dinsdag, februari 27, 2024

Skoften Sloopservice: van ‘Breek de Week’ naar gig op Defqon.1

-

Home » Robin Riccio » Skoften Sloopservice: van ‘Breek de Week’ naar gig op Defqon.1

Hoe snel de puzzelstukjes op de juiste plek kunnen vallen bewijst het verhaal van Skoften Sloopservice. De zeer populaire ‘Breek de Week’-mixen op Skoften.net kregen met Skoften Sloopservice een gezicht. Binnen een jaar tijd stonden Evert Muis (32) en Tim Frenken (26) onder meer op Paaspop, maar de komende gig op Defqon.1 overtreft alles. “Bizar hè, dit is eigenlijk best heftig.”

Iedere woensdag weten trouwe volgers van Skoften.net, één van de grootste mannenblogs van Nederland, waar ze aan toe zijn: de ‘Breek de Week’-mix. Drie minuten hardcore gecombineerd met beelden van dansende internetgekkies. Het idee is simpel, maar het online publiek smult ervan. Zonder de weekmixen zou Skoften Sloopservice waarschijnlijk niet bestaan.

Voor de oorsprong van de act moeten we terug naar vorig jaar, Kamping Kitch om precies te zijn. Evert (Utrecht) en Tim (Tilburg), al jaren de vaste gezichten van Skoften.net, waren op het maffe Belgische festival voor een reportage. Dat verslag kwam er, maar het tweetal stond ook tien minuten op het podium.

Skoften Sloopservice

Leg eens uit, hoe is dat gegaan?
Evert:
“Op camera vroegen we aan de organisator of hij tien minuutjes over had voor ons. Tim had al veel ervaring met draaien, ik met de microfoon. We draaiden daar tien minuten en dat was een succes (bekijk hier de beelden terug). Omdat ‘Breek de Week’ ook succesvol is, besloten we een act in het leven te roepen. In twee maanden tijd hebben we alles uit de grond gestampt. We kwamen terecht bij het boekingskantoor van Jan Vis uit Den Bosch. Alle neuzen stonden meteen in de goede richting.”

Tim: “We zijn meteen in het diepe gegooid. Veel dj’s draaien eerst thuis op zolder, daarna in het jeugdhonk en vervolgens in een lokale discotheek. Dat hebben wij allemaal geskipt.”

Evert: “We hadden eigenlijk geen ervaring op het podium, maar omdat we de site achter ons hebben waren er meteen verwachtingen. Binnen een maand wisten we dat we op Defqon.1 en Royaal Kabaal zouden staan. Bij Royaal Kabaal draaiden we voor Noize Suppressor. Hij snapte niet zo goed wat we deden, maar hij vond het wel vet.”

We schakelen moeiteloos over van André Hazes naar Dr. Peacock

Wat houdt jullie act eigenlijk in?
Tim:
“We draaien de hardere stijlen gemixt met feestmuziek. Alles gaat door elkaar. Zo kunnen we moeiteloos van André Hazes doormixen naar Dr. Peacock. Die snelle afwisseling tussen verschillende platen uit andere genres past echt bij ons. We voelen goed aan wat wel en niet kan. Zelf zijn we knettergek, dat werkt wel in ons voordeel.”

Evert: “Naast de muziek bedenken we op het podium ook spontaan gekke dingen. We houden regelmatig een gabbercompetitie, als de locatie, het publiek en de sfeer het toelaten. Op Paaspop zagen we helaas te laat dat twee mensen in het publiek rolschaatsen droegen. Die hadden we graag op het podium gehaald. Vinden we leuk. We staan er niet om een stoere set te draaien. We staan er om de mensen te vermaken.”

Paaspop en Royaal Kabaal zijn uiteraard mooie boekingen, maar Defqon.1 is next level. Veel dj/producers uit de hardere stijlen werken er jaren voor om op dat evenement te draaien. Hoe kwam Q-dance bij jullie terecht?
Evert:
“Ja, dat vind ik best heftig. Defqon.1 is natuurlijk wel een dingetje. Vanuit de ‘Breek de Week’-mixen kwamen we in contact met Scantraxx Recordz. Dat label heeft onze naam laten vallen bij Q-dance. Toen namen we zelf contact met Q-dance op met de vraag of ze een plekje voor Skoften Sloopservice hadden. Gewoon lekker brutaal, zoals we zijn. We waren ontzettend blij dat het lukte, maar hebben het niet gevierd. We wilden ons niet gek laten maken.”


Volg TIOH op Facebook


Hoe is het nu met de zenuwen?
Evert:
“Meestal heb ik pas een dag voor de boeking dat ik er onbewust mee bezig ben. Dan word ik onrustig. Nu valt het nog mee, maar dat komt nog wel.”

Op Paaspop moest ik vijf keer pissen voordat we begonnen

Tim: “Ik was laatst wat dingen aan het voorbereiden. Tracks selecteren, je kent het wel. Maar ik was mijn usb-stick kwijtgeraakt. Tering, dat was wel even spannend hoor. Ik word juist rustig als de mensen om mij heen gespannen zijn. Dan heb ik alles onder controle. Maar eerlijk is eerlijk, een boeking op Defqon.1 doet wel iets met je. Het is toch de vraag hoe het publiek gaat reageren.”

Evert: “Op Paaspop moest ik vijf keer pissen voordat we begonnen. Tim stond rustig in een hoekje te wachten, in zijn eigen wereld. Zo zal het op Defqon.1 ook gaan.”

Skoften Sloopservice

Zijn jullie als bezoeker ooit op Defqon.1 geweest?
Evert:
“Ja, twee keer. Ik herinner me de bijzondere sfeer nog goed.”

Tim: “Nee, ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit eerder naar een hardstylefeest ben geweest. Geen idee wat ik kan verwachten, maar volgens mij staan daar allemaal mensen die gewoon zin hebben in feest. Dus eigenlijk maakt het niet zoveel uit.”

Hoe fijn is het om een platform als Skoften.net achter je te hebben?
Evert:
“Het feit dat onze content wordt verspreid onder een groot publiek, zorgt ervoor dat je een paar stapjes voor hebt op andere onbekende acts. We hebben het al eens meegemaakt dat mensen speciaal voor ons naar een optreden kwamen. Ze wilden ook nog op de foto. Dat kan ik nog niet zo goed begrijpen.”

We moeten ons bewijzen en dat weten we dondersgoed

Tim: “Buiten dat, het is de vraag hoe het over een jaar gaat. Er zijn ontzettend veel acts. Van veel dingen die aan jaar geleden vet waren, hoor je nu niks meer. We proberen van iedere minuut te genieten, maar willen wel stappen maken.”

Evert: “Iedere act moet zich bewijzen. We weten dondersgoed dat voor ons hetzelfde geldt.”

Die stijgende lijn is er, hoe willen jullie dit vasthouden?
Evert:
“Door niet continu hetzelfde trucje te herhalen. We proberen vernieuwend te zijn. De gekkigheid die we op zowel Skoften.net als het podium laten zien, zit in ons. De combinatie van onze karakters houdt ons scherp. Soms lijkt het alsof we hier niet serieus mee bezig zijn, maar dat is wel zo. En juist dat is een deel van onze kracht.”

Er komt een track aan met The Viper en Darkraver. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
Evert:
“Darkraver en The Viper waren fan van ‘Breek de Week’. Nadat we de dj-act bedachten, wilden we ook een eigen track hebben. Anders doe je niet mee. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en Darkraver opgebeld. En zo geschiedde. MC Alee heeft de tekst geschreven die ik vervolgens heb ingezongen.”

Het gaat allemaal erg snel hè?
Evert:
“Dat vind ik ook best eng. We willen iedereen tevreden houden. Het belangrijkste is dat we lekker normaal blijven doen. We zijn dankbaar voor iedere boeking. Het maakt niet uit waar we staan. Overal gaan we met gestrekt been in. Iedereen verdient dezelfde energie.”

Onze rider bestaat uit bier en een draadloze microfoon

Op jullie rider staan dus geen belachelijke eisen?
Evert:
“Haha, nee hoor. We willen alleen bier en een draadloze microfoon. Onze handdoekjes nemen we zelf mee.” 

Skoften Sloopservice draait zaterdag op de White op Defqon.1. Voor veel liefhebbers van de hardere stijlen is Defqon.1 het hoogtepunt van het jaar. Het evenement wordt gehouden op 23, 24 en 25 juni in Biddinghuizen. Plug ‘N Play (check hier hun guestmix+interview) staat zondag op de White. 


Skoften Sloopservice

Facebook
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...