dinsdag, oktober 3, 2023

Jordy Dazz over Revealed Presents in 013 en zijn toekomstplannen

-

Home » Biki90 » Jordy Dazz over Revealed Presents in 013 en zijn toekomstplannen

Na een lange periode van afwezigheid staat Jordy Dazz zaterdag weer achter de decks tijdens de Revealed Presents in 013 Tilburg. De van oorsprong uit Tilburg afkomstige Jordy Dazz nam in 2016 een break om alles in perspectief te kunnen zien als persoon én artiest. Wat gaat het nieuwe jaar voor hem betekenen en wat kunnen we van hem gaan verwachten? 

Enkele vooraanstaande label-leden komen zaterdag naar Tilburg voor een nacht lang house in al haar facetten: van bigroom tot progressive en alles daartussenin. Zo komt Dannic, een van de grotere dj’s van Nederlandse bodem, een dj-set doen. Ook Julian Jordan gaat al een hele tijd hard.  Met name zijn laatste single met Martin Garrix gooit wereldwijd hoge ogen. Stiekem Tilburgs trots (maar tegenwoordig woonachtig in Eindhoven)  is er in de vorm van Jordy Dazz. De verdere namen zijn Joey Dale, Tom & Jame en Kenneth G.

Het is deze zaterdag de avond van het label Revealed, waar je zelf een flink aantal tracks op hebt uitgebracht. Hoe ben je bij Revealed terechtgekomen?

“Dat gaat heel ver terug. Ik ken Robbert (Hardwell) al een jaar of negen, ver voordat hij internationaal was doorgebroken. Ik had destijds onder mijn oude artiestennaam Jordy Lishious de plaat ‘Lump’ gemaakt. Die had ik naar Tiesto gestuurd, die ‘m volop ging supporten.”

>>Zie ook: Revealed Presents komt naar 013 in Tilburg <<

“Toen belde Robbert ineens. Hij vroeg of de plaat al ergens was getekend. Robbert was toen net met Revealed gestart en hij wilde ‘m graag uitbrengen. Het was de 8e release van het label, echt helemaal aan het begin dus nog. Ik had er geen torenhoge verwachtingen van maar ‘Lump’ ging echt helemaal door het dak. Fedde Le Grand, Swedish House Mafia, Avicii, Armin van Buuren en nog veel meer artiesten begonnen ‘Lump’ te draaien.”

Hoelang heb je de naam Jordy Lishious nog gebruikt hierna?

“Die is toen een korte tijd daarna veranderd in Jordy Dazz. De track ‘Lump’ was iets steviger dan de ‘techy’ tracks die ik daarvoor uitbracht. Deze nieuwe richting qua sound paste op dat moment veel beter bij me.”

Was het daarna een logische stap dat veel van je tracks werden uitgebracht onder Revealed? 

“Omdat ‘Lump’ het zo goed had gedaan en ik een goede band had opgebouwd met Robbert, stuurde ik vervolgens alles wat ik maakte naar hem. Veel van de aangeboden tracks matchten bij de visie van Revealed en werden vervolgens uitgebracht.”

Jordy Dazz Revealed

Op 29 oktober gaf je op Facebook een statement over je ‘break’. Wat is er precies gebeurd?

“Soms moet je een stap terug doen om alles weer in perspectief te kunnen zien. Zo simpel is het eigenlijk. Ik heb bewust een stap terug gedaan om me weer volledig te kunnen gaan focussen op dingen waar ik als producer en persoon energie van krijg zonder enige druk van buitenaf. Ik ben een nieuw bedrijf gestart genaamd ‘LastBlast – Show Creations’, waarin ik samen met mijn compagnon shows bedenk, produceer en creëer voor festivals en andere evenementen. Denk hierbij aan closing shows, artiestenintro’s etcetera.” 

Soms moet je een stap terug doen om alles weer in perspectief te kunnen zien

“Daarnaast hou ik me bezig met mastering-werk voor andere artiesten en labels en ben ik de studio weer ingedoken om nieuwe muziek te produceren. De eerste track die na ‘de break’ de studio uit kwam rollen was ‘Stamina’. Die plaat is uitgebracht op het label Musical Freedom van Tiësto. Daarnaast heb ik nog een remix gedaan voor de game Dishonored 2 en is mijn collab met BLOQSHOT getiteld ‘PVP’ ook net uitgebracht op Hysteria Records van de Bingo Players.”

Onder meer Nicky Romero, D-wayne en JoeySuki hebben geworsteld met de druk van het touren en tracks uitbrengen. Is dit vergelijkbaar voor jou?

“Iedereen heeft hier op een bepaalde manier wel last van denk ik. Niet alleen in de dance scene. Je komt op een punt dat je denkt: ‘Wat wil ik? Ben ik nog wel op de juiste manier bezig?’.” 

>> Zie ook: D-wayne back in love na burn-out: ‘In 2017 weer knallen’ <<

Vrijdag sta je in Keulen en zaterdag in Tilburg met Revealed. Heb je al een soort planning gemaakt voor jezelf?

“Het opstarten van een eigen label loopt inmiddels. Ik heb veel muziek op de plank liggen die ik wil gaan uitbrengen in de toekomst op een bestaand label of mijn eigen label. Sommige tracks zijn nog niet af, anderen ben ik aan het testen.”

Dat zagen we al voorbijkomen inderdaad. Kan je al een tipje van de sluier oplichten?

“De naam is al helder. Ik ben nu bezig met de planning en het bepalen van het artwork. Het moet vooral een weerspiegeling worden van mezelf, dingen die ik cool vind.”

Met je eigen label heb je natuurlijk complete inspraak met wat je uitbrengt?

“Als je een track wilt uitbrengen op een label ben je afhankelijk van de visie van dat label. Soms matchen je producties niet bij labels of passen ze niet in een bepaalde categorie. Daarom is het cool dat je tegenwoordig zelf een platform kunt creëren om deze producties uit te brengen.”

Jordy Dazz

>> Zie ook: Jordy Dazz over Brabant en het nieuwe uitgaan << 

Je gaf in je vorige interview met This Is Our House in 2015 aan dat je 013 de tofste plek vindt om op te treden in Brabant. 

“Ik heb jarenlang praktisch naast 013 in Tilburg gewoond. Daarom is het echt tof om er weer te staan.”

Jordy Dazz en LastBlast

Jordy Dazz is ook druk bezig met zijn bedrijf LastBlast, waarmee hij samen met zijn compagnon de technische kant van artiestenintro’s en closing shows maakt. Hier lees je binnenkort meer over op This Is Our House.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

Het populaire Hardwell On Air stopt na 500 afleveringen

In 2011 startte Robbert van de Corput met zijn eerste aflevering van Hardwell On Air. Al gauw werd deze...