Interview: Chico Rose kijkt optimistisch naar de toekomst

-

Home » Features » Interview: Chico Rose kijkt optimistisch naar de toekomst

Het pakkende geluid van Rotterdammer Chico Rose slaat zeer goed aan bij het publiek. De artiest zit zeker niet stil in dit troebele en ingewikkelde jaar. Nu hij niet kan optreden benut Chico Rose zijn tijd optimaal in de studio.

Zijn eigen producties en remakes op de klassiekers Somebody’s Watching Me en Show Me Love hebben inmiddels miljoenen streams weten te behalen. Deze hoge aantallen blijven maar stijgen. Bovendien werkt de hitscoorder frequent samen met niemand minder dan stadsgenoot Afrojack. In dit speciale interview met TIOH vertelt Chico Rose over zijn carrière, toekomstplannen en meer.

Wanneer ontdekte jij dat het maken van muziek écht jouw ding was?

“Mijn passie voor muziek ontstond al op jonge leeftijd. Mijn ouders luisterden veel naar house/techno nummers en vertelden met passie en liefde over de feesten waar zij vroeger heen gingen. Daarbij beeldde ik mij vroeger in dat ik daar de artiest was. In 2010 kreeg ik mijn eerste echte dj-set en vanaf toen is het begonnen.”

Na de middelbare school heb jij de keuze gemaakt om je hier volledig op te focussen. Wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat jij deze stap hebt gezet?

“Ik heb er na het behalen van mijn havo-diploma voor gekozen om een tussenjaar te nemen. Veel kinderen doen dit om bijvoorbeeld te gaan reizen, maar ik deed het om een jaar vol de muziek in te duiken. Als er binnen dat jaar niks zou gebeuren zou ik gaan studeren. Afrojack pikte me dat jaar op!”

De keuze heeft goed uitgepakt. De jaren erna heb je meerdere mijlpalen behaald. Waar ben je tot op heden het meest trots op?

“De keuze heeft zeker goed uitgepakt! Ik denk dat ik tot nu toe het meest trots ben op mijn show tijdens Ultra Music Festival Miami! Super vet toch!?”

Veel evenementen en projecten liggen stil door het coronavirus. Tevens kampen vele artiesten met problemen. Hoe is het als artiest zijnde in deze lastige tijd?

“Het is voor iedereen lastig nu. Vooral als beginnende dj/producer. Shows zijn gecanceld en je merkt dat iedereen een beetje in een slechte mood is. Het is gewoon wachten tot we weer kunnen. Laten we hopen dat het snel is.”

IK WEET ZEKER DAT ALLES WEER GOED KOMT

Hoe ga jij met deze situatie om?

“Ik sta altijd positief in het leven. Ik ben super optimistisch, dus ik weet zeker dat alles weer goed komt. Nu ben ik veel muziek aan het maken en voorbereidingen aan het treffen, zodat wij straks weer kunnen knallen. Tussendoor ben ik nog gezellig aan het playstationnen, haha!”

Laatste tijd breng je aanzienlijk veel releases uit, die overigens enorm viraal gaan! Is dit zo omdat er meer tijd en inspiratie vrij is gekomen tijdens de coronaperiode?

“Mijn laatste releases gaan inderdaad lekker. Ik heb niet zo zeer meer inspiratie op kunnen doen door corona, maar ik denk toch dat ik sinds vorig jaar augustus meer mijn eigen sound heb gevonden. De sound slaat erg goed aan dus ik kon goed doorpakken met die stijl. Daarnaast is er zeker meer tijd om me te focussen op een plaat.”

Ik zie meerdere interessante samenwerkingen staan bij jouw nieuwe releases. Wat mij vooral opvalt is dat er een aantal tussen staan met Afrojack. Hoe is dit zo ontstaan?

“Ik ken Afrojack al vijf jaar. We hebben elkaar ontmoet via een vriend. Ik ben hem toentertijd gaan stalken met nieuwe muziek en uiteindelijk heeft hij mij getekend bij zijn team. Sindsdien werken we veel samen en vragen we elkaar altijd feedback op nieuwe muziek. Onze samenwerking Sad op Spinnin’ Records heeft nu 60 miljoen streams!”

Zie jij hem als een mentor?

“Zeker! Ik heb super veel van hem geleerd en dit is nog steeds het geval. Hij heeft veel verstand van de muziekindustrie en probeert mij te helpen waar het nodig is.”

Wat kunnen we de komende tijd van jou verwachten?

“Er liggen weer veel releases klaar. Op 6 december is Do It Like Me uitgekomen op het label van Robin Schulz. Voor de rest blijf ik releasen en kan ik niet wachten tot we weer kunnen draaien. Ik heb nog geen een keer mijn nieuwe muziek kunnen draaien voor een live publiek.”


De nieuwe release van Chico Rose is hier te bekijken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...