Intents maakt met The Online Festival een nieuwe overtreffende trap

-

Home » Features » Intents maakt met The Online Festival een nieuwe overtreffende trap

Zoals onze ‘harde’ Huisgidsen Mandy en Peter al benoemden in hun maandtips, stond het eerste weekend van juni in het teken van Intents Festival. Een fysieke editie was ook dit jaar niet mogelijk. Toch liet Intents wederom blijken hoeveel ze over hebben voor hun trouwe fans, door middel van een tweede editie van ‘The Online Festival’. Tussen 16:00 en 1:30 stonden zo’n 30 artiesten verdeeld over 2 stages, om de bezoekers ook thuis de Intents-beleving te laten ervaren. Joes Maas keek mee namens TIOH en liet het zich smaken!

In aanloop naar Intents – The Online Festival deelde de organisatie al een aantal previews op de socials. Hierin werden zowel de indoor- als de outdoorstage bekendgemaakt.

In beide kwam opnieuw het thema ‘Step into the Game’ sterk terug. Vooral de indoorstage past perfect binnen het concept. Intents heeft The Gaming Factory in Tilburg om te weten toveren tot een te gekke stage, waarin de hardere acts hun kunsten mogen laten zien en horen.

Maar het echte pareltje van het online festival is toch wel de outdoorstage, ‘gewoon’ op het eigen terrein in Oisterwijk. Vorig jaar wist Intents al een ontzettend gaaf buitenpodium te creëren. Dit jaar hebben ze er nog schepje bovenop gedaan, zoals te zien is op deze foto:

Aftrap van The Online Festival

Om 16:00 stipt mag Outsiders aftrappen op de outdoorstage. Wat mij meteen opvalt, zijn de mooie cameratechnieken. Er worden droneshots gebruikt, waardoor de gehele outdoor stage tot zijn recht komt. Verder is opnieuw het Intents-logo in het gras gemaaid, wat ook een gaaf beeld is om te zien.

Een uur later mogen Sub Sonik en Galactixx de indoor-stage openen. Opnieuw komen hier ontzettend veel droneshots aan te pas. In combinatie met de verschillende games die er staan, zorgen die voor erg mooie beelden.

Het echte werk

Om 19:00 gaat het pas echt los, tijdens de set van Unresolved op de indoorstage. Hij draait een heerlijke raw hardstyleset met flink wat geweld erin. Als ik op het einde een kijkje neem bij de outdoorstage, hoor ik Da Tweekaz afsluiten met een Greazy Puzzy Fuckerz plaat. Niks gemist dus.

Rebelion weet het, na de lekkere set van Unresolved, geweldig op te pakken. Ze verzorgen een typische Rebelion-set. Ook vind ik Sub Zero Project en Hard Driver op de outdoor-stage erg goed draaien, hoewel ik hier maar een klein stukje van heb geluisterd. Verder vind ik de donkere sfeer in de outdoor-stage erg fijn.

Om 21:00 kom ik voor de eerste moeilijke keuze. Op de outdoorstage genieten van duistere melodielijnen door de mannen van Roughstate Alliance, of op de indoorstage genieten van harde kicks door Rooler?

Het eerste kwartier switch ik fanatiek tussen beide stages, om uiteindelijk toch bij Rooler te verblijven. Die draait echt een ontzettend dikke set, met veel verschillende kicks en flink wat drive erin. Ook verwerkt hij een aantal nummers van Dimitri K en Cryogenic. Kortom: een heerlijk setje!

Extra beleving outdoor

Good old Paul Elstak mag het om 22:00u overnemen van Rooler op de indoor-stage en Warface mag op de outdoorstage verder. Inmiddels is ook de zon ondergegaan waardoor de outdoor een geheel nieuwe dimensie krijgt door de lichtshow en vlammenwerpers. Het grootste gedeelte van dit uur breng ik dan ook hier door, genietend van Warface zijn asociale kicks.

Klokslag 23:00 mag Radical Redemption laten zien wat hij in huis heeft op de outdoor-stage, een set waar ik erg naar uit heb gekeken. Sinds zijn eerste album, ‘Annihilate’, ben ik al groot fan van zijn stijl en weet hij me altijd te verassen met zijn nieuwe releases. Ook dit keer heeft hij van te voren al een nieuwe release aangekondigd, hij zou op Intents – The Online Festival voor de eerste keer een preview van ‘Brutal 9.0’ draaien.

Op de helft van zijn set is het dan zover. Opnieuw een heerlijk rauwe raw hardstyletrack, die perfect binnen de brutal-serie past: een typische Radical Redemption-track. Verder komt een van mijn favoriete platen nog voorbij, ‘Dominator Tribute’. Ook sluit Radical Redemption nog op een heerlijk tempo af, een geweldige inleiding voor de eindshow van The Online Festival!

De eindshow

De eindshow van The Online Festival 2021 is absoluut van een andere orde. Hiermee weet Intents zichzelf echt opnieuw te overtreffen. Vorig jaar hadden ze natuurlijk al een hele eindshow met vuurwerk, dit jaar heb ik het idee dat ze er iets meer een verhaal aan willen geven.

De eerste paar minuten zie je een aantal danseressen die bewegen op rustige, akoestische muziek. Hierna start al snel een hardstyletrack en kan het echte spektakel beginnen. Vooral qua vuurwerk heeft Intents deze editie compleet uitgepakt. Ook door het inzetten van de drones zorgt dit voor ontzettend gave beelden, waardoor het Intents genieten is van de eindshow.

Aantal BPM’s gaat omhoog

Na deze geweldige eindshow staan Dr. Peacock en Da Mouth Of Madness nog klaar op de indoor-stage voor een heerlijke frenchcore-set. Waarom er voor deze set maar 30 minuten is ingepland, is voor mij nog steeds een vraag. Maar de dokter geeft wel een half uur lang flink gas. Harde kicks, afgewisseld met melodieuze nummers, staan centraal in deze set. Kippenvel-momentje in deze set is het nummer ‘Adagio’, een van Dr. Peacocks nieuwste werken samen met Sefa.

Om de gehele stream letterlijk en figuurlijk af te breken, staan Partyraiser en Spitnoise op de planning. Dat is aan hun wel besteed. Een uur lang worden enkel de hardste uptempo kicks voorgeschoteld, waarmee The Online Festival op een waardige manier wordt afgesloten. Partyraiser geeft ondertussen nog een nieuwe betekenis aan de definitie ‘fake drop’. Ongeveer een minuut lang is hij zijn set al aan het uitmixen, totdat hij besluit om toch nog even een uptempo kick van jewelste erin te gooien.

Genieten!


Intents Festival – The Online Festival

Meer sfeerbeelden op de Facebookpagina van Intents Festival.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...