maandag, december 4, 2023

Na megahit kan niemand meer om Ransom heen

-

Home » Robin Riccio » Na megahit kan niemand meer om Ransom heen

Zonder twijfel is 2017 het jaar van Ransom. Een jaar waarin Remko van der Steen (29) uit Made en Teun van Esch (22) uit Geffen op grote feesten als Defqon.1 en Decibel outdoor festival stonden. Het was ook het jaar van de geboorte van Ransomnia. This Is Our House sprak het tweetal in de aanloop naar de hosting van Ransomnia op vrijdag 22 december in Epic Tilburg.

Sinds eind vorig jaar zijn ze samen, Remko en Teun. Ze ontmoetten elkaar jaren geleden tijdens een carnavalsfeest in Rosmalen. Remko acteerde toen al onder de naam Ransom. Teun ging als MC Creature door het leven. Op het podium ontstond een bepaalde chemie waarvan beide Brabanders wisten dat die niet van tijdelijke aard zou zijn. In december vorig jaar werd Teun definitief aan de act toegevoegd. Sindsdien gaat het hard.

De derde hosting van Ransomnia is op 22 december in Epic. Wat willen jullie met dit concept?

Teun: “Klopt! Onze eerste editie was in Club Oscars in Raamsdonksveer. Daarna mochten we een stage hosting doen op Dream Village. Het is de bedoeling om het concept nog verder uit te bouwen. We willen er onze act extra lading mee geven. Ransomnia is écht bedoeld als feest waarmee we qua line-up buiten de hokjes gaan. Op Dream Village was Bass Chaserz er bijvoorbeeld bij. Op 22 december komen Jebroer en Rät N FrikK naar Epic Hard. Iedereen kan bij ons terecht.”

Remko: “Bij een freestyle-feest heb je meestal een aantal namen die je vaak ziet. Dat is logisch, maar wij kijken graag verder dan die namen.”

Ransom

Afgelopen zomer was de eerste grote hosting, op Dream Village. Hoe was dat?

Remko: Bizar. Het was voor ons erg speciaal om op ‘je eigen stage’ te draaien en publiek en artiesten zo enthousiast te zien. We hebben nog nooit zoveel biljetten het publiek in gegooid, dus we denken dat de meeste mensen wel met een ‘rijk’ gevoel naar huis zijn gegaan. Maar niet alleen dat was vet, ook het meedenken over de line-up zelf bijvoorbeeld. Dat was wel even puzzelen. Je legt een lijstje namen neer bij de organisatie, maar het wil niet zeggen dat alles gebeurt wat jij wil. We merken wel dat het iedere keer een uitdaging is om zoiets van de grond te krijgen.”

Teun: “Dat klopt, maar als het dan lukt is het wel erg vet.”


Volg TIOH op Facebook


Het afgelopen jaar hebben jullie Ransom ook definitief op de kaart gezet.

Teun: “Dat denk ik wel, ja. Als ik terugkijk wat we allemaal hebben gedaan, krijg ik wel een ‘wow-gevoel’. Je bent er niet bewust mee bezig omdat alles zo snel gaat, maar ik denk wekelijks terug aan wat we dit jaar hebben meegemaakt.”

Remko: “Alle namen waar we vroeger tegenop keken, zijn collega’s die je nu wekelijks ziet. Denk aan Ruthless, Darkraver, Paul Elstak. Dat is super tof en het voelt ook wel als een prestatie. Steeds meer mensen ontdekken wie Ransom is. Ze zoeken onze muziek op, komen bij ‘Fistpumpin’’ uit en zien dan dat die hit van ons is.”

Ransom

Teun: “We zien nu ook echt dat mensen speciaal voor ons naar een boeking komen. Na het draaien maken we tijd voor een fotootje en een praatje en verspreiden we nog wat dollars. Dat hoort er nu bij en dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.”

Fistpumpin’ groeide uit tot een grote hit die zelfs in de eindshow van Decibel outdoor 2016 zat. Daarna ging het snel.

Remko: “Dat was bizar. Het is de eerste plaat die we samen maakten. Eind 2015 was de track al af en testten we ‘m hier en daar. De reacties waren goed. Toen Ruthless Fistpumpin’ vervolgens op Pussy lounge XXL in Ahoy draaide, ging het los. Pas in 2016 werd hij uitgebracht, maar dat was alleen maar goed voor de plaat. Iedereen wilde ‘m hebben.”

Teun: “Dat hij ook in de eindshow van Decibel zat, zorgde voor een stukje bewustwording. Op dat moment realiseerden we weer hoe snel het allemaal ging. Nu we het er weer over hebben, besef ik opnieuw hoe vet dat eigenlijk was.”

Het afgelopen jaar stonden jullie op grote feesten als Defqon.1, Decibel en Q-BASE, maar ook op Tomorrowland. Hoe was dat?

Teun: “Dat festival is een ervaring op zich. Daarvoor geboekt worden is heel speciaal.”

Remko: “Tomorrowland was inderdaad echt bijzonder. Het is een heel dik festival met een super sfeer. Naast onze boeking werden we ook nog eens gevraagd voor een interview in de officiële Tomorrowland krant die daar elke dag uitkomt, bizar!”

Wat was het hoogtepunt afgelopen jaar?

Remko: “Poeh, dat is een lastige. We hebben zoveel mooie dingen mogen meemaken dit jaar. Soms sta je ook op een feest waar je vooraf geen verwachtingen bij hebt, maar dat super vet blijkt te zijn.”

Tomorrowland is speciaal, maar een lokaal feest plat draaien is evengoed mooi

Teun: “Uit de lokale feesten halen we veel voldoening. Sensation Waailand bijvoorbeeld, waar 6000 mensen allemaal meezongen met de tracks die we draaiden. Die momenten zijn onze drijfveer. Tomorrowland is heel speciaal, maar als je op een lokaal feest de tent plat draait, is dat evengoed mooi.”

Remko: “Ransomnia op Dream Village was ook echt een hoogtepunt. Het voelde best onwerkelijk toen we onszelf zo immens groot afgebeeld zagen in het podium.”

Ransom

Hoe groot is de verbondenheid met de regio’s waar jullie vandaan komen?

Teun: “Groot. We staan nu op feesten waar we vroeger als bezoeker naartoe gingen. Dat is heel tof en maakt me trots.”

Remko: “We zitten goed in Brabant, het is centraal gelegen voor de meeste boekingen. Het is ook mooi om te zien dat er bussen vanuit onze woonplaatsen naar feesten gaan waar wij draaien. Vorig jaar op Rebirth Festival begonnen we in een vrijwel lege tent, toen er ineens allemaal mensen uit omgeving Made en Geffen voor onze neus stonden. Waren er net een paar bussen gearriveerd.”

Ligt de focus inmiddels volledig op de muziek?

Remko: “Ik zit fulltime in de studio. Teun heeft nog een baan, maar is wel minder gaan werken. Iedere vrijdag zitten we samen in de studio. Muziek is geen bijzaak meer, maar de hoofdzaak. We hebben meer tijd voor extra dingen als Ransomnia, maar ook voor het produceren. Daar willen we stappen in maken.”

Streven jullie het na om zoveel mogelijk diverse platen te maken?

Remko: “Ja, zeker. ‘Fistpumpin’ is een feestplaat die ook wordt gedraaid door LNY TNZ of Kriss Kross Amsterdam. ‘Bomberman’ gaat meer richting de hardstyle. Onze remix voor ‘All The Ladies’ van LNY TNZ is heel ‘jumpy’ en op dit moment werken we aan een track met Paul Elstak.”

Teun: “Ik denk dat we onbewust grenzen hebben getrokken. Tussen die grenzen zit speelruimte. Zo’n plaat als ‘Fistpumpin’ ontstaat gewoon. We produceren niet om een hit te scoren, maar maken wat we zelf leuk vinden.”

Remko: “Een plaat moet werken op de dansvloer. Als producer is het leuk om iets heel technisch in elkaar te zetten, maar dat is voor de mensen niet het belangrijkste. Die willen feesten.”

Ransomnia in Epic Tilburg

Op vrijdag 22 december staat de derde hosting van Ransomnia op het programma, dit keer in Epic Tilburg. Naast Ransom staan ook Ruthless, Rät N FrikK en Jebroer in de line-up. “Jebroer is een artiest die je niet zomaar meer boekt. We zijn er trots op dat hij met zijn drukke schema ook bij Epic een paar rondjes komt lopen”, zegt Remko daarover.

Ransom

Dan, ruim een week later, sluit Ransom het jaar af met een knal. Opnieuw staat het Brabantse duo tussen de grote namen. Dit keer op de allerlaatste editie van de Freaqshow in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het is de ultieme beloning voor een uitstekend jaar.

Ransom

Facebook
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

10 dagen doordraaien: de leukste feestjes op de Tilburgse Kermis

Van vrijdag 20 juli tot en met zondag 29 juli staat ‘ie weer in Tilburg: de grootste kermis van...

Hardstyle en hardcore in december: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis...