maandag, maart 4, 2024

IN BEELD: royale festivals op Koningsdag 2018

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: royale festivals op Koningsdag 2018

Koning Willem-Alexander was afgelopen weekend jarig en dat was reden voor een groot feest. In heel Nederland werden grootse festivals georganiseerd. We blikken in deze speciale editie van IN BEELD terug op 538Koningsdag, Supersized Kingsday, Kingsland Den Bosch, Kralingse Bos Festival en de laatste editie van Beat The Bridge.

In Breda werd het Chasséveld overgenomen door 538 voor een festival met een line-up die er niet om loog. Zo kwamen onder meer Lucas & Steve langs en hun set werd begeleid met een spectaculaire vuurwerkshow.

Aquabest in Eindhoven werd voor een dag omgetoverd tot een hardstyle- en hardcoreparadijs. Maar liefst negen verschillende area’s vertegenwoordigden alle hardere stijlen op Supersized Kingsday Festival. Ook dit jaar was het weer een knallend succes.

In Rotterdam ging het dak eraf bij Kralingse Bos Festival. Het was wederom weer een van de grootste koningsdagfestivals van het land en dat was te zien. Met zes podia werden allerlei stijlen vertegenwoordigd. Achter de draaitafels stonden onder anderen Charlotte de Witte en Ben Sims.

Kingsland Festival werd dit jaar in meerdere steden georganiseerd, waaronder Den Bosch. Onder anderen Hardwell, Yellow Claw, Bassjackers en Lucas & Steve bliezen hun beats door de speakers en het publiek danste lekker mee. Op de TIKTAK-stage waren The Partysquad, Childsplay en Jebroer te vinden.

Helaas was dit jaar alweer de laatste editie van Beat The Bridge in Arnhem. Het hardstylefestival onder de John Frostbrug sloot in stijl een tijdperk af. De achtste editie was meteen ook de laatste.


Meer foto’s van Koningsdag zien?

Check de Facebookpagina’s van de festivals.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

Festivalseizoen onthoofd: Verdriet en berusting bij organisaties

Het Nederlandse festivalseizoen is onthoofd door het coronavirus. De maatregel om alle events tot 1 juni te annuleren komt...