zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeFeaturesHouse en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2021. 

48 Uur Samen Alleen

Zaterdag 13 t/m maandag 15 februari, Open Source Radio

Prachtig sociaal-muzikaal initiatief in Nijmegen. Een legertje partijen die de lokale nacht vertegenwoordigen, bundelt de krachten voor een 48 uur durend, non-stop programma. Betrokken partijen zijn onder meer Boomshakalak Soundsystem en Drift.

‘Nu de nacht al ruim 10 maanden gedwongen zwijgt, is het belangrijker dan ooit om te laten zien wat we dreigen te verliezen en hoe dat haar stempel zal drukken op onze maatschappij’, aldus de organisatie. ‘Daarin is één thema relevanter dan ooit tevoren: eenzaamheid.’ Er zijn onder meer muziek, praatprogramma’s en winacties. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan 113zelfmoordpreventie.

- Advertisement -

>> Eventpage


Roosevelt – ‘Polydans’

Vrijdag 26 februari via City Slang

Een portie feel good is broodnodig deze virale tijden. Dit derde album van Duitser Marius Lauber a.k.a. Roosevelt gaat daar zeker in voorzien. ‘Polydans’, waarvan tot op heden 4 van de 10 tracks zijn verschenen, belooft net als zijn voorgangers een fijn, euforie-voorzienend werk te worden.

Roosevelt kenden we tot op heden van diverse poppy elektronische hitjes met disco-invloeden, zoals ‘Montreal’ en zijn remix van ‘Get Out’ (CHVRCHES). Zijn sound, vol drijvende baslijntjes en dwarrelende synths, heeft die heerlijke mix van optimisme, dansbaarheid en melancholie. Het schurkt aan tegen Oscar And The Wolf maar is meer uplifting en positiever.

Met zijn vierkoppige band leent de muziek van Roosevelt zich dan ook perfect om live naar het podium te brengen. En wat dat betreft zijn er nog meer good vibes op komst. Roosevelt heeft inmiddels een uitgebreide tour voor het najaar aangekondigd, waarbij op 10 september de Melkweg wordt aangedaan.

>> (Pre)order


Buscemi

Vrijdag 26 februari, RaRaRadio

Over good vibes gesproken. De programmering van het Eindhovense Rararadio was tot voor kort regionaal gekleurd. Maar met een aantal streams met internationaal bekende artiesten komt daar langzaamaan verandering in. Dit weekend is eerst nog Jaydee aan de beurt, die vorige week nog centraal stond in de eerste aflevering van MY MOST MEMORABLE GIG. In februari maakt niemand minder dan Buscemi zijn opwachting.

Waar zijn muziek klinkt (bossa, tropical, afrobeat), breekt de zon door. De Belgische latin beats-koning is misschien niet meer zo heet als ten tijde van zijn wereldwijd bejubelde albums ‘Camino Real’ (2003) en ‘Retro Nuevo’ (2006). Maar hij speelt nog altijd in de voorhoede en kan bogen op een indrukwekkend repertoire. Buscemi zou eigenlijk al in december gaan streamen voor RaRaRadio, maar dat werd uitgesteld.

>> Eventpage


Eerdere maandtips van Mark van Bergen?

Check ze hier.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...