woensdag, december 6, 2023

IN BEELD: Amsterdam Dance Event 2018

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: Amsterdam Dance Event 2018

Een hoofdstad die 5 volle etmalen trilde op zijn palen. Feesten op ieder moment van de dag en in alle uithoeken. Bezoekers uit meer dan 100 landen. Plus nog een overvol conferentieprogramma vol inspiratie en zakenkansen. Samen zorgden ze ervoor dat een onvoorstelbaar aantal van dik 400.000 danceliefhebbers en -professionals vorige week afkwam op het Amsterdam Dance Event (ADE). De grootste dancemeeting ter wereld compleet in beeld brengen is onmogelijk, vandaar dat we het op deze plek bij een kleine selectie houden, met foto’s van ADE’s huisfotografen.

 

© Marco Scheurink

 

ADE 2018 boekuitreiking Mark van Bergen Duncan Stutterheim
Mark van Bergen reikt het eerste exemplaar van ‘Dutch Dance 1988-2018’ uit aan Duncan Stutterheim. © Kirsten van Santen

30 jaar dance

ADE 2018 stond ook in het teken van 30 jaar dance in Nederland. Zo was er donderdagavond de première van de VPRO-documentaire daarover. Daarnaast werd dinsdagavond in de ADAM Toren al het boek ‘Dutch Dance 1988-2018‘ gelanceerd, geschreven voor This Is Our House-hoofdredacteur Mark van Bergen. Als officieel ADE-boek werd het Engelstalige overzichtswerk meegegeven aan alle circa 5.000 passe-partouthouders.

Ook de show van Hardwell en het Metropole Orkest (foto onder) stond in het teken van 30 jaar dance, net als diverse panels en andere onderdelen van het conferentieprogramma.

Met ‘Symphony’ in de Ziggo Dome gaf Hardwell donderdagnacht zijn voorlopig laatste optreden, samen met het Metropole Orkest. © Piet van Strijp

 

Orbital in Paradiso. © Sacha Hoebergen

 

Martin Garrix werd zaterdagnacht tijdens Amsterdam Music Festival voor de 3e keer op rij tot populairste dj van de wereld gekroond, althans volgens stemmers in de poll van DJ Mag. © Tom Doms

 

Marathon

Opvallend aan deze editie was ook het aantal ochtend-, middag- en avondfeesten. Het leidde tot een onovertroffen marathon. Van woensdagochtend 6:30 uur tot en met maandagmiddag 13:00 uur kon je vrijwel non-stop feesten op ADE 2018.

>> Zie ook Historisch doorhalen op superlocaties: ADE 2018 in 5 hoofdlijnen

Met de ADE Hangover werd ADE 2018 volgens traditie afgesloten op zondag. © Lieke van den Oord

 

Into The Woods op het NDSM-terrein. © Niels de Vries

 

Jon Hopkins in Paradiso. © ADE

 

Project One, een collab van Headhunterz en Wildstylez, was een van de weinige hardstyle-events op ADE. © Lieke van den Oord

 

Sophie in de Tolhuistuin. © Piet van Strijp

 


Meer ADE 2018

Voor meer foto’s, video’s en verslagen van ADE 2018 zie de website en socials van Amsterdam Dance Event. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...