woensdag, december 6, 2023

House en techno in december: De tips van Mark van Bergen

-

Home » Biki90 » House en techno in december: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Jasmijn van Broekhoven en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de harde stijlen en de broken beats. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor december 2019. 

 

Gin Fizz 5 Year Anniversary

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december, 21:00 uur, Gin Fizz Tilburg

Gin Fizz Koningsdag

Het mag dan een ongeluksdag zijn, ’s lands kleinste maar gezelligste club pakt vanaf vrijdag de 13e groots uit om zijn vijfjarig bestaan te vieren. Uiteraard wordt daarbij de buiten gelegen ‘ravesteeg’ benut (foto boven), zoals Gin Fizz dat graag doet bij speciale gelegenheden (kermis, Koningsdag). En dat 2 nachten lang.

De hele steeg wordt overdekt met een knusse overkapping en een flinke showproductie. Beide dagen is het daar tot 01:00 feest, waarna het binnen tot in de kleine uurtjes doorgaat met een afterparty. Vrijdag kun je onder meer sets van Pablo Discobar Soundsystem en AJ Buitendijk verwachten, zaterdag is niemand minder dan De Sluwe Vos van het partijtje!

Binnenkort trouwens een uitgebreid verhaal over 5 jaar Gin Fizz op TIOH.

>> Event


 

Telefoonloze techno

QUARANTAINE (14 december) & De Missie (21 december), Lab-1 Eindhoven

No phone policy

Twee nagenoeg dezelfde concepten binnen een week tijd op dezelfde locatie. Dat is enerzijds een goede buur en anderzijds een flinke concurrent. Zowel QUARANTAINE als De Missie pleiten vurig voor méér moment-beleving en techno-genot via minder schermgebruik op de dansvloer. Maar het schuurde in de aanloop, want kan Eindhoven (Lab-1 zelfs) zoveel telefoonloze techno wel aan? De planning was ongelukkig, door een samenloop van omstandigheden. Maar de vredespijp is inmiddels gerookt door beide organisaties, want de neuzen staan natuurlijk dezelfde kant op met zo’n less screens, more techno policy. Ik juich dat van harte toe, je wordt af en toe gek van die telefoons om je heen.

>> Event QUARANTAINE
>> Event De Missie


 

This Is Our House On Air – Winter Special

Vrijdag 20 december, 15:30 uur, Club Smederij

TIOH ON AIR WINTERSPECIAL

De tweede live special van onze radioshow annex livestream mag natuurlijk niet ontbreken op deze plek. Een gratis te bezoeken, muzikale vrijdagmiddagborrel in Club Smederij, ter aftrap van het weekend én de kerstperiode!

Op 20 december vanaf 15:30 halen we een aantal fijne dj’s in huis. Headliner is Corren Cavini, een rijzend talent binnen het melodic techno-genre. Zijn set zal gelivestreamed worden en wordt later op de avond uitgezonden door Omroep Tilburg.
Voor deze speciale gelegenheid strijken we neer in de foyer van Smederij, gelegen achter de club. En… de buren van LOC Brewery halen voor dit keer hun wekelijkse Tap Room daarheen! Ook liefhebbers van speciaalbier worden dus getrakteerd. LOC maakte trouwens ook ons speciale This Is Our House On Air-biertje, dat in een beperkte oplage beschikbaar is tijdens de Winter Special.

Hier trouwens mijn radioshow van afgelopen vrijdag, waarvoor ik danceprogrammeur Bas Veekens ontving in de studio van Omroep Tilburg.

>> Event


 

KOELHUIS gaat open!

Zaterdag 21 december, 22:00 uur, KOELHUIS Eindhoven

KOELHUIS

De Bank is dood, leve het KOELHUIS! De kartrekkers achter de tijdelijke cultuurplaats in de oude ABN/Amro in hartje Eindhoven openen een nieuw boek in de Campina-zone. Een ruig gebouw, waar vroeger zuivel werd verwerkt en bewaard, en waar de laatste tijd enorm aan verbouwd werd om het de nieuwe functie van club en evenementenruimte te kunnen geven.

De opening was – mede om die reden – al even uitgesteld. Nu dan alsnog. Niemand minder dan good old Joost van Bellen komt het lintje doorknippen en de dansvloer openen. Super mooi voor Eindje, dit. Nachtelijk 040, dat het zo zwaar te verduren had het afgelopen decennium, maar dat nu langzaam weer uit het dal komt, mede ook door het eerder genoemde Lab-1 en andere al dan niet tijdelijke locaties.

Met oud en nieuw staat overigens meteen de volgende klapper gepland in KOELHUIS. Dan komt niemand minder dan techno-heldin Amelie Lens de betonconstructie van de voormalige koelcentrale testen.

>> Event


 

Joris Voorn – Four Album Tour

Vrijdag 27 december, 013 Tilburg

Joris Voorn Four Album Tour 013

Ik ben nog niet heel enthousiast over zijn nieuwe album, dat de aanleiding is dat Joris Voorn wederom naar de main van 013 komt. Maar de man heeft veel credits bij me opgebouwd, door zijn veelzijdigheid in muziek – en ook daarbuiten.

Joris Voorn maakt zowel minimale, filmische luistermuziek voor in je sofa, vrolijke Ibiza-tech house als stevige stoemp-techno – en alles daar tussenin. Afgelopen ADE hoorde ik Joris nog 6 uur lang draaien aan de zijde van Kölsch tijdens Audio Obscura in het Muziekgebouw aan het IJ, wat wederom een prachtige set opleverde.

Nu dus terug in Tilburg, de stad waar hij nog een tijdje woonde. Vier uur lang zal Joris Voorn draaien, maar liefst. Secret Cinema is ook van de partij.

>> Event

 


 

Meer tips van Mark van Bergen?

Check ze hier. En raadpleeg onze agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...