vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeaturesLivestreams, releases en meer in mei: De tips van onze redactie

Livestreams, releases en meer in mei: De tips van onze redactie

-

Tot en met de zomer geen events door het coronavirus, dus ook geen reguliere maandtips van onze vaste Huisgidsen. De scene staat echter niet stil. Met onder meer livestreams, huisfeestjes, goede doelen-acties – en natuurlijk muziekreleases – doen artiesten en organisatoren toch van zich spreken. In aanloop naar de nieuwe maand selecteert onze redactie een aantal van die bijzondere gebeurtenissen. Dit keer: de tips voor de maand mei, met bijdragen van Mark van Bergen, Chris Breuer en Wessel Hop.

 

Bontgenoten Festival

Zaterdag 2 mei in de straten van Eindhoven e.o.

- Advertisement -

Bontgenoten Festival 2019

Erg leuk initiatief. Omdat het reguliere Bontgenoten Festival op 2 mei helaas geen doorgang kan vinden, gaat de crew met een ware Hummer door Eindhoven en omstreken rijden. Om zo toch nog op afstand een feestje te bouwen.

De organisatoren rijden door de straten van de fans van het festival. Die moeten hun straatnaam in de comments op Bontegenoten’s socials geven zodat de organisatie een route kan uitstippelen voor komende zaterdag.

>> Eventpage


 

Global Dance Digital Festival

Zaterdag 9 en zondag 10 mei, Twitch

Global Dance Festival

Het prominentste dancefestival van Colorado heeft zijn grootste editie van het jaar helaas moeten cancellen. Dat weerhoudt ze gelukkig niet van een online festival organiseren. De organisatie trekt hiervoor richting het populaire streaming platform Twitch.

Net als de line-ups van hun events zal ook de online editie een breed aanbod aan genres hebben. Ook de bass-vertakkingen en daarbij passende stromingen zijn in overvloed aanwezig. Carbin komt zijn squeaky hybrid trap en dubstep showcasen, Champagne Drip brengt de near-vaporwave-like dubstep en trap, Blanke gaat wederom harten veroveren met de melodics en Pegboard Nerds verzorgt de nostalgie. Verder komen er nog tientallen anderen zoals Sullivan King, Nitti Gritti, Ray Volpe, Trivecta en Dack Janiels draaien.

Omdat het een festival is voor iedere elektronische muziek fan komen er genoeg dj’s uit andere genres draaien. Dat maakt Global Dance Festival tot wat het is. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar het goede doel.

>> Eventpage

 


 

 

Zenles in een wereld vol lawaai (boek Charly Lownoise)

Dinsdag 12 mei, Kosmos Uitgevers

Zenles in een wereld vol lawaai

Hoe bizar, de periode die Charly Lownoise ‘uitkoos’ om zijn nieuwe boek uit te brengen. ‘Zenles in een Wereld vol Lawaai’ heet het, maar de wereld waar hij aan refereert zwijgt momenteel grotendeels. Geen lawaai op de dansvloeren. Dus ook – en dat maakt het extra bizar – geen afscheidsshow met zijn buddy Mental Theo, die gepland stond voor 18 april. Zie hier ons uitzwaai-interview (deel 1 en deel 2).

Gelukkig nog wel een veelbelovend boek, nadat Ramon Roelofs (Charly Lownoise volgens zijn paspoort) in 2007 al ‘Autobiografie van een dj’ schreef. Daarin ging hij reeds uitgebreid in op zijn successen én zijn dieptepunten. Als een van de eerste grote namen in de Nederlandse dance schreef Ramon over zijn burn-out. Het zou helaas een trend blijken.

Ramon zocht en vond zijn heil in de zenleer en meditatie. Dj is hij gebleven, maar met veel aandacht voor de spirituele kant van het leven. In zijn nieuwe boek vertelt Ramon over zijn fascinerende levenspad en geeft hij de lezer een aantal persoonlijke zen-lessen mee. Binnenkort een uitgebreide recensie op TIOH.

>> Meer informatie

 


Voordat je verder leest…

Hopelijk waardeer je onze content. Die is gratis maar niet goedkoop. Journalistiek is vakwerk. De inkomstenbron om die uit te financieren is door de coronacrisis echter flink aangetast. Jij kunt ons indirect helpen, door ons bereik mee te vergroten. Hoe? Volg onze socials en wijs ook muziek-liefhebbende vrienden op onze Facebookpagina en Instagram! We hebben ook een wekelijkse nieuwsmail. Alvast bedankt!


 

Virtual Bass

Vrijdag 15 mei, VRChat

Virtual Bass

Nu digitale festivals het online landschap hebben overgenomen, zoeken organisaties naar nieuwe manieren om zichzelf te onderscheiden. De EDM-enthousiastelingen achter Virtual Bass geven hun eigen invulling aan deze trend door met virtual reality games aan de slag te gaan.

Met een knoertharde line-up aan bass-helden en nieuwkomers trekt de organisatie naar VRChat – een gratis virtual reality- multiplayer-platform. Onder de headliners vinden we acts uit allerlei sub-genres. Zo hebben we de bekende reeses van Barely Alive, de respectievelijk minimalistische en vibey riddim van Aweminus en Oolacile, maar ook de metaalachtige hybrid-bass van Dr. Ozi en Leotrix.

Wie de oprichters zijn van Virtual Bass weten we niet. Het is wel duidelijk dat er veel aandacht wordt besteed aan nieuwe artiesten een kans geven. Zo staan er naast een tiental bekende artiesten nog bijna twintig onbekendere namen klaar. Velen zelfs voor een eerste live set.

>> Info

 


 

Applescal: Diamond Skies

29 mei via Atomnation

Alweer het 6e studioalbum van dj/producer/labelbaas Pascal Terstappen, alias Applescal. We hebben ‘m al mogen voorluisteren en wat klinkt de plaat lekker. Het is een plaat in de beste traditie van zijn eigen label, vol melodieuze, droomrijke en kleurrijke tracks. Zeer goed verteerbaar voor het oor, maar de dansbenen worden niet vergeten.

Vorige week ontvingen we Pascal nog als hoofdgast van onze radioshow This Is Our House On Air. Die uitzending, inclusief een guestmix in het tweede uur met louter Atomnation-tracks, is hierboven terug te luisteren. In de show vertelde Pascal dat hij met zijn nieuwe album van de nood een deugd heeft gemaakt. Door de coronacrisis zat hij veel thuis en ontstond een productie- en inspiratierush om ‘Diamond Skies’ af te maken. Het resultaat mag er zeker zijn.

>> Meer info

 


 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...