donderdag, mei 6, 2021
HomeFeaturesHouse en techno in oktober: De Tips van Mark van Bergen

House en techno in oktober: De Tips van Mark van Bergen

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Hieronder zijn persoonlijke tips voor oktober 2020*. 

* Bij het schrijven van dit artikel is nog niet overal rekening gehouden met eventuele nieuwe coronamaatregelen, die 29 september om 18:00 zijn ingegaan.

Worakls²

- Advertisement -

Zaterdag 3 oktober, Poppodium 013, Tilburg

De ultieme sta/dansmuziek in de mix met het ultieme zit-genre. Door zijn samenwerkingen met klassieke muziek-orkesten liet de Franse dj/producer Worakls eerder al zien dat hij tot bijzondere projecten in staat is. En in deze virale tijden met seated events is het net zo’n show die onze geplaagde scene nu een fijne pleister op de wond kan bieden.

Mooi dus dat Poppodium 013 in Tilburg de main opent voor twee speciale shows waarin Worakls – zelf oud-conservatoriumstudent – samen met cellospeler Antonin Winter optreedt. De eerste zitting was in no time uitverkocht, voor de extra show zijn nog kaarten beschikbaar.

PS: You’re Not Ready keert in oktober terug in 013, met Moksi (24 oktober). Een dag eerder staat Multiples (Surgeon & Speedy J) in Tilburg. Lees en kijk hier hoe je ook op een stoeltje nog flink los kunt gaan in 013’s Main.

>> Event


Construct

Zaterdag 3, 17 en 24 oktober, Koelhuis, Eindhoven

UPDATE: GEANNULEERD!

Tegenslag na tegenslag kregen ze te verwerken bij Koelhuis, dé belofte voor muziek- en nachtminnend Eindhoven. Eerst werd vlak voor de opening de vergunning ingetrokken, toen kwam corona. Als antwoord kwam er Construct, een seated event net buiten de voormalige Campina-koelhal, maar dat was geen lang leven gegund. Koelhuis moest dicht omdat het de RIVM-regels niet voldoende zou hanteren.

Deze maand zou Construct een doorstart maken op het ‘rauwste terras van Nederland’ en was driemaal hopelijk scheepsrecht voor de ‘Berghain van Eindhoven‘. “Ons hele festivalterras is verbouwd, aangepast, verbeterd en nog vetter gemaakt”, aldus Koelhuis. Sluwe Vunk, ofwel De Sluwe Vos en David Vunk, Franky Rizardo (interview) en de lokale house-hero La Fuente (mix + interview) stonden geboekt.

Helaas, het mag weer niet zo zijn: door de nieuwe coronaregels ziet Construct in ieder geval de eerste 3 weken van oktober af van events.


Amsterdam Dance Event 2020

Woensdag 21 t/m zondag 25 oktober, Amsterdam

ADE

Geen enorme rijen partypeople voor eventlocaties, geen zwermen netwerkende dance-afficionados voor de conferentiezalen, geen of veel minder geel-zwarte vlaggen op straat. Wie dit jaar in de hoofdstad is tijdens Amsterdam Dance Event, zal het beeld niet herkennen van eerdere edities. ADE viert nota bene zijn 25e editie, maar in deze virale tijden is ook ’s werelds grootste dance-conferentie annex indoor clubfestival uit te wijken naar online. In Amsterdam zelf zal het stil zijn.

Desondanks valt vanaf je scherm – en voor de happy few op enkele locaties – nog genoeg te beleven. Door de vele digitale (en gratis) mogelijkheden kunnen meer mensen dan ooit iets van ADE 2020 meekrijgen, met name van de conferentie. De Marktkantine is als locatie al vanaf het begin van de coronacrisis erg actief en pakt nu extra uit, met shows van onder meer Mano Le Tough, Joris Voorn en Mind Against. De Melkweg (o.a. Weval op woensdag) en Paradiso (o.a. Satori op vrijdag en Speedy J op zaterdag) blijven niet achter. Zelfs mega-event AMF vindt in aangepaste vorm plaats in de Johan Cruijff Arena.

>> Events


Meer tips van Mark van Bergen?

Check hier de eerdere tips van Mark van Bergen. Raadpleeg onze agendasectie voor meer events in de komende tijd. 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...