dinsdag, december 5, 2023

Jack of Sound primeurt live-act op Dominator

-

Home » Algemeen » Jack of Sound primeurt live-act op Dominator

Dominator heeft zaterdag te maken met een primeur. Voor het eerst is Jack of Sound (Chris Oberman) te zien als live-act. “Dominator is het perfecte feest om een half uur lang te knallen met mijn eigen platen.”

Jack of Sound

Wat kunnen we van je live-act verwachten?

“Een half uur lang hard beuken. Tijdens de live-act gebruik ik nieuwe tracks en edits van bestaande platen. Maar hoe het er allemaal precies uit komt te zien, moet je op Dominator zelf meemaken.”

Was het een bewuste keuze om voor het eerst met je live-act op Dominator te staan?

“Dit was een bewuste keuze. Ongeveer een half jaar geleden zaten we te denken aan wat een mooi evenement zou zijn om Jack of Sound LIVE te lanceren. Ik wilde het graag nog voor de zomer omdat ik veel nieuwe muziek klaar had liggen. Zo kwamen we uit op Dominator. De geweldige sfeer en het publiek dat daar helemaal los gaat, maakt het voor mij de perfecte plek om voor het eerst de live-act te doen.”

Jack of Sound
Foto: RichardBrunsveld.nl

Je treedt natuurlijk ook op als Jack of Sound en Mashup Jack. Waarom dan de behoefte om ook nog een live-act te doen?

“De afgelopen tijd heb ik veel nieuwe muziek gemaakt. Op een gegeven moment lagen er meer dan 10 platen klaar en daar wilde ik iets mee doen. Een live-act leek mij de perfecte gelegenheid om een half uur lang te knallen met mijn eigen platen.”

>> Zie ook: Eersel is tijdens Dominator hardcore-hoofdstad van de wereld <<

“Daarnaast geeft het mij meer creatieve vrijheid. Je maakt edits, tools en nieuwe platen voor de live-act en je kijkt daarna wat je ermee doet. Hierdoor kun je tijdens het produceren dingen loslaten en dat komt ten goede aan de creativiteit.”

Je hebt net de EP ‘Hellraiser’ uitgebracht met de tracks ‘This Is What I Am’, ‘G.O.D.’ en ‘Hellraiser’. Daarvoor was het even wat rustiger qua releases. Wat heb je allemaal in die tussentijd gedaan?

“Een tijdje terug heb ik inderdaad minder kunnen produceren. Ik ben verhuisd van Tilburg naar Rotterdam, waardoor ik een half jaar geen studio had. Ik moest alles met de koptelefoon doen en dat werkte niet handig.”

“Daarnaast ben ik weg gegaan bij Fusion en overgestapt met mijn boekingen naar Most Wanted Agency. Het maken van die keuze kostte mij veel tijd en energie waardoor het produceren minder goed lukte. Nu is dat allemaal achter de rug. Ik heb een nieuwe geluidsdichte studio waar ik elk moment van de dag of nacht muziek kan maken. Bij Most Wanted zit ik goed op mijn plek en ik heb een manager die veel werk voor mij uit handen neemt.”

Volgende week is het de eerste outdooreditie van Fatality in Oss. Jij hebt het anthem gemaakt. Hoe is dit in zijn werk gegaan?

“Ik werd gevraagd door de organisatie van Fatality of ik interesse had om het anthem te maken. Omdat ik het altijd vet vind om met thema’s te werken, wilde ik dit graag doen. Bij Fatality moest ik meteen aan de game Mortal Kombat denken, wat ik altijd erg gaaf vond. Ik vond een tekst die past bij het thema en ben daarna aan de slag gegaan.”

>> Zie ook: Shadowlands Terrorists: ‘Rebelse hardcore-act uit het zuiden <<

“In de break heb ik geluiden en een koor gebruikt die passen in de Mortal Kombat-sfeer, gevolgd door het geluid van een ‘fatality’ uit Mortal Kombat met een zwaard en veel bloed. Mijn gedachten gingen toen even terug naar een oude track van me, ‘Midnight Freaks’, waar een soortgelijk geluid in zit verwerkt. De bekende ‘Finish Him’ moest er daarna zeker in.”

Tot slot, wat kunnen we de komende periode nog van je verwachten (Jack of Sound, Mashup Jack, live-act en tracks)?

“Dit jaar sta ik met mijn live-act op Ground Zero, waar ik erg naar uitkijk. Mashup Jack doe ik niet al te vaak per jaar omdat ik het speciaal wil houden. Dance Valley en Syndicate zijn waarschijnlijk de laatste optredens van dit jaar, al weet je het maar nooit. Er zal volgend jaar in ieder geval genoeg ‘gemashupt’ worden.”

“Verder ben ik nog bezig met een collab met E-Force en een aantal andere artiesten. Daar wordt later meer over bekendgemaakt. En uiteraard werk ik aan nieuwe solotracks.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...