dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeFeaturesLivestreams, releases en meer in juni: De tips van onze redactie

Livestreams, releases en meer in juni: De tips van onze redactie

-

Tot en met de zomer geen events door het coronavirus, dus ook geen reguliere maandtips van onze vaste Huisgidsen. De scene staat echter niet stil. Met onder meer livestreams, huisfeestjes, goede doelen-acties – en natuurlijk muziekreleases – doen artiesten en organisatoren toch van zich spreken. In aanloop naar de nieuwe maand selecteert onze redactie een aantal van die bijzondere gebeurtenissen. Dit keer: de tips voor de maand mei, met bijdragen van Mark van Bergen, Sam van Ierssel, Wessel Hop, Chris Breuer en Anne-Claire Le Sage.

 

Intents – The Online Festival

Vrijdag 5 en zaterdag 6 juni, Intentsfestival.nl

Intents Festival online

- Advertisement -

Voor onze harde stijlen-specialist Sam van Ierssel is Intents altijd een van haar lievelingsfeestjes geweest. “Het sfeertje, de muziek, de stage: het klopt altijd allemaal”, zegt ze. “Het echte Intents-gevoel is met geen ander feestje te vergelijken.”

Dus doet dit jaar Inten(t)s pijn voor Sam en al die tienduizenden andere liefhebbers. Om toch wat van de beleving mee te geven, heeft de organisatie iets bedacht: een tweedaags virtueel festival. Met vrijdag – zoals ook ieder jaar in het echt – een Pre-Party en zaterdag een feestje op maar liefst 2 verschillende stages.

Over de line-up van het online festival is nog niks bekend. Het enige wat we weten is dat er maar liefst 30 grote hardere stijlen-artiesten zich opmaken om er weer een groot gekkenhuis van te maken. En we kennen Intents voortaan wel een beetje; zij weten als geen ander hoe ze een vet feestje moeten bouwen. Dat belooft weer een mooie avond met een paar knallers te worden. Step into the game!

>> Event


 

Audio Obscura á la Cercle de bioscopen in

Vanaf donderdag 11 juni, Pathé en online

Audio Obscura Revere

Joris Voorn tegen het oer-Hollandse decor van de Kinderdijk-molens. Detroit Swindle vanuit het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Patrice Bäumel in de Euromast in Rotterdam. En dat telkens bij zonsondergang!

Organisator Audio Obscura had voor zijn feesten altijd al iets met exclusieve, culturele locaties (musea, concertzalen). Voor zijn livestreams wordt die lijn doorgetrokken – á la Cercle. En nu kan extra van die mooie beelden worden genoten door een samenwerking met Pathé. Dansen is er niet bij, maar de Revere Series brengt je een aantal van Neerlands beste house- en techno-dj’s vanaf dito locaties naar je pluche stoel.

Vooralsnog is de cinema-première alleen gepland in Pathés in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. Als dat te ver is, of als je gewoon in je huispak op je eigen bank wil kijken/luisteren kan dat een week later ook, via de online kanalen…

>> Tickets/events 

 


Voordat je verder leest…

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


 

ANOTR 24 uur hotelbaas

Zaterdag 20 juni, A’DAM Toren, Amsterdam

NO ART

Het Amsterdamse tech-house duo ANOTR brengt zijn NO ART label naar het Sir Adam Hotel in de A’DAM Toren. Op 20 juni houden ze er een socially distanced festival waarbij muziek, kunst en dineren samen komen.

Tijdens dit 24-uursevenement kunnen bezoekers, zich houdend aan de richtlijnen van RIVM, feesten op hun kamer en in andere ruimtes. Elke kamer beschikt over een professioneel geluidssysteem en een smart-tv die via Zoom verbonden is met een livestream en andere hotelkamers. The NO ART line-up wordt nog aangekondigd.

Begin 2017 zetten de jonge, getalenteerde artiesten Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney (ANOTR) hun eigen label NO ART op. Een concept waarbij muziek en kunst worden gecombineerd.

De tickets voor het event worden via een loterijsysteem toegewezen. De pre-registratie staat momenteel open op noarthotel.com. Op 3 juni gaan de tickets in de verkoop. Een deel van de opbrengsten gaat naar het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland.

>> Event

 


Zonnig Terrasweek en Rewind sitdowns

1-7 juni & 13 juni

Nu de terrassen weer open zijn spelen de organisaties er ook op in. Zo introduceert Zonnig de terrasweek, waar verschillende artiesten bij de STRND locatie in Breda zullen draaien. De terrasweek duurt tot 7 juni.

>> Event

Ook Rewind doet hieraan mee in de vorm van zogenoemde “sitdown festivals”. Zo staat er een editie gepland in Veghel aan de Noordkade op zaterdag 13 juni.

>> Event


Digital Mirage 2

12 t/m 14 juni

Begin april hebben Proximity en Brownies and Lemonade de eerste editie van het online festival ‘Digital Mirage’ neergezet. Twee maanden later en een artikel in zakentijdschrift Forbes rijker komt de tweede editie eraan in begin juni. Evenals de eerste editie – waar 300.000 Amerikaanse dollar is opgehaald – gaan alle opbrengsten naar een goed doel dat zich inzet voor artiesten tijdens deze crisis.

Ook dit weekend brengt de organisatie weer een noemenswaardige line-up mee. Meer dan vijftig topklasse artiesten zullen vanuit hun huis een set komen draaien. Van ARMNHMR en Audien, tot Deathpact en NGHTMRE. Van Subtronics tot Oliver Tree en van Robotaki tot Moore Kismet. Of je nou houdt van drum-‘n-bass, dubstep, house, indiepop of downtempo – voor iedere muziekliefhebber valt wel iets te bezichtigen deze dagen.

Zelf ga ik vooral zitten voor de feel-good future-bass van Nederlander San Holo, de drum-‘n-bass anthems van onze zuiderbuur Netsky, de innovatieve bass van de ongelooflijk jonge Moore Kismet en de pompende bass house van Malaa.

>> Event


PRSPCT Presents: An evening with Dolphin / Limewax

Zaterdag 20 en zaterdag 27 juni, WORM Rotterdam

Misschien wel het ruigste aanbod dat je op een live-events kan hebben trekt de theaterzalen in. PRSPCT gaat namelijk corona-conforme shows neerzetten vanaf midden juni. De evenementenreeks staat bekend om de wilde muziek, variërend van industrial en hardcore tot drum-‘n-bass en breakcore. Het idee is dat een van de PRSPCT artiesten een 4-uur-lange set draait voor 30 zittende toeschouwers, met live performance van Dirty Brown Visuals.

Greg Dolphin mag het spits afbijten. Dolphin is al sinds 1986 actief in de hardcore scene en is geen onbekende bij de organisatie. De vroege invloeden hoor je goed terug in de muziek en dat zal in deze unieke setting voor een heel andere ervaring zorgen. De tweede zaterdag staat Limewax op het programma. De in Tilburg wonende Oekraïner begon al jong met het delven in de skullstep, een heel diep subgenre van drum-‘n-bass. Diens agressieve draaistijl heeft hem gemaakt tot een frequente dj op PRSPCT events. Zijn optreden is tevens een release show voor zijn nieuwe album ‘Settime’.

Beide dagen zijn dus maar een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Toch heeft de organisatie het vertrouwen dit vaak te kunnen doen. Zo staan de zaterdagen tot en met 18 juli al volgepland. 

>> Event w/ Dolphin

>> Event w/ Limewax

 


Dance en de coronacrisis

Lees meer over de dancebranche en de coronacrisis:

Coronacrisis


 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...