donderdag, januari 27, 2022
HomeFeaturesKarnaval Festival: Raad van Elf dj's over Dwaze Dilemma's

Karnaval Festival: Raad van Elf dj’s over Dwaze Dilemma’s

-

Het is voor massa’s Brabanders en Limburgers alweer bijna tijd voor de mooiste periode van het jaar: carnaval. En wat is dit volksfeest nou zonder een échte Raad van Elf? Speciaal voor Karnaval Festival, een van de grootste en vetste stampfeestjes tijdens carnaval, stelde This Is Our House er een samen. De Raad bestaat uit 11 toonaangevende dj’s die dit jaar optreden tijdens het tweedaagse festijn in Moergestel. Ze buigen zich voor ons over de gekste feestelijkste dilemma’s.
Vandaag deel 1, met Mental Theo, Sub Sonik, Act of Rage, Bloodlust, Warface en Zany.  

 

Mental Theo

Nooit meer carnaval in Oeteldonk of nooit meer optreden als Mental Theo?

”Dan kies ik voor nooit meer carnaval in Oeteldonk. Want als Mental Theo blijf ik natuurlijk nog 100 jaar optreden. Ik heb vroeger eigenlijk nooit veel met carnaval gehad. Tot het moment dat de scene op een andere manier met carnaval om begon te gaan. Carnavalsfestivals werden omgeturnd naar een lekker fout feest, waar ook hardstyle en freestyle werd gedraaid. Alles mag en alles kan op deze foute hardstyle-party’s. Hierdoor begon ik carnaval weer leuk te vinden.”

- Advertisement -

“Ik had niks met dat lallen in de kroeg. Van mij mocht het allemaal wel wat sneller. Carnaval zoals we dat in Oeteldonk kennen is niet helemaal mijn ding. Ik liet mijn biertje pas los als de muziek wat harder werd.”

“Toen ik vroeger als klein mannetje in kroegen en discotheken draaide, was ik al een voorstander van de uptempo carnavalsmuziek. Dat zocht ik in country- en westernplaten die wat snelheid met zich meebrachten. Dat vond ik helemaal geweldig. Dan kon je extra springen, extra hossen, gewoon wat lomper.”

“In mijn jaren als dj, en zeker de laatste jaren, komen er steeds meer feesten die carnaval met dit tempo combineren. Karnaval Festival is hier een goed voorbeeld van. Dat maakt mij blij, op die manier vind ik het ook leuk om carnavalsmuziek te draaien.”

 

Sub Sonik (midden links)

Eén super succesvolle carnavalskraker uitbrengen of een niet zo succesvol album in je eigen stijl uitbrengen?

”Ik ga dan toch voor een minder succesvol album in mijn eigen stijl. Hardstyle is de muziek waar ik verliefd op ben geworden, het genre waar ik een groot fan van ben. Dan geniet ik liever het hele jaar door van mijn minder succesvolle eigen hardstyle-album, dan dat ik één carnavalshit scoor.”

“Hoewel ik carnaval wel leuk vind hoor, maar dat is maar een keer per jaar. Ik ben ook niet een echte carnavalsvierder. Ik kom niet uit Brabant, voor mij is het niet super speciaal. Hardstyle daarentegen wel, dat gaat voor mij altijd door.”

“Ik ben wel ooit bezig geweest met carnavalsmuziek, dat is wel echt een heel ander genre. Zo heb ik voor Karnaval Festival een carnavalsversie van ‘Sandstorm’ gemaakt. Ik ben wel benieuwd of mensen willen dat ik meer carnavaleske hardstyle-tracks ga maken.”

“Over een album gesproken; 7 maart komt mijn nieuwe, eigen album uit. Dit staat in het teken van de échte sound die mensen van me kennen. Er staan wat softere nummers op, maar ook wat hardere dansbare tracks. Wat er ook op staat, ik probeer bij alle tracks wel bij de typische Sub Sonik-sound te blijven.”

 

Act of Rage

Liever voor altijd Snollebollekes of Lamme Frans als MC?

”Snollebollekes als MC, dat weet ik wel zeker! Elk optreden een uur lang op elke plaat van links naar rechts. En dat terwijl je met een biertje in je vuist staat. Of je nou optreedt op een klein dorpsfeest of in het Gelredome; geen venue is te gek. Dat is toch geweldig.”

“Om eerlijk te zijn: ik ken Lamme Frans niet eens. En dat terwijl ik zeker een carnavalsvierder ben. Ik vind het geweldig als iedereen verkleed is, hoe belachelijk je er ook uit ziet. Bij mij in de buurt is carnaval echt huge, en wordt dat juíst gesupport. Ook tijdens Karnaval Festival is deze carnavalsmentaliteit aanwezig, alleen dan in combinatie met hardstyle. Dat vind ik echt fantastisch!”

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Bloodlust

Liever elk optreden ladderzat gaan of voor de rest van je leven geen druppel alcohol meer drinken?

”Dus liever altijd optreden zoals ik normaal doe, of nooit meer drinken? Ik zou zeker kiezen voor elke keer ladderzat optreden, want nooit meer drinken wordt wel echt een groot probleem voor mij. Vooral tijdens de carnaval natuurlijk! Ik doe niets liever dan draaien op events, en ladderzat zijn maakt het vaak alleen maar leuker.”

 

Warface

Liever 50 keer achter elkaar naar dezelfde carnavalskraker luisteren, of 50 keer achter elkaar dezelfde Warface-track beluisteren?

”Om eerlijk te zijn: ik ben echt geen carnavalsvierder. En dat terwijl ik uit Limburg kom! Ik vind het vreselijk.”

“Toen ik wat jonger was, vierde ik wel carnaval. Dan bouwde ik met mijn vrienden een carnavalswagen, maar daar draaiden wij geen echte carnavalsmuziek op. Wij hadden natuurlijk een hardstyle-wagen.”

“Op een gegeven moment ben je bezig met je carrière en wordt iedereen ouder. Dan blijft alleen de traditionele carnaval in Maastricht – waar ik vandaan kom – over. Die is heel anders dan in Brabant. Daar heb ik echt helemaal niks mee. Wat dat betreft ben ik geen rasechte Limburger.”

“Dan kies ik daarom toch voor 50 keer die track van mezelf. Ik kan gewoon echt niet naar die carnavalsmuziek luisteren. Erg hè?”

“Karnaval Festival daarentegen vind ik wél heel erg leuk. Hier krijg ik een beetje de vibe die ik vroeger met mijn vrienden op de wagen had. Gewoon lekker knallen, dat vind ik vet.”

“Maar als ik dan écht een track van mezelf moest kiezen om 50 keer naar te luisteren, dan zou ik voor ‘Imma OG’ gaan. Deze track staat op mijn laatste album ‘Synchronised w/ D-Sturb’. Het is een leuke mengelmoes tussen onze stijlen, maar toch is deze track anders. Ik weet niet zo goed hoe ik dat uit moet leggen, ik heb er een ander gevoel bij.’’

 

 

Zany

Liever ongelimiteerd carnavalskrakers blijven maken of nog maar één échte Zany-track uit mogen brengen?

”Ongelimiteerd carnavalskrakers blijven maken. Met Zany is het hoe dan ook een feest, en de combinatie tussen hardstyle en carnaval heeft me al op veel podia gebracht waar ik voorheen nooit stond. Dat is een fijne afwisseling met hetgeen ik al 20 jaar doe! Vandaar ook dat ik tijdens carnaval optreed als mijn alter ego PartyZany.”

“Ik heb zelf ook altijd carnaval gevierd. Ik vond het geweldig om alle kroegen af te gaan en over bier te hakken. Tegenwoordig draai ik vooral tijdens de carnaval, maar het bier hakken blijft natuurlijk hetzelfde.”

 

>> Later deze week deel 2 van onze Karnaval Festival-Raad van Elf. Met: Uncaged, Partyraiser, het duo Rebelion en Jason Payne!

>> Zie ook: Karnaval Festival – Headliners over de gouden mix van hard en gek


 

Karnaval Festival

Zaterdag 22 en zondag 23 februari, Moergestel (uitverkocht). Voor meer info zie de eventpage.

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle in juli: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardstyle in juni: Dit zijn de top-3 releases van Mandy en Peter

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...