dinsdag, februari 27, 2024

Koningsnacht 2017: Royaal overzicht van Brabantse uitblinkers

-

Home » Uncategorized » Koningsnacht 2017: Royaal overzicht van Brabantse uitblinkers

Door het hele land zijn er genoeg gaande om de verjaardag van de Koning goed te vieren. Ook in Brabant wordt er groots uitgepakt. Wij nemen je mee langs de royale uitblinkers die jouw Koningsnacht extra oranje laten kleuren.

EINDHOVEN


La Nuit d ‘Orange

Na 4 jaar verhuist La Nuit d ‘Orange van de Oude Rechtbank naar een nieuwe locatie op het Stratumseind. Een royale start van Koningsnacht, maar ook een housewarming om de nieuwe thuisplek van La Fête te vieren. Peter Cornely a.k.a Karotte is uitgenodigd om de avond te voorzien van techno beats.

Een early bird tickets kost 14,95. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


Royal Dutch Eindhoven

Eindhoven kan zich klaar gaan maken voor een nieuw feestje op het Stadhuisplein. Electric Orange en Majestic Dance Event slaan de handen in één om Koningsnacht nieuw leven in te blazen. Tijdens de nacht kun je alvast energie opbouwen voor de dag met o.a. namen als Kriss Kross Amsterdam, Puinhoop Kollektiv en Billy The Kit.

Royal Dutch Eindhoven is gratis toegankelijk, maar vol = vol. Kijk hier voor meer info.


Koningsnacht Festival

In de Effenaar wordt in zowel de grote als kleine zaal de oranjekoorts gevierd. Met o.a hits uit de 90’s, hiphop, mash-ups en r&b. De grote naam van de avond is de Jeugd van Tegenwoordig. Daarnaast zijn Rave van Fortuin, Daisy’s DJ team en David Ghetto van de partij om je te voorzien van dansbare beats.

Voor 17,50 ben je aanwezig. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


King-S Festival

Terwijl de avond nadert, wordt het industriële Klokgebouw voor Koningsnacht omgetoverd tot een tempel vol techno. De knoppen worden op deze techno-avond bediend door o.a Cari Lekebusch, Codex Empire & Henning Baer.

Voor 10 kan je erbij zijn. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Koningsnacht
Hoezo? | Koningsnacht

Een mix van diepe techno en acid staan centraal in de Dynamo om bij iedereen de voetjes van de vloer te krijgen. Fuerte, Dj-Pallette, Overlast, Stefan ZMK vs. Li-Z en Miss Djax zorgen voor de beats deze nacht. De resident van Hoezo Overlast zal de avond in stijl afsluiten. Verder wordt het oranje festijn visueel compleet gemaakt door One Man Kollektiv.

De toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie. 

Stratum = King

Ook op Stratumseind debuteert een nieuw oranje-festival. Zowel in de nacht als overdag is de mogelijkheid om royaal de voetjes van de vloer te gooien bij maar liefst vier outdoorstages. Ieder met een eigen sound, dus voor ieder wat wils. Daarnaast is het natuurlijk ook in alle 50 cafés op Stratumseind koninklijk feest tot in de vroege uurtjes.

Toegang is gratis. Kijk hier voor meer info.BREDA


Club Tropicana

Na acht succesvolle dansavonden kleurt Club Tropicana op Koningsnacht oranje voor de verjaardag van onze koning. Een dresscode is er niet. Niks moet, alles mag. Al staat de organisatie wel open voor wat humor.  O.a Puinhoop Kollektiv, Daisy’s Dj team, Girls love DJ’s en David Ghetto zijn van de partij voor een oranje getint zomers avondje in de Club.

De ‘Appeltje van Oranje’ Early Bird tickets zijn erdoor gevlogen, maar voor 19,50 bemachtig je een ‘Oranje Boven’ ticket. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


Hoog Bezoek | Koningsnacht

In de grote zaal van de Graanbeurs wordt hoog bezoek verwacht op Koningsnacht. Een ode aan onze koning wordt verzorgd door de Sluwe Vos, Mino Abadier, David Price en Burtha. Een feest tot in de vroege uurtjes.

Een kaartje kost 7,50 online en 10 aan de deur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

TILBURG


Vunzige Deuntjes XXL (Koningsnacht)

Na een groot succes in de 013 keert Vunzige Deuntjes terug met een XXL Koningsnacht editie. Een muzikaal festijn met tal aan dj’s die de moderne r&b, hip-hop, dancehall en afro house beats ten gehore zullen brengen.

Een vroege vogel is er voor 12,50 al bij, regulier leg je 2,50 extra bij. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.


King’s Eye

De nieuwe club in Tilburg trad al op bijzondere wijze naar buiten. Met Koningsnacht kleurt Club Eye ook oranje met het thema King’s Eye – Long Live The King. Line-up: TBA.

Een kaartje kost 7,50. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


De Oranjestraat

Een klein straatje in de binnenstad van Tilburg dient tijdens Koningsnacht als decor voor een evenement georganiseerd door Gin Fizz. Naast de residents zijn er ook grote verrassingen aanwezig. Op Koningsnacht draaien Carlos Valdes, DIE GROTE en Daniel Williamsen de plaatjes.

Toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie.


Nog tips of aanvullingen? Mail dan naar de redactie! Een compleet overzicht van alle feestjes in het zuiden kan je bekijken in onze agenda. Zie hier de royale uitblinkers van Koningsdag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

Hardstyle in mei: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....