woensdag, november 25, 2020
Home Features Hardstyle en hardcore in november: de tips van Mandy en Peter

Hardstyle en hardcore in november: de tips van Mandy en Peter

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music, Chris Breuer weet alles van urban-eclectic en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Trance tips worden verzorgd door TIOH’s nieuwe redacteur Erwin Herkelman en Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen. Hieronder hun persoonlijke tips voor november 2020. 

Qlimax The Source

Zaterdag 28 november, een audiovisuele reis

“A new Qlimax experience awaits on November 28th. Not an event, not a livestream, but an audiovisual journey. This is Qlimax The Source.”

Op 8 februari 2020, het begin van dit buitengewoon bizarre kalenderjaar, vierde Q-dance haar twintigste verjaardag tijdens DEDIQATED. Dit bleek niet alleen een legendarische editie te zijn, maar voor veel harder styles fanaten tevens één van de laatste evenementen die op de agenda stond…

- Advertisement -

2020 is bovendien een jubileumjaar voor Q’s indoor paradepaard Qlimax. The Prophecy of the Harder Styles vindt al sinds 2003 iedere november plaats in een volgepakt GelreDome. Dit riep natuurlijk vragen op bij het toegewijde publiek. Komt de organisatie – gekenmerkt door de iconische oranje Q – aankomende editie met een atypisch alternatief?

“You’re God damn right they did!”. Gisteren maakte het event bekend dat het op zaterdag 28 november met een unieke ‘audiovisual journey’ komt: Qlimax The Source. Onderstaande video laat ons Orange Heart in ieder geval met 150 BPM (en sneller) kloppen!

>> Event


Brennan Heart’s nieuwste album

Op 24 oktober liet Brennan Heart via Instagram weten dat zijn nieuwe album aanstaande maand uitgebracht gaat worden; deze november dus. Donderdag 22 oktober werd het nummer ‘Everything We Are‘ al gereleased. Dit nummer is een samenwerking met Psyko Punkz en is onderdeel van het aankomende album. Hoe het album gaat heten is nog niet bekend, maar het zal het zevende album zijn van Fabian. Je kan zijn reis rondom de creatie van het album volgen in zijn nieuwe vlog.

Begin dit jaar liet hij ook weten dat hij toekomstplannen had, zo ook met Blademasterz. Hij zei erover: “Voor de toekomst heb ik heel erg de ambitie om de oudere hardstyle sounds van 2007 tot 2010 te eren, wat ik graag als Blademasterz wil doen door een album uit te brengen.” Of dit album nou juist dat album is waar hij over spreekt of dat we twee albums gaan krijgen, is nog niet duidelijk. Wij vinden het zeker niet erg als er nog een extra album bij zou komen.


Unsenses – Take Me Higher

De Turnhoutse producer Unsenses tekende in 2016 een platencontract bij Dirty Workz, één van de grootste labels in de harddance scene. In 2019 besloot Gilles Gaspar een punt te zetten achter zijn carrière als DJ en zich volledig te focussen op het produceren van muziek.

Take Me Higher’ vertelt het verhaal van een jong koppel die te vroeg afscheid van elkaar moet nemen. Nino Lucarelli, een getalenteerde zanger uit de Verenigde Staten, schreef samen met Unsenses de lyrics. De clips van de 27-jarige muziekvirtuoos zijn allemaal gebaseerd op persoonlijke ervaringen of de gevoelens die hij had tijdens het maken van het nummer. Unsenses: “Ik ben nooit gevoelens uit de weg gegaan en ben ook absoluut niet bang om deze te tonen.”

In tegenstelling tot zijn collega’s is er voor Unsenses niet veel veranderd. Hij heeft alle tijd van de wereld om zichzelf te focussen op zijn muziek. “COVID-19 ain’t stopping me!”

Wordt vervolgd…


Meer tips over de harde stijlen?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over de harde stijlen. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter de Valck
Creatieve contentmarketeer, energieke evenementenorganisator, socialmediagoeroe, sportfanaat en (Hard) Dance liefhebber die niet alleen de bal naar de juiste kleur weet te spelen, maar ook het spelen met woorden tot een handelsmerk heeft bekroond. U vraagt, Peter schrijft!
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...