donderdag, maart 4, 2021
Home Features IN BEELD: Hard Bass 2018

IN BEELD: Hard Bass 2018

-

Het GelreDome in Arnhem werd afgelopen weekend opnieuw overspoeld met tienduizenden ‘hardstylers’. Hard Bass, het grootste indoorevenement van b2s, werd voor de 9e keer georganiseerd. Niet helemaal uitverkocht dit keer (genoeg ruimte op de dansvloer!), maar qua show en muzikaal was het weer genieten. Met deze 10 foto’s gaan we nog een keer terug naar deze nacht. 

Hard Bass staat bekend om een aantal aspecten. Eén daarvan is de indrukwekkende (licht)show. Die oogstte dit jaar opnieuw veel lof bij de bezoekers uit binnen- en buitenland. Het podium was een grote robot met daarachter een nog groter ledscherm. Op dat scherm waren de hele nacht door projecties te zien die – uiteraard- perfect aansloten op het futuristische thema van dit jaar. Die projecties in combinatie met het podium vanuit iedere hoek in de zaal een lust voor het oog.

Hard Bass 2018

- Advertisement -

Een ander aspect waar Hard Bass om bekend staat zijn de vier teams met dj’s. Team Blue bestond dit jaar uit Sound Rush, Psyko Punkz en Isaac, met Coone als afsluitende live-act. Het werd een set vol euforische hardstyle, met zo nu en dan een hardere plaat (Fusion of Sound bijvoorbeeld) tussendoor. Bijzonder aan de live-act van Coone was het optreden samen met The Hardstyle Pianist en een orkest. Credits ook voor het draaien van oude hits als Universal Language.

Hard Bass 2018

Hard Bass 2018

In Team Green zaten D-Block & S-Te-Fan, Zatox en Wildstylez. Spirit of Hardstyle (Noisecontrollers, Atmozfears, Audiotricz, Bass Modulators) was de live-act. Naar die live-act werd door velen uitgekeken en zaterdagnacht bleek waarom. De showcase van dit nog jonge label van euforische grootmachten viel in de smaak bij het publiek in ‘The Dome’.

Hard Bass 2018

Vanaf Team Yellow werd het tempo opgeschroefd. Ran-D, B-Front en Sub Zero Project stonden anderhalf uur samen achter de draaitafels. Hits als Basstrain, The Paradox en Drugs kwamen voorbij. Hoogtepunt van de nacht was de aansluitende live-act van Adaro. Dit was een primeur. Nooit eerder trad hij namelijk als Adaro op als live-act. De anthemshow – Adaro was samen met E-Life verantwoordelijk voor het anthem – was spectaculair. Daarnaast wist hij met speciale edits van onder meer No Time To Sleep het publiek uitstekend te vermaken.

Hard Bass 2018

Hard Bass 2018

Hard Bass 2018

Het slotakkoord was voor Team Red, waar de meningen achteraf enigszins over verdeeld waren. De set van Delete, E-Force en Rebelion werd door sommigen als eentonig bestempeld, anderen genoten juist van de snoeiharde kicks die elkaar in rap tempo opvolgden. Het is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Radical Redemption sloot Hard Bass af met een live-act.

Hard Bass 2018

Hard Bass 2018

Hard Bass 2018

Hard Bass

Meer foto’s vind je hier. Dit zijn de beelden van vorig jaar.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...