donderdag, oktober 5, 2023

House en techno in juli: De tips van Mark van Bergen

-

Home » Features » House en techno in juli: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere (online) events, bijzondere releases en andere highlights. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juli 2021. 

PLOEGENDIENST

3-4 juli, Galderse Meren, Breda (zaterdag uitverkocht, zondag nog enkele kaarten!)

Ein-de-lijk, we mogen weer! De Grote Heropening Der Dansvloeren is aanstaande. Een historisch moment, dat we bij TIOH al lekker hebben ingeleid (video hieronder).

Mijn festival-rentree is meteen al in het eerste weekend, en betreft een van mijn favorieten in het eigen Brabant: PLOEGENDIENST Festival. Dapper dat ze in Breda meteen doorpakken, want het zal best spannend en veel extra geregel zijn, deze dagen. Maar werken en aanpakken kunnen ze letterlijk, bij PLOEGENDIENST.

Van de back-to-backs (‘ploegen’) zijn ze grotendeels afgestapt, maar niet van de mooie namen. Onder meer Ellen Allien, KI/KI, Colyn, Chris Stussy, Marcus Worgull (zaterdag), Luuk van Dijk, Stranger en Mano Le Tough (zondag) zorgen voor de nodige arbeidsvitaminen op de werkvloer. Toch nog een puike ploeg om nog te vermelden, een geheel vrouwelijke nog wel: Steffi en Sandrien draaien op zondag maar liefst 3 uur lang zij aan zij.

Zin in! Uiteraard werk ik over, en kun je (als ik door de Corona Check kom) via de Insta Stories van TIOH over mijn schouder meekijken, mocht je geen kaartje hebben. Zaterdag is immers volledig uitverkocht, maar voor de zondag zijn nog kaarten te krijgen.

>> Eventpage


Native Tone x Taka Tuka met Joris Voorn

9 juli, Complex, Maastricht

Een weekend voor de eerste festivals gaan de clubs natuurlijk al open. Een historisch moment, want zij hebben de eer de dansvloeren te heropenen. Ook een beetje zuur qua timing, want normaal gesproken zijn dit juist de maanden waarin het buiten te doen is. Laten we hopen dat het publiek de weg naar de indoor venues ook nog inslaat. Voor mijzelf gaat er in ieder geval nog steeds niks boven een goede, intieme clubnacht. Dus bij deze even een shout-out naar mijn favoriete zaak beneden de rivieren: Complex in Maastricht! (Hier mijn eerdere interview/repo)

Gelukkig zijn ze er nog, dat op de eerste plaats. De venue aan de Maas, waar ik al tal van mooie nachtjes heb meegemaakt, gaat uit de startblokken met Reinier Zonneveld (26 juni) en heeft in september Amelie Lens geboekt. In juli komt een ander kanon uit de techno (en house) langs, Joris Voorn, voor een set van 3 uur. Het is op Taka Tuka, de avond van de boys van Kapibara, wier sound ik ook een warm hart toedraag.

>> Eventpage


Tomorrowland Around The World

16-18 juli, Tomorrowland.com

Een doekje voor het bloeden, na het dramatische annuleren van het fysieke festival in Boom? Voor velen zal het zo voelen, maar daarmee doe je dit digitale event tekort. Vorig jaar dompelde ik mezelf al onder in het virtuele festival-eiland van Tomorrowland Around The World, en dat was bepaald indrukwekkend. Nu komt er een vervolg. Onder meer Adam Beyer, Tale Of Us, Charlotte de Witte, Claptone, Kölsch, Adriatique en Amelie Lens zullen digitaal present zijn.

>> Eventpage


Free Your Mind Festival

31 juli, Stadsblokken, Arnhem

De honger is in Arnhem en omstreken zo groot, dat de organisatie van Free Your Mind Festival zelfs hunkert naar ‘een eindeloze rij voor het toilet’, liet ze weten via de website. Ja, zo’n anderhalf jaar droogte doet veel met de feestminnende mens. Mocht je eenmaal uit je Dixi-roes zijn, dan is er nog veel meer om naar te hunkeren. Zelfs de grote Sven Väth is dit jaar van de partij op FYM. Andere kopstukken zijn Andhim, Boris Brejcha, Blawan en Len Faki. Dat Free Your Mind voor kwaliteit staat, ontdekte ik zelf nog tijdens mijn allerlaatste feest voordat corona toesloeg in ons land…

>> Meer info


Eerdere maandtips van Mark van Bergen?

Check hier de eerdere maandtips van Mark van Bergen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...