dinsdag, februari 27, 2024

Karnaval Festival: headliners over de gouden mix van Hard en Gek

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Karnaval Festival: headliners over de gouden mix van Hard en Gek

Gekke outfits, bizarre hardstyle-acts, heel veel liters bier en een festivalterrein dat de zus van Intents mag heten. We hebben het natuurlijk over Karnaval Festival in Moergestel. Iedereen die smult van het gouden verbond tussen gekte en harde beats mag het gezelligste en grootste carnavalsfeest van het zuiden niet missen. En dat hebben we gemerkt ook. Zowel de zaterdag als de zondag van Karnaval Festival zijn stijf uitverkocht. Ook de artiesten kunnen niet wachten. This Is Our House warmt op naar carnaval met Zany, Mental Theo en B-Front.  

 

door Jasmijn van Broekhoven

 

Karnaval Festival bevat dit jaar op beide dagen 5 area’s. Op zaterdag kun je genieten van een pilsje bij de Mainstage, kickrolls drummen bij Fanaticz, mee lallen in de Flügel Feesttent, nieuw talent ontdekken in de Boombox en in polonaise door de Partyhut.

Op zondag wordt een aantal area’s getransformeerd. De Fanaticz stage wordt Indoor Mainstage – Dynamite vs Outrageous en de Partyhut wordt Onbesuisd invites: Theekransje. Door de hoeveelheid aan area’s is de line-up ook weer verbazingwekkend groot en is er voor ieder wat wils.

Carnaval is een écht Brabants feest en hardstyle heeft zich daarin compleet vervlochten. Iedereen die aanwezig is op Karnaval Festival is fan van de gouden combinatie. Zo ook de artiesten. Hoe kijken Zany, Mental Theo en B-Front uit naar carnaval en het Karnaval Festival?

Karnaval Festival

 

Zany

“Bij zowel carnaval als hardstyle staat entertainment van het publiek centraal. Alles kan en alles mag, daarom is het leuk om met thema’s te werken zonder commentaar te krijgen dat het te plat is. Met carnaval geldt: hoe platter hoe beter! Ook is het verhoogde bpm van hardstyle prettig, omdat het vaak echt koud is en je jezelf door te bewegen dan warm kunt houden.”

“Ik kijk elk jaar weer naar carnaval uit. We starten meestal in september, oktober met voorbereidingen zoals hilarische brainstormsessie en de groots mogelijk onzin. Het is een ontzettend drukke periode met veel optredens, want het is echt de ene boeking na de andere. Hierdoor krijg je alleen je eigen set mee en verder niet veel van de complete sfeer. Op zondag ga ik met mijn kinderen naar een optocht kijken om toch nog wat mee te krijgen van wat er allemaal gaande is.”

Zany

 

Mental Theo

“De combinatie van deze twee genres zorgt voor gekke mash-ups van oude hits op hoog tempo of een nieuwe carnavals-hit met een stevige kick erin.”

Waarvan akte: samen met Zany en PartyfrieX maakte Theo het anthem van Karnaval Festival 2019: ‘Naar De Klote‘. Het nummer is in aanloop naar het event zo in trek, dat het tijdelijk op nummer 1 stond in iTunes Nederland.

“Ik ben opgegroeid met carnaval want ik kom uit Oeteldonk, Den Bosch. Maar ik ben zelf totaal niet van de hoempapa. Als het dan toch feest moet zijn, dan wel met tempo erin. Carnaval is tegenwoordig voor mij lekker hard knallen en af en toe een foute plaat er doorheen mixen. Ook is het voor mij veel vette happen eten en gezelligheid met vrienden.”

Mental Theo Karnaval Festival

 

B-Front

B-Front stuurde zijn reply via een audio-boodschap (hieronder te beluisteren – mét vette beelden van Karnaval Festival). “Je moet carnaval wel snappen, maar de mensen uit het zuiden snappen het sowieso.”


Karnaval Festival (uitverkocht)

Zaterdag 2 en zondag 3 maart, Moergestel. Meer info via de eventpage.

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...