woensdag, december 6, 2023

Koningsnacht: Wat is er te doen in de Brabantse steden?

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Koningsnacht: Wat is er te doen in de Brabantse steden?

Onze koning wordt 27 april alweer 49 jaar en dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren met koekhappen, rommelmarkten en wc-potten gooien. Óf we dansen de hele nacht door, pakken wat rust en gaan de volgende dag weer net zo goed verder. Want ook dat is Koningsdag -en nacht. Dansen tot je erbij neervalt op de vele feesten en partijen die door het hele land gegeven worden.  Omdat keuzes maken altijd moeilijk is, hebben we voor dit jaar een paar highlights in de Brabanste steden eruit gepikt. Om te beginnen natuurlijk met Koningsnacht:

Lanuitorange

Eindhoven

La Nuit D’Orange

La Fête zou La Fête niet zijn als ze dit jaar ook weer een dikke fuif geven in Eindhoven. Dus voor de gelegenheid toveren ze hun thuishaven De Oude Rechtbank en Het Tuchthuis op Stratumseind om in koninklijke oranje sferen met een dikke line up zoals we van ze gewend zijn. Maar liefst 12 dj’s vullen beide zalen op met onder andere Deetron, Anja Schneider, Lemon Aid en Pieter Lepelaars.

Dinsdag 26 april van 22.00 tot 04.00 in de Oude Rechtbank en het Tuchthuis, kaarten kosten 21,50 euro.  

Koningsnacht in het Ketelhuis

Tijdens Koningsnacht verandert Het Ketelhuis in een ware nachttempel. De organisaties van Planet Chrome en Café Tuesday komen langs om op beide verdiepingen van Het Ketelhuis een enorm feest te maken. Bij de stage van Planet Chrome staan Rachel Green, Eric Valentine, King Khan en The Clean Son. Café Tuesday komt met Mairo Nawaz, AfrikaBoomNada, De Sloopvogels en Jens Rasmussen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt iedereen gevraagd om als glimmende-aluminiumfolie-disco-god(in) te komen zodat fotograaf Ralph Roelse daar een mooie fotoserie van kan maken.

Dinsdag 26 april van 23.00 tot 04.00 uur in het Ketelhuis op Strijp S, kaarten kosten 10 euro. 

Koningsnacht013

Tilburg

Koningsnacht 013: Dominik Eulberg en Gabriel Ananda

Om het Duitschen bloed uit ons volkslied wat extra kracht bij te zetten heeft de 013 niet één, maar twee Duitse technohelden uitgenodigd om Koningsnacht in te luiden. Dominik Eulberg en Gabriel Ananda, twee van de meest productieve en beste producers van de laatste jaren in techno-land komen de Jupiler zaal back2back onderdompelen in hun warme sound. De avond wordt afgetrapt door Tilburgs eigen Budakid.

Dinsdag 26 april van 22.00 tot 04.00 uur in de 013 Tilburg, kaarten kosten 15 euro.  

Koningsnacht bij Gin Fizz

De kleine en intieme bar Gin Fizz neemt Koningsnachts naar buiten in Tilburg als enige outdoor feest in de Oranjestraat. Voor Koningsnacht hebben ze Dauw, Poko Poko, Alex Salvador b2b Joel Hemmen en Die Grote op het programma staan. Dit wordt de tweede editie voor hét gratis openluchtfeestje midden in het centrum.

Dinsdag 26 april van 18.00 tot 04.00 uur in de Oranjestraat Tilburg, gratis toegang.

Machinekamer Koningsnacht

Club Smederij is tijdens Koningsnacht van de Machinekamer. Na hun eigen verjaardag gaan ze die van Koning Willem-Alexander nog even dunnetjes overdoen. Juan Sanchez, Reinier Zonneveld en The Engine zijn al bekend gemaakt. Meer info volgt nog!

Dinsdag 26 april van 22.00 tot 04.00 uur in Club Smederij Tilburg, kaarten kosten 15 euro. 

KoningsnachtClubTropicana

Breda

Club Tropicana

Na drie tropische uitverkochte NYE knallers en een uitverkochte Koningsnacht in 2015 gaat Club Tropicana weer voor een hete tropische nacht in 2016. Zoals we van ze gewend zijn hebben ze ook dit keer een paar heerlijke namen klaarstaan. Onder andere Feestdjruud, The Flexican ft. Sef en William Kouam Djoko staan klaar om Strand Binnen-ste buiten te keren.

Dinsdag 26 april van 20.00 tot 02.00 uur in Strand Binnen Breda, kaarten kosten 15 tot 20 euro. 

Kingsnight Breda

De nacht dat onze Koning een jaartje ouder wordt is ook de nacht dat Liefdevoorhetfeestje en Pure Urban de handen ineen slaan om de spreekwoordelijke kroon op de nacht te zetten. Kingsnight is een kersvers Breda’s Binnen festival op de meest oranje nacht van het jaar. In de Graanbeurs met drie area’s en een gevarieerde programmering met live acts en DJ’s waaronder Cho, Noisy Champ en Elle Rich.

Dinsdag 26 april van 23.00 tot 04.00 uur in de Graanbeurs Breda, kaarten kosten 7,50 tot 10 euro. 

Koningsnacht_P79

Den Bosch

P79 presents: Koningsnacht w/ Prunk

P79 heeft op Koningsnacht niemand minder dan house baas Prunk achter de knoppen staan. Deze medeoprichter van het alom bekende Deep House Amsterdam blog weet wat goed voor je is als het aankomt op je nodig dosis (deep)house. De support komt deze avond van niemand minder dan onze resident en Losjes tijger Die Grote.

Dinsdag 26 april van 23.00 tot 04.00 uur in P79 Den Bosch, kaarten kosten 7,50 euro. 

Nog tips of aanvullingen. Mail dan naar de redactie!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

013 haalt techno-koningin Amelie Lens naar Tilburg

Amelie Lens komt naar Tilburg. Tijdens Koningsnacht haalt poppodium 013 de Vlaamse artiest naar de main, waar je tot...

IN BEELD: Koningsdag en -nacht 2019

Koningsdag leek tot op de dag zelf grotendeels in het water te vallen, want lekker festivalweer zou het niet...