zondag, oktober 1, 2023

IN BEELD: Extrema Outdoor 2017

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: Extrema Outdoor 2017

Na 21 jaar Aquabest besloot Extrema Outdoor dit jaar te verhuizen naar vakantiepark De Bergen in Wanroij. De plek waar het sinds vorig jaar al met Mandala een honk heeft. De ‘wedergeboorte’ (XO is nu ook een campingfestival en de programmering is verder gefinetuned) verliep door een haperend cashless-systeem niet vlekkeloos. Maar qua locatie, sfeer en muziek vielen de puzzelstukjes wel mooi in elkaar op de nieuwe stek. We spoelen nog even terug naar Extrema Outdoor 2017 met een selectie beelden van de fotografen Kim Balster, Isabel Janssen, Max Kneefel en Coen van Tartwijk.

 

Extrema Outdoor 2017

Extrema Outdoor 2017

Extrema Outdoor 2017

Handjes in de lucht tijdens de liveset van Stephan Bodzin op de mainstage. De Duitser is een van de favorieten van Extrema-programmeur Bas Baetsen. En blijkbaar niet van hem alleen.

Extrema Outdoor 2017

Biki90

De spirituele stage van het Eindhovense collectief Biki90 was prachtig opgebouwd. Op een open plek in het bos van De Bergen, waar je ook op andere plekken fijn doorheen kon dwalen. Hier onder het wakend toezien van diverse heiligenbeelden en met dj’s als Keezus Christus draaiend vanaf het altaar.

>> Zie ook 10 Jaar Biki90: Van vriendengroep tot serieus feestgedruis <<

Extrema Outdoor 2017

Steve Lawler, een van de hoogtepunten op de Flow-stage. Ook Ibiza-concept Ants was weer present op Extrema Outdoor, met een eigen stage. Daar draaiden onder meer headliners als Groove Armada en Nic Fanciulli.

Extrema Outdoor heeft als langst lopende dancefestival van het zuiden al een enorme legacy opgebouwd. In diverse gedaanten. Op Aquabest ontwikkelde het evenement zich van Extrema Outdoor tot XO Live (met bands en zelfs EDM), tot XO Festival en nu weer gewoon Extrema Outdoor.

Op de nieuwe locatie van De Bergen in Wanroij (dezelfde plek als van Mandala Festival) voegde Extrema met haar moederschip verder in op een muzikaal spoor dat de Belgische XO-collega’s al eerder hebben ingezet.


Meer foto’s van Extrema Outdoor 2017

Check het fotoalbum op XO’s Facebookpagina voor meer foto’s van Extrema Outdoor 2017.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...