zondag, oktober 1, 2023

Klyne: ‘Ons eerste album moet perfect zijn’ (DDW Music special)

-

Home » Disco » Klyne: ‘Ons eerste album moet perfect zijn’ (DDW Music special)

Het eerste nummer op Soundcloud werd direct opgepikt door de BBC. Vervolgens werd Klyne jubelend ontvangen op Eurosonic/Noorderslag en mochten ze mee op tour met Year& Years. Het is een understatement dat afgelopen jaar in sneltreinvaart voorbij is gegaan voor het electropop-duo uit Eindhoven, waar ze binnenkort op DDW Music staan. Zanger Nick Klein en producer Ferdous Dehzad zijn zelf nog een beetje ondersteboven van het hele avontuur.

Ze kennen elkaar uit Helmond, maar wonen inmiddels in Eindhoven. Hoewel ze bijna dag en nacht in de studio zitten om aan hun eerste plaat te werken, is het gelukt om Ferdous kort te spreken. We blikken terug op het afgelopen jaar, maar we kijken vooral vooruit naar het debuutalbum en hun eerste echte show in thuisstad Eindhoven tijdens DDW Music, onderdeel van de Dutch Design Week.

Het is nu dik een half jaar later nadat jullie eerste single Paralyzed is uitgebracht. Hoe is het nu?

“Goed, heel goed. Onze single Waterflow is net uit, we hebben een nieuwe studio en zijn druk bezig om het album af te ronden.”

Vorig jaar had nog niemand van jullie gehoord.  Nu hebben jullie al samengewerkt met Disclosure en stonden jullie in het voorprogramma van Year&Years. Wat heb je daarvan geleerd?

 “Ten eerste dat ik me nooit aan deadlines kan houden, maar met het touren is een hele nieuwe wereld voor ons opengegaan. Het was onze eerste keer ooit om voor zoveel publiek te spelen. Een super vette ervaring. Totaal anders dan in de studio waar we eigenlijk geen contact hebben met anderen. Ik heb ook gemerkt dat we meer open zijn geworden en een stuk meer lol hebben tijdens het spelen.”

>> Zie ook: Klyne uit Eindhoven is nu al niet klein meer <<

In januari stonden jullie tijdens de try-out in de Altstadt in Eindhoven nog heel onwennig en schuchter op het podium. Hoe is dat nu?

 “Toen was ik inderdaad nog heel erg bezig met de focus op het spelen in plaats van ook lol te maken op het podium. Dat is nu stukken beter geworden. We hebben meer gerepeteerd en zijn beter op elkaar ingespeeld. Dat geldt ook voor Nick trouwens.”

Klyne op Solar Festival

Jullie zijn nu druk bezig met het debuutalbum. Wanneer kunnen we dat verwachten?

 “Eind van het jaar moet het af zijn, maar er is nog geen exacte datum. Niet omdat we het niet mogen zeggen, maar omdat we het nog echt niet weten. Het is een lang proces en elke keer als we de studio induiken, willen we wel weer iets veranderen of verbeteren. Ons eerste album moet voor ons gevoel 100 procent goed zijn.”

‘Ons eerste album moet 100 procent goed zijn’

Kun je al wel vertellen wat we kunnen verwachten op het album? 

 “De liedjes zijn vergelijkbaar met de voorgaande singles, maar ze hebben wel ieder een eigen sound. De een is heel elektronisch, de ander hard en rauw en weer een andere juist down tempo. Ook heeft Lloyd (drummer van Hunting the Robot en speelt mee met live optredens, red.) ons geïnspireerd om meer drums en akoestische gitaren te gebruiken. Dat ga je ook terug horen waarschijnlijk. Een mix van echte instrumenten en computerwerk.”

Tijdens de Dutch Design Week spelen jullie met DDW Music eindelijk weer in Eindhoven. Voelt dat als thuiskomen?

 “Jazeker, het wordt ons eerste eigen optreden en ik kijk er ontzettend naar uit. Het wordt een liveset en we hebben ons er lang op voorbereid. Ik hoop ook dat het publiek het tof vindt en dat uiteindelijk iedereen gaat dansen.”

Heb je zelf ook iets met de Dutch Design Week?

“Ik heb nog niks gecheckt, maar ik verheug me er wel op om Mozes and the Firstborn te zien. Zij waren onze buren in de studio van PopEi en we hadden altijd veel lol met elkaar. Hun liveshow is ontzettend tof en ik waardeer die garage/rock sound van hun wel. Is weer iets anders dan onze woonkamerpop haha. Misschien wordt dat wel de titel van het album: ‘Woonkamerpop’.”

En wat zijn de plannen voor de rest van het jaar? 

“In november staan we op REC Festival in Rotterdam tijdens de MTV Music Week en daarnaast zijn we vooral gefocust op het album. Het is best vermoeiend aangezien ik bijna dag en nacht in de studio zit. Ik zie ook weinig vrienden en familie, maar ik hoop dat het het allemaal waard is. Uiteindelijk moet het album voor ons perfect worden.”

DDW Music

Klyne speelt dinsdag 25 oktober in de Effenaar tijdens DDW Music

Er staan in totaal optredens van meer dan 60 artiesten gepland op 12 verschillende locaties in de stad. Bekende namen zijn verder Limburger GANZ en de Amerikaanse opschudders van BAAUER. Ook Palmbomen II, Lary Gus en dj Spinnem’ zijn van het partijtje.

Klik hier voor het complete programma.

DDW Music

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...