woensdag, december 1, 2021
spot_img
HomeFeaturesKoningsdag 2018: waar kun je royaal los gaan?

Koningsdag 2018: waar kun je royaal los gaan?

-

De koning is bijna jarig! Dat vieren we natuurlijk royaal op Koningsdag door het hele land met verschillende feestjes en festivals. Ook voor Koningsnacht hebben we een overzicht gemaakt. Een overzicht van de feestjes op Koningsdag in Brabant en omstreken die je niet wil missen.

door Michelle Klaassen


 

- Advertisement -

Kingsland Den Bosch Koningsdag

Kingsland

Naast Amsterdam, Groningen en Twente strijkt Kingsland ook weer neer in Den Bosch. Met een line-up met namen als Hardwell, Yellow Claw, Bassjackers en Lucas & Steve op de mainstage belooft ook dit jaar weer een knallende editie te worden. Op de TIKTAK stage staan onder anderen Childsplay, Jebroer, DYNA en The Partysquad.

Een Late Bird ticket kost €36,90. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


538Koningsdag Breda Koningsdag

538 Koningsdag

538 neemt op Koningsdag het Chasséveld in Breda weer over voor een nieuwe editie van hét Oranjefeest van Breda. Het festival heeft een diverse line-up, met artiesten als Armin van Buuren, Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano en Kris Kross Amsterdam. Naast deze acts staan er ook artiesten als Snollebollekes en Maan op het programma. Dat belooft een goed feest.

538 Koningsdag is helaas uitverkocht.


Supersized Kingsday Best Koningsdag

Supersized Kingsday Festival

Maar liefst negen verschillende area’s vertegenwoordigen alle hardere stijlen op Supersized Kingsday Festival in Best. Met een dikke line-up waar namen op staan als Angerfist, Brennan Heart, Headhunterz en Thera, zal ook deze editie weer flink hard knallen.

Supersized Kingsday Festival is helaas uitverkocht.


koningsdag 2018

King-S

Na het succes van voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een editie van King-S op Strijp-S en het Klokgebouw in Eindhoven. Stijlen als techno, drum ’n bass, rock, acid, psy en dubstep worden hier vertegenwoordigt. Op het affiche staan onder anderen Zinloos geluid, Blue Collar Hotel en Ketelhuis.

Toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.


Beat The Bridge Arnhem Koningsdag

Beat the Bridge

Dit jaar is helaas de allerlaatste editie van Beat the Bridge in Arnhem. Zowel op Koningsnacht als op Koningsdag gaat iedereen royaal los onder de John Frostbrug. Hardstyle en hardcore staan centraal met namen als Warface, Wildstylez, Miss K8, Ran-D en Angerfist.

Een kaartje voor Koningsdag kost €27,50. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


Kingsday Psychedelic Klub Nijmegen Koningsdag

Kingsday Psychedelic Klub

Voor uplifting psychedelic trance music moet je dit jaar bij Waalhalla in Nijmegen zijn. Het feest begint pas laat op de avond op Koningsdag, 23:00, en gaat door tot 06:00 uur. Het feest heeft een psy area, tech house area en een groove chill area.

Tickets zijn €10 aan de deur en €8,09 als je ze van te voren koopt. Tickets zijn hier vekrijgbaar.


Kralingse Bos Festival Rotterdam Koningsdag

Kralingse Bos Festival

In het Kralingse Bos in Rotterdam vind je ook dit jaar weer een van de grootste Koningsdag festivals van het land. Verdeeld over zes podia staan onder anderen Ben Sims, Charlotte de Witte en Paul Elstak achter de draaitafels.

Kralingse Bos Festival is helaas uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor de afterparty.


koningsdag

Oranjekade Festival Den Bosch

Na een succesvolle editie van vorig jaar is Oranjekade weer terug. Het belooft een fijn festival te worden met een spatial stage in de buitenlucht, en de muziek varieert van hiphop tot house. Op de line-up staan onder anderen Fresku, SMERRIG en Boomshakalak Soundsystem.

Een ticket kost €11,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tickets bestel je hier.


koningsdag

HERRiE MET GERRiE x Discoodip | Koningsdag special

Op Koningsdag wordt het plein op de Kleine Berg in Eindhoven omgetoverd tot een knalfuif voor de koning, georganiseerd door Discoodip en HERRiE MET GERRiE. Met disco, techhouse en houseklassiekertjes wordt het een groot gezellig feest. Indoor & Outdoor!

HERRiE MET GERRiE op Koningsdag is helaas uitverkocht.


koningsdag

Fuif van Oranje Koningsdag Festival

Voeg de dikste feest organisaties bij elkaar in het Beursgebouw in Eindhoven, en je krijgt een feest van 12 uur lang genaamd “Fuif van Oranje”. Concepten op de planning zijn Vunzige Deuntjes, Rewind, SMERRIG, De La Noize en R&B Sunday. Ze komen allemaal met hun eigen soundsystem, dat belooft veel goeds.

Voor meer informatie, klik hier.


Hebben we iets gemist? Mail je tips of aanvullingen dan naar de redactie! Bekijk onze party-agenda voor een compleet overzicht van alle feesten op Koningsdag.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

Hardstyle in mei: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....