woensdag, december 6, 2023

Dannic terug op Lakedance: ‘Fijne energie, line-up en goed weer’

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Dannic terug op Lakedance: ‘Fijne energie, line-up en goed weer’

Zaterdag 9 juni is de eerste Lakedance van 2018. Die krijgt gestalte via twee nieuwe area’s, wederom lekker weer en optredens van vele headliners. Een van hen is de Bredase dj/producer Dannic. In aanloop naar Lakedance interviewden we hem, samen met Rolf Janssen van de festivalorganisatie zelf.

 

Het is hard gegaan met Lakedance. Begonnen in 2005 als een klein strandfeestje bij Beachclub Sunrise met 800 bezoekers, groeide het door tot volwaardig festival met twee edities per jaar en een waaier van muziekstijlen en stages. Inmiddels trekken die 35.000 tot 40.000 bezoekers naar Aquabest.

Rolf: “Daar mogen we met het hele team erg trots op zijn.” Dat team koestert inmiddels vele mooie momenten en afleveringen. “Een die er echt tussenuit springt is voor ons de augustus-editie in 2012, waar we voor het eerst volledig uitverkocht waren met ongeveer 20.000 bezoekers.”

Lakedance 360 stage - juni 2014

360º-mainstage

“Een ander moment was de 360º-mainstage in 2014 (foto hierboven, red.). Bij deze unieke opstellingen konden de bezoekers rondom de mainstage staan en genieten van onder anderen Steve Angello. De stage was een flinke uitdaging, maar zag er top uit.”

Naast genoemd lid van Swedish House Maffia (foto onder) heeft Lakedance door al die jaren heen nog veel meer wereldtoppers mogen verwelkomen. “Van sommigen kunnen we wel zeggen dat het dj’s waren die hun carrière hier echt gestart zijn. Denk hierbij aan Hardwell, Afrojack, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano, Laidback Luke en Sander van Doorn.”

Met de voetjes in het zand dansen op zomerse house; daarin is weinig veranderd

Steve Angello x Lakedance

Neem ons nog eens even mee naar die allereerste editie, hoe ging die eraan toe?

“In 2005 opende Sunrise zijn deuren op Aquabest. Bij een zomerse beachclub hoort natuurlijk een zomers feestje. Dit was de voornaamste reden voor Jochem van Pelt, eigenaar van Sunrise en First Vision, om Lakedance op te zetten.”

“Met 800 bezoekers voor een eerste editie, van wie 400 vrienden en 400 betalende bezoekers, was het idee simpel: lekker met de voetjes in het zand dansen op fijne, zomerse house. Hierin is in feite weinig veranderd, ook dit jaar zijn bijna al onze area’s gelegen op of aan het strand.” 

Dannic

De namen van de artiesten werden ondertussen groter en groter, al boekte Lakedance ze vaak precies rond hun doorbraak. Dannic, alias voor Daan Romers, is zo’n artiest. Vijf jaar geleden stond de Bredanaar voor het eerst op Lakedance (foto hieronder). Nu keert hij – als dj-international – vol zoete herinneringen terug naar Aquabest.

Dannic Lakedance | 01.06.2013

“Ik houd er van om in mijn thuisland op te treden en hierbij is Lakedance zeker geen uitzondering. Lakedance heeft altijd een fijne energie en een goede line-up.”

Daan heeft ook gemerkt dat het festival een patent op goed weer lijkt te hebben. “Hopelijk schijnt de zon ook deze editie weer.”


Volg TIOH op Facebook:


 

Destijds was je nog niet zo lang doorgebroken. Wat waren in die afgelopen 5 jaar enkele van jouw hoogtepunten, en waarom?

“Mijn plek in de DJ Mag Top 100 was er wel echt een. Om tussen zoveel dj/producers te staan waar ik tegenop kijk, voelt niets minder als geweldig.”

“De lancering van mijn eigen label Fonk Recordings was ook een belangrijke stap. Ik wilde nieuwe artiesten en hun muziek, waarvan ik dacht dat het potentie had en wel eens een hit kon worden, een podium geven. Sommige van deze artiesten hebben nog geen ingang in de muziekindustrie of denken dat dit onmogelijk is.”

“Dit wilde ik veranderen en dat lukt aardig. We hebben al enkele nummer 1-plekken gehad in de Beatportlijsten, uitverkochte Fonk-feesten op ADE en we zijn pas net begonnen.”

Dannic - press foto

Anno 2018 is Lakedance een van de bekendste festivals van het zuiden. Wat kunnen we er van jou verwachten? 

“Mijn laatste collab met Teamworx – NRG – komt zeker voorbij. Dit nummer zit vanaf het begin vol energie en ik wil het publiek nu eenmaal graag laten dansen. Ik ben ook echt fan van goede vocals in een track, en denk dat INNA in onze collab ‘Stay’ mijn instrumentale versie echt naar een hoger niveau heeft getild. Die wil ik iedereen natuurlijk ook laten horen.”

 

Hoe heeft je sound zich ontwikkeld?

“Ik denk dat ik mezelf heb toegelaten om in mijn sets verder te kijken dan alleen maar de typische EDM. Door ook meer richting de groovy en funky housesounds te gaan. Dit is iets waar ik ook altijd fan van ben geweest, maar ik denk dat dit ook wel redelijk te merken is met de releases op Fonk.”

“Daarnaast ga ik ook steeds vaker voor progressive en high-tempo in mijn set, in plaats van alleen maar big room van begin tot eind. Ik denk dat deze variatie in mijn sets, maar ook het houden van de typische Dannic-sound met groove en melodieën super belangrijk voor me is.”

 

Je hebt hier je roots. Hoe is het dan om temidden van al jouw wereldreizen weer in Brabant op te treden?

“Supergaaf. Ik ben overal geweest; van de VS tot Japan, Indonesië en weer terug naar Europa. En laat me je een ding vertellen: niemand gaat zo los op elektronische muziek als wij Nederlanders. Ik heb erg veel zin in Lakedance.”

Lakedance | 12.08.17

Rolf, wat kunnen we verder verwachten van de aankomende editie van Lakedance?

“Naast een mooie line-up hebben we nog meer op de beleving van de festivalbezoekers gefocust. We zijn een zomers festival en dit willen we op alle mogelijke manieren uitstralen. Lakedance wil bezoekers het gevoel geven dat ze bij ons op het juiste vakantieadres zijn.”

“We kunnen natuurlijk niet alles verklappen, maar we hebben veel nieuwe dingen toegevoegd aan het terrein en enkele stages hebben een nieuwe plek gekregen. En we hebben twee splinternieuwe area’s toegevoegd: This Is Music, met techno en techhouse, en Heimwee met R&B classics en 90’s- en 00’s-hits. We sluiten daarnaast ieder jaar af met een grootse eindshow en dat is dit jaar niet anders. De perfecte afsluiting van een heerlijke Lakedance-dag, waar wij enorm veel zin in hebben.”

Lakedance | 12.08.17


Lakedance

Festival Lakedance, zaterdag 9 juni, 13:00-0:00 uur, Aquabest, Best. Line-up: o.a. Dannic, Jay Hardway, Ummet Ozcan, Todd Terry, Boris Werner, Sandrien, Pig&Dan, Puinhoop Kollektiv. Meer info en tickets via de eventpage.
De tweede 2018-editie van Lakedance is op zaterdag 11 augustus.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....