdoor Belgium

18-20 mei, Houthalen-Helchteren

Extrema Outdoor Belgium 11 - Vlad Solovov

Hiermee begint voor mij het festivalseizoen pas echt, schreef ik laatst al. Ooit het jonge, kleine Vlaamse zusje van het oudste dancefestival van Zuid-Nederland, nu omgedraaid qua formaat. Extrema Outdoor Belgium (of XO Belgium) is anno 2018 een veelvoud groter dan de moedereditie, in juli voor de 2ekeer op de nieuwe stek in Wanroij.

In België hebben ze met veel succes een muzikale koers ingezet die inmiddels ook in Nederland wordt gevolgd: progressieve techno en (tech/deep)house. De line-up is nog gruwelijker dan die van 2017, en benadert die van een DGTL.

In totaal treden ruim 100 artiesten op, onder wie Dixon, Joris Voorn, Kölsch, Âme back to back met Rødhad, Dubfire, Hot Since 82, Moodymann, Nic Fanciulli, Pan-Pot, Sasha (een van mijn all time heroes), Adam Beyer, Amelie Lens, ANOTR en Stephan Bodzin (foto boven). Daarnaast zijn er vele opkomende namen en talenten.

>> Event


FLOW met Franky Rizardo

19 mei, 013 Tilburg

Ook Franky Rizardo is present op XO Belgium, met een stagehosting met zijn concept FLOW op zondag. Voordat de karavaan naar Vlaanderen reist, doet FLOW eerst nog 013 in Tilburg aan.

Het is knap wat de Arnhemse baas in een paar jaar tijd heeft opgebouwd. Met ook een radioshow en een label erbij is FLOW een klein instituut in de housescene geworden, dat ook internationaal volop in de picture staat. De gemene delers: ruimte voor opkomend talent en een liefde voor warme, progressieve house. Niet te makkelijk, niet te moeilijk.

Onlangs was Frank al even in 013. Daar waar hij als oud-Rockacademie-student ooit al showcases gaf. Ik ving hem op voor een interview, zie hierboven.

>> Event


Meer partytips?

Check onze agenda-sectie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...