woensdag, december 1, 2021
spot_img
HomeFeaturesMaandtipsHardstyle en hardcore in januari: De tips van Mandy en Peter

Hardstyle en hardcore in januari: De tips van Mandy en Peter

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen. Hieronder hun persoonlijke tips voor januari 2021. 

QONNECT New Year’s Eve Special

Vrijdag 31 december van 19:00 tot zaterdag 1 januari 5:00

In een jaar met nauwelijks fysieke evenementen heeft met name Q-dance de wereld laten zien dat niets, maar dan ook niets, de toewijding en creativiteit van de hardstyle scene kan stoppen! Bovendien zijn er gigantisch veel tracks van de hoogste hardstyle kwaliteit uitgebracht.

Om het bizarre jaar 2020 af te sluiten en het nieuwe jaar 2021 hoopvol in te luiden, komt Q-dance met het online evenement ‘QONNECT New Year’s Eve Special‘, inclusief de onthulling van de Q-dance Hardstyle Top 100.

In een interview met Hard News gaf organisatie Q-dance aan dat het ieder jaar belangrijk is om een verkiezing als de Hardstyle Top 100 te houden. “Als founding fathers van de hardstyle vinden we het onze verantwoordelijkheid om het jaar in stijl af te sluiten en nog even terug te blikken op de muzikale hoogtepunten. Daarnaast vinden wij het belangrijk om artiesten die het afgelopen jaar een significante bijdrage hebben geleverd aan hardstyle even extra in het zonnetje te zetten.”

Wie wordt de nummer 1 in de Q-dance Hardstyle Top 100 2020 en wordt de opvolger van een illuster rijtje met tracks?

- Advertisement -

2019: D-Block & S-te-Fan & Sub Zero Project – Darkest Hour (The Clock)
2018: Ran-D – Hurricane
2017: Headhunterz – Destiny
2016: ANDY SVGE – Gravity
2015: Noisecontrollers & Bass Modulators – Solar
2014: E-Force – Seven
2013: Brennan Heart & Jonathan Mendelsohn – Imaginary

De stemming is inmiddels gesloten.

>> Event


3(60) x NIKS

Zaterdag 2 januari, 20:00 tot 00:30, online evenement

Je hebt net oud & nieuw achter de rug, maar je hebt nog niet genoeg gefeest. De organisatoren 3(60) x NIKS en HARD RAVE (bekend van de vele bootraves in de zomer) en PKHS Tilburg staken samen de koppen bij elkaar om een unieke livestream te creëren.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het getal 360 er iets mee te maken. Het is namelijk een livestream met een 360 graden camera. Zo kan de bezoeker om zich heen kijken en komt het échte festivalgevoel nagenoeg naar boven. De locatie waar de fanatieke stamper zich op dat moment waant, is in, PKHS, het ‘pakhuis’ voor de harde stijlen in Tilburg.

Er wordt een pakket aangeboden met een VR-bril en festivalstickers. De sticker kun je gebruiken om deze bril op te leuken. Dit geeft een extra dimensie mee aan de stream. De livestream zal worden uitgezonden via YouTube en Facebook.

>> Event


ClassX

Dinsdag 5 januari, 18:00 tot 21:00, online evenement

ClassX (spreek uit als classics) is een gloednieuw evenement voor hardstyle lovers van toen én nu. Het evenement richt zich op de ontwikkeling die de hardstyle heeft doorgemaakt en daarmee wil de organisatie de kijker een leerzame en muzikale tijdreis bieden. Tijdens deze avond kun je vier vette dj-sets verwachten, elke set vertegenwoordigt een periode uit de geschiedenis van de hardstyle.

Van het ontstaan van de hardstyle (2000-2006), via de ‘classics’ periode (2006-2010) en het ontstaan van de raw (2010-2012) naar de hardstyle van nu. Onder andere de legendarische Zany, The Shade en Required zullen je meenemen naar de tijd waar het voor hen allemaal begon. Verwacht dus een avond vol klassiekers en nostalgie, maar ook een voorproefje van wat de toekomst te bieden heeft.

Maar het zijn niet alleen maar dj-setjes waar de bezoekers op getrakteerd worden… Het event zal namelijk worden aangevuld met interessante Q&A’s met onder andere Johan van Korven (bekend van Donkey Rollers, Fusion Records en zijn dj alias Jowan) en Rohan de Soet (bekend van Triplex Records en onder zijn alias TWSTD).

>> Event


Meer tips over de harde stijlen?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over de harde stijlen. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...