zaterdag, december 2, 2023

Wat je nog niet wist over Intents Festival 2017

-

Home » Genres » Hardcore » Wat je nog niet wist over Intents Festival 2017

Intents Festival staat weer voor de deur. Op 26, 27 en 28 mei gaan tienduizenden mensen los in Oisterwijk. Het organiseren van zo’n groot festival heeft nogal wat voeten in de aarde. This Is Our House zet daarom in aanloop naar Intents Festival de meest uiteenlopende feitjes over het evenement op een rij.

Intents Festival geldt als één van de toonaangevende festivals in de hardere stijlen. Twee jaar geleden verkoos het publiek Intents Festival tot beste dancefestival van Nederland. In 2013 en 2014 eindigde het evenement in diezelfde Festivalchart op de derde plek.

Vorig jaar werd het festival verkozen tot vierde beste festival van de Benelux en daarmee is Intents Festival het enige evenement dat vier jaar op rij in de top vijf heeft gestaan.

Intents Festival

Vrijwilligers

Dit jaar zijn meer dan 750 vrijwilligers betrokken bij het evenement. Het is een gemengde groep, van jong tot oud. De meeste mensen komen vanzelfsprekend uit de gemeente Oisterwijk. In totaal werken ruim 1500 mensen tijdens het festival. Dit zijn zowel vrijwilligers als professionals.

Voor de op- en afbouw is het een komen en gaan van vrachtwagens. Meer dan 800 trailers worden gebruikt voor de aan- en afvoer van materialen. Om het terrein begaanbaar te maken voor vrachtwagens en andere zware machines, worden grote stalen rijplaten neergelegd. Eén plaat weegt ruim 1000 kilo. Op Intents Festival liggen zoveel rijplaten dat ruim drie hectare, gelijk aan zes voetbalvelden, bedekt ligt met staal.


Volg TIOH op Facebook


Hekwerken

In totaal wordt tien kilometer aan hekwerk geplaatst. De binnenkant van het hekwerk wordt aangekleed met banners, rieten matten of andere vorm van decoratie. Zoveel mogelijk in lijn met het thema, één van de sterke punten van het festival, zo schreven we vorig jaar.

Naast de hekwerken worden ook veel dranghekken gebruikt. Zet je al die dranghekken naast elkaar, eindig je 2,8 kilometer verderop. Om ervoor te zoeken dat bezoekers niet op de podia kunnen klimmen, worden stage barriers gebruikt, in totaal 300 meter. Voor de podia is meer dan 1000 ton aan staal voor steigerwerk nodig.

Intents Festival

Stroomvoorziening

Het hele festivalterrein voorzien van stroom is een behoorlijke klus. De stroom wordt voorzien door aggregaten en een netwerk van stroomkabels en stroomverdelers. Alle aggregaten bij elkaar leveren een vermogen van 6750 kilowatt (één kilowatt is duizend watt). Dit is genoeg om 12.908 huishoudens van vier personen te voorzien van stroom.

>> Zie ook: Intents Festival blinkt uit in thema’s en vernieuwing <<

In totaal kan op het terrein 162.000 kilowattuur per dag worden geleverd. Om de stroom op de juiste punten te krijgen, wordt zeven kilometer krachtkabel gebruikt.

Het geluid

Het geluid is voor de organisatie één van de moeilijkste klussen. De bezoeker wil het liever harder dan hard, maar de mensen in de omgeving denken daar vaak anders over. Geluidstechnici voeren daarom berekeningen uit waarop de opstelling op het festivalterrein wordt bepaald.

Bij enkele podia worden containerwanden neergezet om de uitstraling van geluid naar de omgeving te verminderen.

Intents Festival

Artiesten

De dj’s en de muziek, dat is natuurlijk waar het om draait. Op Intents Festival treden meer dan 250 artiesten op. Een heel team van begeleiders zorgt ervoor dat ze allemaal op tijd op de goede plek zijn. Voor crewleden en artiesten worden meer dan 250 hotelovernachtingen geboekt.

Op vrijdag zijn drie area’s open, op zaterdag en zondag zeven. De indoor mainstage en de Dynamite zijn tenten die maar liefst 100 meter lang zijn. Het anthem van dit jaar is gemaakt door Adaro en Digital Punk.

Bezoekers

Door de jaren heen is Intents Festival gegroeid tot een meerdaags evenement waar tienduizenden bezoekers vanuit de hele wereld op afkomen.

>> Zie ook: IN BEELD – Intents Festival 2016 <<

Vorig jaar bezochten mensen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Polen, Denemarken, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Rusland, Australië en Amerika het festival. Dit jaar komen opnieuw veel buitenlanders naar Oisterwijk voor drie dagen feest.

Intents Festival

EHBO

Voor die grote mensenmassa staat 24 uur per dag hulp klaar mocht er iets misgaan. De voorzieningen van Event Medical Service (EMS) die op het terrein staan, zijn vergelijkbaar met die van een mini ziekenhuis. Er is dezelfde apparatuur aanwezig als op de eerste hulp van een ziekenhuis.

Tientallen EHBO’ers, verpleegkundigen en zelfs een arts zijn aanwezig op het festival voor medische zorg. Daarnaast staat een ambulance paraat, is er een EHBO-voertuig voor op het terrein en EHBO-fietsen voor de camping en de woonwijk in de buurt van het festivalterrein. Hopelijk is het niet nodig, maar mocht er onverhoopt wat misgaan ben je altijd in goede handen.


Intents Festival

Alle weekend- en zaterdagtickets zijn uitverkocht. Voor zondag is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...