woensdag, december 6, 2023

Koningsdag 2017: een royaal overzicht van Brabantse uitblinkers

-

Home » Uncategorized » Koningsdag 2017: een royaal overzicht van Brabantse uitblinkers

Hiep hiep hoera voor de koning! De verjaardag wordt op Koningsnacht goed ingeluid door heel Brabant. Op Koningsdag zet het royale feest zich voort en wordt er goed uitgepakt. Een overzicht van royale uitblinkers.

EINDHOVEN

Eindhoven heeft met feesten op het Stadhuisplein en Stratumseind twee debutanten. Onder het thema Eindhoven is King kleurt de stad in alle hoeken oranje om er een royaal festijn van te maken. Van zacht naar hard: alles is aanwezig in de gekste stad van Brabant.

KING-S Festival

Ook op Koningsdag is er op en rondom Strijp-S voldoende te doen en te beleven. Met name veel binnen- en buitenactiviteiten met muzikale podia, waarop vele lokale organisaties en helden zich gaan presenteren.

Het Klokgebouw is een thuiswedstrijd voor lokale helden Zodiak Commune en Dommelvallei & NOX, die hun beste acid en techno beats ten gehore zullen brengen. Zinloos Geluid, Boomshakalak Soundsystem zijn ook van de partij. Het Ketelhuis is op Koningsdag terrein voor pop, rock, techno, tekno, acid en house maar ook voor reggae/dub, dubstep en drum ’n bass.

De toegang is gratis. Kijk hier voor meer info.

Koningsdag
Royal Dutch Eindhoven

Eindhoven kan zich opmaken voor een nieuw royaal feestje op het Stadhuisplein. Electric Orange en Majestic Dance Event slaan de handen in één om Koningsnacht en dag nieuw leven in te blazen. Voor de dag zijn namen als Quintino, Bassjackers, Coone, SICK INDIVIDUALS, LNY TNZ, Jay Hardway en Tony Junior van de partij om Royal Dutch Eindhoven tot een groot succes te laten verlopen.

Royal Dutch Eindhoven is gratis toegankelijk, maar vol = vol. Kijk hier voor meer info.


Stratum = King

Ook op Stratumseind debuteert een nieuw oranjefestival. Zowel in de nacht als overdag is de mogelijkheid om royaal de voetjes van de vloer te gooien bij maar liefst vier outdoorstages. Ieder met een eigen sound, dus voor ieder wat wils. Daarnaast is het natuurlijk ook in alle 50 cafés op Stratumseind koninklijk feest tot in de vroege uurtjes.

Toegang is gratis. Kijk hier voor meer info.

Supersized Kingsday

Alle liefhebbers van de hardere stijlen verzamelen zich op Koningsdag bij de Aquabest voor Supersized Kingsday. Met meer dan 80 artiesten verdeeld over 9 area’s wordt het volk der hardere stijlen opgeroepen om te komen vlammen. Het thema ‘Ik zal vlammen’ doet zijn eer aan met een royaal harde line-up bestaande uit o.a. Adaro, Ran-D, B-Front, Darkraver, Korsakoff en Brennan Heart.

Een kaartje kost 27,50. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. BREDA


538Koningsdag

In Breda wordt de verjaardag van onze koning met name op het Chasséveld gevierd. Radiozender 538 keert dit jaar terug om hét Oranjefeest van Breda te organiseren. Namen als Lucas & Steve en Sunnery James & Ryan Marciano zijn aanwezig.

Een kaartje kost € 22,50. De kaartverkoop start op vrijdag 31 maart. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

DEN BOSCH

Kingsland  

De oranjekriebels worden in Den Bosch voornamelijk bij de Brabanthallen gesust met een knallende 5e verjaardagseditie van Kingsland. Voor deze wordt flink uitgepakt met namen als Tiësto, Headhunterz en Bassjackers op de mainstage. TIKTAK staat gevuld met o.a Dirtcaps, Dyna en GirlsLoveDJ’s.

Een regular ticket kost 28.50. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

TILBURG

Uiteraard maakt deze Brabantse stad zich klaar voor een bijzondere Koningsdag. De koning viert namelijk zijn 50e verjaardag met een twee uur durend bezoek aan deze stad. Verder is er door heel de stad een vol programma aan activiteiten.

In het Leijpark komen alle families samen voor een ouderwets gezellig familiefestival. De Piushaven wordt omgetoverd tot een haven waar je kunst en theater kunt proeven tijdens Piushaven Kunst en Klassiek. En op de Korte Heuvel barst het feest los als de koning langs is geweest met Lanterfantje XXL,waar opkomend talent zoals T-no, Tommy Santo, The Boy Next Door en Noise Cartel hun sounds laten horen. Uiteraard is het feest niet compleet als Lanterfantje van de partij is.

De Oranjestraat

Een klein straatje in de binnenstad van Tilburg dient tijdens Koningsdag als decor voor een evenement georganiseerd door Gin Fizz. De Oranjestraat verandert in een échte Oranjestraat met Budakid B2B Emiel van den Dungen, Poko Poko, Julie, Cazler en de Houtje Touwtje Tilburg Crew.

Entree is gratis. Kijk hier voor meer informatie

Jus D’Orange

Een nieuw festival op Koningsdag in 013. Het poppodium debuteert met Jus D’Orange, een fris festival rondom de locatie van 013. Meer dan 20 liveacts en dj’s staan geprogrammeerd op drie unieke buitenpodia. Troonraven met house en techno, deftig losgaan met rappers en dansjes doen bij de glazen koets: Bij Jus D’Orange ben jij de koning van de dag!

Dit frisse oranje festijn is gratis toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie


Nog tips of aanvullingen? Mail dan naar de redactie! Een compleet overzicht van alle feestjes in het zuiden kan je bekijken in onze agenda.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

Hardstyle in mei: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....