Bass music in november: De tips van Wessel Hop

-

Home » Features » Bass music in november: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Trance tips worden verzorgd door TIOH’s nieuwe redacteur Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor november 2020. 

Slaughterhouse Events & Friends – Fresh Blood

De evenementenorganisatie waar ik deel van uitmaak – Slaughterhouse Events – is recentelijk uitgekomen met collaboratief album “Fresh Blood”. In het kader van ‘samen staan we sterk’ is een tracklist tot stand gekomen met een aantal upcoming producers. Het idee is onze huis-dj’s en producers samen bij elkaar te brengen op één plek en daarnaast afgezanten van andere organisaties uit te nodigen om diens platform te representeren.

Het 11-tracks lange album heeft een sterke cocktail aan unieke takes op drum-‘n-bass, dubstep, future bass, trap en bass house influences. Eigenaren Lumi en Extrasolar hebben hun eigen sounds sterk doorontwikkeld. Zelf feature ik ook op een heftige track met Lumi genaamd ‘Ambush’. Hiernaast hebben Slaughterhouse-residents TANTRON en Montiix zichzelf bewezen met een ongelooflijk hoge productiewaarde in hun unieke platen.

De externe deelnemers van dit album waren Minzo en Nebulate van Impulse Events en Keptain van dubstep-reeks Undefined Events. Impulse en Undefined zijn al langere tijd hoofdrolspelers in de Limburgse bass-scene en deze kwaliteit is ook sterk terug te horen in de tracks van de representatives.

>> Fanlink


Crowsnest Elite #3

Crowsnest Audio is geen onbekend label bij This Is Our House. Voor het Belgische Rampage Open Air festival in 2019 is een interview afgenomen met drie artiesten van het label. Het platform covert het donkerste en duisterste uiteinde van de dubstep en experimental bass. Halloween is de meest toepasselijk tijd van het jaar en daar maken ze gebruik van.

Het jaarlijkse album Crowsnest Elite komt voor een derde maal uit op Halloween-day. Vorig jaar werden de luisteraars verrast met 18 tracks aan brute muziek uit de diepste krochten van de scene. Een soort muzikale horror aan dubstep, midtempo, (death)house en electro. De tracklist is nog niet bekend en dus is het voor de fans nog gissen naar wie head-honcho Code:Pandorum gaan vergezellen op deze derde installment.

Wel mag ik namens This Is Our House een dag voor release een exclusive tease releasen, so keep an eye out for that!

>> Facebook


Disciple Alliance Vol. 6

Het LA-based Disciple Alliance is een van de grootste labels in de dubstep-scene. Sinds het begin in 2013 is het uitgegroeid tot het thuis van absolute headlining acts, old-school legends en new-school fresh artists. Met een sublabel voor jong talent genaamd Disciple Round Table is het een breed en snel ontwikkelende noemer. De Alliance reeks is hun grote compilatie album dat ze eens in de zoveel tijd doen, waarvan nummer 6 uitgerekend op 6 november uit gaat komen. Bekijk hier de trailer.

Deze albums bevatten nieuwe platen van alle Disciple Alliance artiesten en een traditiegetrouwe mega-collab waaraan alle artiesten mee hebben gewerkt. De teaser staat al online, waaruit de grote lijnen van iedere track wel duidelijk blijken. Enkele platen zijn nu al uitgebracht waaronder mijn persoonlijke favoriet Lost My Way van Modestep, een duidelijke emotionele en harde dubstep plaat.

Wessel Hop: “Voor mij kan dit het grootste album van 2020 worden. Deze artiesten brengen naar mijn mening de gaafste en soms meest emotionele muziek naar buiten. Het is daarom altijd uitkijken naar nieuwe muziek. Alhoewel shows er nog even niet in zitten blik ik met plezier terug op de tijden dat ik deze mensen live heb mee mogen maken.”

>> Fanlink


Omni Soundsystem invites: Figures

Zaterdag 21 November, Poppodium Phoenix, Breda

Vooralsnog hebben we een evenement aan handen deze maand. Het Bredase Omni Soundsystem begint naar eigen zeggen aan een nieuw hoofdstuk in Poppodium Phoenix. Door de maatregelen betreft dit een sitdown-event voor 40 mensen. Dat weerhoudt de organisatie er niet van om een hoofdact uit te nodigen.

De avond wordt gevuld met verschillende genres typisch passend bij een écht soundsystem, denk aan drum-‘n-bass, jungle en experimental works. De headlining act is de Belgische dj/producer Figures. Hiernaast staat de duo act van Dirty Wakka en Toe Cracker ‘WakkaToe’ op de lineup. Tot slot is er een back-to-back van TL-27 en Zippo en een settime van Reflexivity.

>> Event


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips van Wessel Hop. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...