vrijdag, april 23, 2021
HomeFeaturesIN BEELD: Fairytale Festival 2018

IN BEELD: Fairytale Festival 2018

-

Editie nummer 4 van Fairytale Festival zit er alweer op. Voor het eerst was het sprookjesachtige evenement in Kaatsheuvel tweedaags én op een nieuwe locatie. Net als de voorgaande jaren groeide Fairytale Festival dit jaar met succes. We blikken in 10 foto’s terug op deze geslaagde episode. 

De nieuwe festivallocatie aan de Erasstraat lag op steenworp afstand van het oude terrein. Het terrein was logischerwijs wat anders ingedeeld, al was de opzet van het festival ook weer niet radicaal anders. De mainstage, naar het idee van een kasteel, zag er dit jaar weer een stukje gelikter uit. Wat vooral opviel was dat, toen de schemering inviel, er duidelijk werk was gemaakt van de licht-, laser- en pyro-effecten.

Fairytale Festival 2018

- Advertisement -

De mainstage was het domein van onder anderen Puinhoop Kollektiv, Tom & Jame en Billy the Kit. Eerstgenoemde act had de eer om Fairytale Festival af te sluiten en deed dat naar behoren. De eindshow mocht er met de grote hoeveelheid vuurwerk overigens ook zijn.

The Gatekeeper is inmiddels de bekende hardstyle-area op Fairytale. Dit jaar barstte het feest daar op vrijdag al los tijdens de zogenoemde Freestyle Friday. De preparty werd gevierd met onder meer Darkraver, Outsiders en Dr. Rude. Een dag later zat het tempo er al snel stevig in op deze area. Er was met PRDX, Keltek en Galactixx (verantwoordelijk voor het anthem) wel wat euforische hardstyle, maar raw hardstyle was duidelijk sterker vertegenwoordigd. Zo stonden bijvoorbeeld Adaro, Deetox en Warface achter de knoppen.

Fairytale Festival 2018

Dan was er ook nog The Wishing Well, een populaire area in de buitenlucht. Hier kon je al jouw verzoeknummertjes droppen en dat zorgde voor een mengelmoes aan diverse tracks. The Teagarden, een intieme area die werd gehost door Raywell, werd gevuld met zwoele hip hop en r&b. Zo was het muziekaanbod op Fairytale Festival meer dan divers te noemen.

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival 2018

Fairytale Festival

De volgende editie staat gepland op 10 en 11 mei 2019.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: De top 3 van Joes Maas – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

De 8e aflevering van Dutch Dance Talks had een speciale invulling. Op donderdag 15 april konden de luisteraars, hosts...