dinsdag, oktober 3, 2023

Livestreams, releases en meer in september: De tips van onze redactie

-

Home » Features » Livestreams, releases en meer in september: De tips van onze redactie

Organisaties worden steeds creatiever en op kleine schaal worden weer live events georganiseerd. Ondertussen blijven de livestreams komen en is het misschien tijd om naar de buren af te reizen. In aanloop naar de nieuwe maand selecteert onze redactie een aantal van die bijzondere gebeurtenissen. Dit keer: de tips voor de maand september, met bijdragen van Mark van Bergen, Chris Breuer, Wessel Hop en Mandy van der Donk.

Construct

Zaterdag 5 september, KOELHUIS, Eindhoven

Binnen heeft KOELHUIS nog niet in volle glorie kunnen draaien. De ene na de andere mokerslag daalde neer op de ‘Berghain van Eindhoven-in-wording‘. Eerst waren er vergunnings-troubles, toen kwam corona. Gelukkig is er nu toch activiteit, want buiten de voormalige koelcentrale van Campina wordt van de nood een deugd gemaakt. Er wordt nog volop gebouwd en geklust, en dat mag ook gezien worden (vandaar ook de naam Construct).

Steigers, constructies, kranen, geperste auto’s vormen het decor van dit ‘volledig corona-proof’ KOELHUIS-terras. Het past ook wel bij het ruige karakter van de locatie, en van de sound die zaterdag geprogrammeerd staat. Niemand minder dan KI/KI treedt aan voor een 6 uur durende set. De jonge Amsterdamse techno-dj is bekend van haar marathonsets in RADION en schopte het in 2019 al tot Lowlands.

De ideale aannemer dus voor sloopwerk-in-uitvoering, deze pittige dame. Als zittenblijven maar lukt! [MvB]

>> Event


Rampage

Vrijdag 11 september, Lanxess Arena, Keulen

De Lanxess Arena in het Duitse Keulen is een van de eerste corona-safe evenementenlocaties ter wereld. Een groep van 2000 enthousiastelingen mag voor een avondje raggen in de venue, onder begeleiding van Rampage. “Een 3 uur lange audiovisuele ervaring”, aldus de organisatie.

Ook al mag Rampage het wettelijk gezien niet lang laten duren, ze halen wel een stel boegbeelden naar Duitsland. Bezoekers krijgen heerlijk euforische drum-‘n-bass en dubstep voorgeschoteld van de Britse Koven, wiens album ‘Butterfly Effect’ persoonlijk een van mijn favoriete muziekstukken uit 2020 is.

Hiernaast gaat ook Roosendaals-eigen Franky Nuts een back-to-back draaien met de Engelsman Oliverse, wat garant staat voor een hoop pompende en toch blije bass-muziek. Verder gaat frontman Murdock met zijn vaste hype-man MC Mota de energieke anthems door de arena laten galmen. Tot slot hebben we mijn favoriete artiest van de avond, Funtcase (UK). Deze gemaskerde gek weet wel van een knallende set neerzetten, vaak vol met rete-harde dubstep.

Hiermee probeert de Belgische organisatie wederom wat muziek naar de fans te brengen. Zo hebben ze eerder ook al een drive-in show gedaan bij Club Index. Natuurlijk zijn er wel regeltjes zoals afgeschermde hokken, bubbels en vakken, maar dat doet niet af aan de productiekwaliteit. Plus: er mag door de juiste ventilatie en distancing gewoon gedanst worden! (WH)

>> Event


De Reünie

Vrijdag 4 t/m zondag 6 september, PIER 15 Skatepark, Breda

Door het slechte weer van afgelopen weekendeinde is dit ‘feestweekend’ van de Bredase organisaties van PLOEGENDIENST, Duikboot en Vieze Anita verplaatst naar komend weekend. 

Verwacht per dag iets tofs, geks en verrassends! Geheel in het teken van de concepten zelf. Op vrijdag is PLOEGENDIENST aan de beurt, op zaterdag Duikboot en op zondag Vieze Anita.

De kaarten waren niet voor niets binnen een halve minuut uitverkocht! Wellicht doet TicketSwap nog wonderen in de loop van deze week?

Ook vermeldenswaardig is dat PLOEGENDIENST eind van de maand nog een (eerste) uitstapje buiten Breda maakt, naar Beachy in Tilburg. Ook dit event is al uitverkocht. [CB]

>> Events


The Dinner next Door

Zondag 6 september, Café Philip, Tilburg

Dat het vóór de corona-uitbraak altijd drukbezochte Café Philip in Tilburg het ontzettend zwaar heeft in deze tijd is een understatement. Toch proberen ze daar met veel creativiteit hun trouwe bezoekers toch een tof weekend aan te bieden.

Zo biedt Philip zondag 6 september een ‘all inclusive diner’ aan voor slechts 37,50 met hapjes, drankjes en entertainment. Present is onder meer The Boy Next Door.  Ben er wel snel bij want op is op. [CB]

>> Event


Madness Resurrection

Vrijdag 4 september, Lanxess Arena, Keulen

Bij de boven reeds genoemde Lanxess arena hebben ze ook aan de hardste stijlen gedacht. Aankomende vrijdag al zal de arena op zijn fundering trillen. Dit mede door niemand minder dan D-Block & S-Te-Fan, Sub Zero Project (met hun exclusieve Rave Into Space show), Phuture Noize (met zijn nieuwe album Silver Bullet) en Aftershock. Al met al wordt het perfect bij elkaar gepraat door MC Villain.

Ik zou er zelf graag heengaan om Phuture Noize zijn nieuwe album eindelijk eens live te beluisteren. Dit is zijn eerste optreden sinds corona. Tracks als ‘Masquerade’ en ‘Genenis’ maken weer duidelijk waarom Phuture Noize zo zijn eigen sound heeft en wat hij teweeg wil brengen.

De organisatie is in handen van Bootshaus, de Keulse club die op grote schaal eer op keer weet uit te verkopen. Hardstyle in concert is ook een opkomende trend, die je niet wil missen. Wees niet bang dat je niet uit je plaat kan gaan, want je mag gewoon lekker dansen. Tickets zijn nog beschikbaar, maar wacht niet te lang. Het evenement staat op het punt van uitverkopen. [MvdD]

>> Event


Hard Rave Boat

Vanaf zaterdag 5 september nog 3 weekenden, ongespecificeerde boot, Rotterdam

Een creatief idee om zijn festivals door te zetten op een boot bleek erg succesvol. Met een breed scala aan hardere stijlen zorgt Hard Rave toch nog een beetje voor dat festivalgevoel wat je de hele zomer hebt moeten missen. Echter komt de zomer bijna ten einde, wat betekent dat de laatste edities er aan komen.

De boot wordt ingericht met meerdere zalen. Het binnendek wordt omgetoverd tot een club inclusief lichtshow. Hier zal je corona-proof ingedeeld worden op fijne, enorme badeenden, waar je lekker op kunt zitten. Op het schip zal ook een chill area aanwezig zijn waar je een hapje en drankje kan halen. Boven op het dek zal een silent disco worden gehouden voorzien van CO2 show. Het boven dek is geheel open om staand lekker in de zon te kunnen genieten van verslavende kicks.

Op zaterdag 5 september heb je in de middag de keus om uit je plaat te gaan op de Hard Rave Terror Boat met Noisekick of de Hard Rave Boat met Mannetjuh Praktijken Uptempo. In de avond kun je gaan hakken op Coldax and friends.

Op zaterdag 12 september werken ze samen met de Hardstyle Mag presents ‘Massive Dynamic x Triplex Entertainment’. Op vrijdag 18 september kun je om 17:30 aan boord om te genieten van Stampgevaar vs Kickaddict 2.0. met Resonant Squad, Faniac, Speedy Lo en The Hitman.

De laatste dag, op zaterdag 19 september heb je weer de keuze om in de middag of in de avond varen. Beide edities zijn in samenwerking met HARDER KAN TOCH NIET. In de middag gaat het los met o.a. Dimitri K en The Dark Horror. Hou je liever van Trespassed of Hard Effects, kies dan voor de avond.

De edities van Mannetjuh Praktijken Uptempo en Coldax and friends zijn al uitverkocht. Wacht niet te lang om nog bij de laatste zomer-edities te zijn van Hard Rave Boat. [MvdD]

>> Events


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...