vrijdag, december 8, 2023

House en techno in november: De tips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in november: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Jasmijn van Broekhoven en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de harde stijlen en de broken beats. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor november 2019. 

 

Aus Berlin Clubnacht

Vrijdag 8 november, Club Smederij, Tilburg

Aus Berlin Clubnacht

Een letterlijk historische editie van Aus Berlin Clubnacht, op vrijdag 8 november in Club Smederij in Tilburg. Op 9 november is het immers 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel, en Aus Berlin zou Aus Berlin niet zijn om dat links te laten liggen. (Eerder schreef ik al over hun verrassende, inhoudelijk sterke marketingacties.)

Het festival in de Koepelhal mag dan inmiddels zijn teruggeschaald naar een clubnacht in Club Smederij – nog een paar edities en dan is het zelfs ‘Schluss’ met AB – de ziel is er zeker nog niet uit. In Smederij, daar waar Aus Berlin ooit begon, wordt dit keer een grote muur op het midden van de dansvloer gebouwd, en om middernacht neergehaald. Ter viering van de vrijheid, laten we dat niet vergeten. Jonty Skrufff en Fidelity Kastrow zorgen voor de muzikale omlijsting. Sehr schön, of Ganz geil zoals de Duitsers zeggen…

>> Event


 

Dreamfields Mexico

Zaterdag 16 en zondag 17 november, Guadalajara (Mexico)

Dreamfields Mexico

Zelf ga ik deze bijzondere Aus Berlin-editie overigens niet meemaken. Ik stap ongeveer een uur voor de val van hun Muur op het vliegtuig naar Midden-Amerika, om een heel ander event mee te gaan maken: Dreamfields Mexico.

Dreamfields is een van origine Nederlands festival, dat ik normaal gesproken niet snel zal tippen vanwege de big room- en EDM-sound. Maar als slotstuk van een heel mooi educatief partnership met Fontys ACI, waar ik de kost verdien als docent over de dance-industrie, mag ik anderhalve week met 16 van mijn studenten naar Guadalajara. Ze gaan daar meewerken aan Dreamfields Mexico, op 16 en 17 november met onder meer Martin Garrix, Lost Frequencies (interview) en de verse ‘nummer 1-dj’s’ (*kuch*) Dimitri Vegas & Like Mike.

Precies: normaal gesproken niet mijn cup of tea, maar dit gaat sowieso een bijzonder project worden. Er is bovendien wel een mooie techno-stage dit jaar, waar ik onder meer Testpilot a.k.a. Deadmau5 ga zien.

>> Event


 

Ohm Herfstfestival

Zaterdag 30 november, Lijm & Cultuur, Delft

Ohm Herfstfestival

Op 30 november ben ik weer ruim een week terug uit Mexico en is mijn jetlag hopelijk ver genoeg verdwenen om naar Delft te kunnen. Jazeker, Delft, daar vindt het Ohm Herfstfestival plaats, met onder andere Job Jobse, Clouds en DJ Boring. Ik vind het gewoon tof om nieuwe dingen te blijven ontdekken. Voor mijn vriendengroep is het vaak de kunst om een datum te prikken waarop iedereen kan, we zien wel naar welk feest we gaan. Als je op deze manier de party-kalender aanvliegt, kom je nog eens ergens!

Nu dus in Lijm & Cultuur in Delft, een creatief laboratorium waar diverse events plaatsvinden. Onder meer die van Ohm, een co-productie van Elevation Events en ZeeZout. ‘Een rauwe, industriële locatie die perfect is voor techno. Maar het is ook gelegen aan het water en heeft een mooi grasveldje ernaast met wat bomen wat dus juist weer perfect werkt voor vrolijke muziek a la house en disco’, aldus de organisatoren eerder tegenover 3voor12.

>> Event

 


 

Meer events en tips?

Check onze agenda voor meer events en partytips.  

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in september: De (laatste) maandtips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere...

De toespraak van Mark van Bergen tijdens Unmute Us in Eindhoven

Zo'n 80.000 professionals en bezoekers protesteerden zaterdag in 6 steden voor de volle heropening van het uitgaansleven, tijdens Unmute...