vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD: Zonnig DGTL legt hoge lat voor festivalzomer

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: Zonnig DGTL legt hoge lat voor festivalzomer

Terras? Strand? Dansen? Wat je ook deed, aan het zeldzaam zomerse weer was geen ontkomen afgelopen Pasen. Mooi meegenomen voor de festivals die in dit weekend vielen. In Amsterdam legde DGTL de lat hoog in het ontluikende festivalseizoen. Samen met het mooie weer bezorgden de fraai vormgegeven area’s, de technologische/duurzame opzet en een ijzersterke line-up de bezoekers een ultieme outdoor-aftrap. Een visuele impressie van DGTL Festival is hieronder te vinden. Beelden zijn geschoten door Tim Buiting, Kirsten van Santen en Jordy Brada.

 

Ze zullen er zelf ook compleet verrast door zijn, bij DGTL. Daar sta je dan, met al je tenten en je stenen vloeren en gebouwen, bij 25 graden en volle zon. Fijn voor de schaduw dit keer, en niet tegen kou en regen, wat je normaal mag verwachten tijdens Pasen.

Het leidt tot overdadige luxe op het zo karakteristieke, rauwe terrein van de NDSM. In de Frequency-area, met zijn doorschijnend dak, lopen de temperaturen bijvoorbeeld flink op. Daar waar het in de vergelijkbare maar veel grotere en hogere AMP-tent lekker doorwaait. Buiten de area’s is het ongekend druk, en er wordt zonnebrand gesmeerd.

DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019

Heet en dampend werd het muzikaal sowieso. Te beginnen op vrijdagavond, toen een Brabants supertrio de aftrap van DGTL Festival mee mocht verzorgen. Applescal draaide back to back met Tunnelvisions (foto boven). Ook DJ Koze en Mano Le Tough traden op tijdens de openingsnacht.

DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019

Headliners

Zaterdag en zondag barstte DGTL pas echt los – dag en nacht. Met al die grote namen uit de internationale house en techno kon je zomaar door keuzestress bevangen worden.

The Black Madonna, Bicep, Disclosure, Dixon, Amelie Lens, Ben Klock, Kölsch, Motor City Drum Ensemble, Maceo Plex, Moodymann – de lijst van headliners hield niet op. Daarnaast waren er volop opkomende acts om te checken. En een spannende, aparte area voor live-acts, met Nijmegenaar Satori zondag als een van de hoogtepunten.

DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019

Duurzaamheid

Techniek en duurzaamheid stonden ook dit jaar hoog in het vaandel op DGTL. De omgeving in Amsterdam mocht dit keer dan flink klagen over overlast, voor bezoekers op het terrein was het louter smullen van de kraakheldere geluidssystemen. Overal stond het goed afgesteld, waar je ook stond in de ruimte.

DGTL zette daarnaast een volgende grote stap op het gebied van duurzaamheid, op weg naar het ultieme doel. In 2020 wil het het eerste circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld worden. De grootste klimaat-dans van Nederland, noemden we het event eerder al.

DGTL Festival 2019 DGTL Festival 2019


DGTL 2019

Meer foto’s van DGTL 2019 vind je via de Facebookpagina van het festival.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

De grote comeback van DGTL: Zonovergoten, progressief en vol goede vibes

DGTL Festival vierde met Pasen - hoe symbolisch - zijn grote herrijzenis met een grootse, driedaagse editie. TIOH's Mark...