dinsdag, oktober 3, 2023

Jordy Dazz over zijn Brabant en het nieuwe uitgaan

-

Home » Genres » House » Jordy Dazz over zijn Brabant en het nieuwe uitgaan

Jordy van Oostveen (31) staat ieder weekend achter de draaitafels als dj Jordy Dazz. Hij was sfeermaker bij Dancetour in Tilburg en Festyland in Volkel wacht nu op hem. De dj over zijn Brabant en het uitgaansleven:
Jordy_Dazz_Presspic_01

Door: Barbara Lensen de Cloe

Muziek

Ik draai elk weekend meestal meerdere shows. In de zomer draai ik dan ook vaak doordeweeks. Dat varieert van Nederland tot Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Stijl

Groovy electro. Energiek, dansbaar, elektronisch en vooral qua beats heel ‘swingerig’.

Trots

Eigenlijk ben ik wel trots op alles wat uit m’n studio komt rollen. Ik spendeer onwijs veel tijd aan het eindproduct. Of dat nou een remix is, een samenwerking met iemand anders of een solo plaat, alles krijgt de aandacht die het behoeft. Ik ben met name super tevreden over hoe mijn tracks klinken. Ik ben namelijk zelf verantwoordelijk voor de mixdown en de mastering van mijn muziek.

Vooral met de Brabanders onderling is het altijd een feest!

Brabantse dj’s

Onwijs veel bekende en succesvolle dj’s komen uit Brabant. Het is een hele informele scene waardoor we allemaal goed met elkaar overweg kunnen. Er is niets leuker dan onverwachts collega’s tegen het lijf te lopen op buitenlandse festivals of vliegvelden. Vooral met de Brabanders onderling is het altijd een feest! Concurrentie moet je het niet noemen. De markt is groot genoeg en uiteindelijk zijn we allemaal collega’s van elkaar.

Ontplooien

Ik heb onwijs veel kansen gehad in Brabant toen ik net begon. Nadat ik gestopt was met school, op mijn 18e, heb ik in zo’n beetje in alle clubs en kroegen gestaan in Tilburg. Vooral in die periode heb ik de meeste ervaring opgedaan. Je draaide op die avonden ook de hele avond, meestal zo’n 6 uur achter elkaar. Dat is uniek, aangezien dat in de huidige house-scene bijna ondenkbaar is. Ik denk dus dat het erg belangrijk is dat beginnende dj’s zich niet blind moeten staren op de mainstages van de grootste festivals ter wereld, maar dat er onwijs veel voldoening en ervaring te behalen valt in het ‘stadse nachtleven’.

Gemis

Ik heb niet het idee dat Brabant wat mist op dit gebied. Van producer tot songwriter en alles daar tussenin is de Rockacademie een opleiding die al voor vele springplanken heeft gezorgd binnen onze scene. Festivals zijn er in overvloed. Jammer genoeg is de hedendaagse discotheken-scene gekrompen ten opzichte van toen ik begon. Ik ben erg blij dat ik die periode nog wel heb mee kunnen maken.

Echt Brabants

Brabant is Brabant. Iedereen die uit Brabant komt weet wat ik hiermee bedoel. De mensen zijn warm en bourgondisch en om je punt duidelijk te maken praat je af en toe net wat platter, en zeggen we gewoon waar het op staat. Daar hou ik echt van!

Favoriet

We hebben hier veel mooie festivals zoals Lakedance op Aquabest, 7th Sunday Festival in Erp, de Dancetour edities (zoals in Tilburg waar ik ook draaide) en Festyland Volkel waar ik binnenkort optreed zijn altijd leuke festivals met een ‘Brabants’ sfeertje.

Podia

Vanuit mijn eigen perspectief kies ik dan voor een 013 in Tilburg. Ik heb hier talloze mooie avonden meegemaakt. Ik ben erg benieuwd hoe 013 eruit komt te zien na de verbouwing! Ik hoop dat ze de intieme sfeer weten te waarborgen.

Nothing better than playing for a sea of happy people. #amazing #jordydazz #festival

Een foto die is geplaatst door Jordy Dazz (@jordydazz) op

Uitgaan

Zelf denk ik dat het beter zou zijn als er meerdere ‘venues’ zouden zijn in Brabant, zoals ik ze ken van jaren geleden. Maar de uitgaansmarkt is onwijs veranderd.

Festivals zijn groter, vetter en unieker geworden. Het is het nieuwe uitgaan. Je bent de hele dag of een heel weekend onder de pannen en ziet de beste artiesten uit de hele wereld. De shows zijn groter geworden met vuurwerk, CO2, pyro en lasershows. Daar is als club nauwelijks wekelijks tegenop te boksen.

Eindhoven

Ik woon sinds een aantal jaren in Eindhoven en alles is te vinden binnen een straal van een kilometer. Ik vind het een geweldige stad. Ik ben zelf best een nerd, dus met alle technische snufjes en architectonische gebouwen in het centrum van Eindhoven heb ik niks te klagen.

Uit het Brabants Dagblad van 17 september, Uit&Thuis

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...