zondag, februari 28, 2021
Home Music House IN BEELD: Funki Bizniz Royale in Eindhoven

IN BEELD: Funki Bizniz Royale in Eindhoven

-

Funki Bizniz. De tijden van de roemruchte houseclub aan de Statumsedijk in Eindhoven liggen al weer ver achter ons. Maar met incidentele feesten op een nieuwe locatie doet de Eindhovense organisatie nog altijd van zich spreken. Op zaterdag 4 februari vond al weer de 3e editie plaats, wederom in het prachtige Radio Royaal op Strijp S. En met opnieuw een verfrissende, eigentijdse headliner: de Braziliaans-Oostenrijkse dj/producer Joyce Muniz. Een beelverslag van Funki Bizniz Royal, met foto’s van Thomas Meijerman:

 

- Advertisement -

Meer foto’s vind je in het foto-album op de Facebookpagina van Funki Bizniz. Het interview dat we vooraf hielden met Joyce Muniz is hier te vinden.

Funki Bizniz

In december 1992 opende ‘de Funki’ als de eerste pure houseclub van Eindhoven. In mei 2000 viel het doek, na vele gedenkwaardige avonden met tientallen vooraanstaande dj’s.

Onder anderen internationale headliners als Carl Craig, Green Velvet, Dimitri, Isis en Stacey Pullen draaiden hun vinyl in de kleine club met grote allure aan de Stratumsedijk.

Maar bij Eindhovenaren John Nabben en Chris Hendriks, de mannen achter Funki Bizniz, begon het na jaren toch weer te kriebelen.

Dit jaar kun je in totaal weer 3 à 4 evenementen van Funki Bizniz verwachten, waarvan net als vorig jaar een kleinschalig buitenfestival.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....