woensdag, mei 19, 2021
HomeFeaturesKarnaval Festival: Raad van 11 dj's over dwaze dilemma's (2)

Karnaval Festival: Raad van 11 dj’s over dwaze dilemma’s (2)

-

Het is voor massa’s Brabanders en Limburgers alweer bijna tijd voor de mooiste periode van het jaar: carnaval. En wat is dit volksfeest nou zonder een échte Raad van Elf? Speciaal voor Karnaval Festival, een van de grootste en vetste stampfeestjes tijdens carnaval, stelde This Is Our House er een samen. De Raad bestaat uit 11 toonaangevende dj’s die er dit jaar optreden. Ze buigen zich voor ons over de gekste feestelijkste dilemma’s. Vandaag deel 2, met Uncaged, Partyraiser, het duo Rebelion en Jason Payne.

 

Uncaged

Liever de rest van je leven elke dag carnaval vieren of elke dag optreden?

uncaged-karnaval-festival

- Advertisement -

”Dan ga ik zeker voor elke dag optreden, dat is het tofste wat er is! Op deze manier kan ik mijn twee grote hobby’s combineren: optreden en carnavallen. Perfect, toch?”

“Ik ben ook echt een carnavalsvierder, dat is mij als echte Brabander met de paplepel ingegoten. Vroeger vond ik verkleden helemaal niks, toen kon carnaval mij echt gestolen worden. Maar toen ik als 14-jarig jochie eenmaal mijn eerste druppel bier had geproefd, vond ik carnaval ineens ontzettend leuk worden. Daarom is Karnaval Festival voor mij altijd een hoogtepunt. Naast dat ik er lekker kan feesten, vind ik het ook leuk dat ik weer wat nieuwe muziek kan laten horen. Toevallig heb ik een paar nieuwe platen af, dus die zullen tijdens het event wel even de revue passeren! Zo staan er onder anderen een collab met Luminite én een nieuwe bootleg op het menu. Ook heb ik net een nieuwe solo-track gereleased, namelijk The Heat. Dat belooft weer een groot feest te worden!”

 

Partyraiser

Liever elke ochtend met een kater wakker worden of elke ochtend supervroeg wakker worden van dezelfde carnavalskraker?

partyraiser-karnaval-festival

”Ik heb niks met carnaval, buiten dat ik dan wel optreed. Dit komt denk ik omdat ik van boven de rivieren kom. Bij ons in het westen zit carnaval niet in het bloed. Ik heb het vroeger natuurlijk wel ooit gevierd. In de jaren 90 ging ik verkleed naar allerlei carnavalsfeesten. Dat hossen en zuipen is niet zo mijn ding, vroeger ging ik daar vooral op vrouwenjacht. Toch word ik liever van een carnavalsliedje wakker dan met een kater. Ook al zorgt een carnavalskraker bij mij voor de nodige hoofdpijn, een echte kater blijft waardeloos. En oh, oh, wat heb ik die vaak een gehad! Als ik dan toch een nummer moest kiezen, dan ga ik absoluut voor de carnavalskrakers van Snollebollekes. Zijn muziek kan ik wel waarderen. Natuurlijk heb ik wel veel zin om te draaien tijdens de carnaval, want als artiest vind ik dat hartstikke leuk om te doen. De sfeer tijdens een hardcore carnavalsfeest is altijd mega gezellig. Voor mij als dj is het vooral leuk, omdat ik alles kan en mag draaien. Hoe stommer, hoe leuker, en dat met een leuke beat eronder. Hoppa!”

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Rebelion

Nooit meer bier of nooit meer wijn? En liever elke dag verkleed of elke dag geschminkt over straat?

rebelion-karnaval-festival

Raymond (rechts): ”Nooit meer wijn, zeker weten. Als ik wijn drink, krijg ik altijd een black-out en doe ik verschrikkelijke dingen. Dan drink ik veel liever bier.”

Gary (links): ”Ik ga zeker voor verkleden. Tijdens onze nieuwe live act Overdose dragen we altijd schmink. Het duurt lang voordat we helemaal geschminkt zijn, dat is ontzettend saai. En uiteindelijk wordt het er toch afgehaald!”

”Wij hadden nog nooit carnaval gevierd, tot we hier in Nederland kwamen wonen. In het begin vonden we het hele feest een beetje vreemd, maar nu vinden we het geweldig. Vorig jaar waren we verkleed als echte Schotten, omdat we natuurlijk zelf uit Schotland komen. Natuurlijk hebben we weer ontzettend veel zin in Karnaval Festival. De sfeer is altijd super goed, iedereen doet lekker gek en drinkt véél. Geweldig!”

 

Jason Payne

Liever elke set afsluiten met een carnavalsnummer, of elke set in een gênant carnalspak staan?

jason-payne-karnaval-festival

”Sowieso een supergênant carnavalspak, heerlijk. Ik draai op feestjes waar het niet nodig is om verkleed te komen. Toch trek ik ook dan het liefst een gek pak uit de kast. Ik heb niks tegen carnavalsmuziek hoor, in tegendeel; ik draai ontzettend graag op carnavalsfeesten en vind het leuk om carnavalsremixes te maken. Maar uiteindelijk vind ik het veel leuker om elke keer een gek pakkie aan te doen. Twee jaar geleden had ik tijdens Karnaval Festival een panterprintpakje aan met een té grote afro. Ge-wel-dig. Ik heb ook onwijs veel zin om op Karnaval Festival te draaien, ik vond het vorig jaar zo fucking vet. Al weken ben ik bezig om een vette outfit bij elkaar te sprokkelen. Dit jaar ga ik als safari-ranger, en mijn vriendin gaat met haar vriendinnen als wilde dieren. Ik kan niet wachten!”

 

>> Lees deel 1 van onze Karnaval Festival-Raad van Elf: Mental Theo, Sub Sonik, Act of Rage, Bloodlust, Warface en Zany. Of scroll door naar onderen.


 

Karnaval Festival

Zaterdag 22 en zondag 23 februari, Moergestel (uitverkocht). Voor meer info zie de eventpage.

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

MY FIRST GIG: Marcello (NL)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...