zaterdag, februari 24, 2024

Trance in augustus: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in augustus: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke tips voor augustus 2021.

Anjunabeats Rising Residency

3 augustus, Twitch en YouTube

Aanstaande maandag velt Den Haag het oordeel: kunnen we deze zomer nog naar een (ééndaags) festival, of wordt ook dát ons ontnomen? Hoe dan ook, dinsdag zitten we waarschijnlijk sowieso nog thuis. En dat betekent dat we via Twitch of YouTube lekker kunnen inschakelen voor de eerste editie van de ‘Anjunabeats Rising Residency’.

Al eerder lichtte ik de EP-serie ‘Anjunabeats Rising‘ van het label Anjunabeats eruit in mijn tips. Half januari gestart met de reeks en inmiddels zes edities verder, lijken de heren van Above & Beyond vastbesloten al dat nieuwe dj-talent het volgende duwtje in de rug te geven.

De ‘Anjunabeats Rising Residency’ komt in plaats van de Worldwide Radio-uitzendingen waarvan op 26 juli reeds afscheid werd genomen met de 736ste en laatste show.

3 augustus verandert deze dus definitief van naam en staan de rijzende sterren achter de draaitafel. Te beginnen met Amy Wiles, GVN, Alex Sonata & TheRio en Nourey. De livestream vind je via het YouTube-kanaal van Anjunabeats of via Twitch.


Dance Valley

14 augustus, Spaarnwoude

Het wordt spannend! 13 augustus eindigen officieel de beperkende maatregelen die begin juli werden afgekondigd, en op 14 augustus staat Dance Valley op het programma. De organisatie zelf is in ieder geval positief gestemd en gaat er vanuit dat wij die zaterdag gewoon lekker uit ons dak kunnen gaan op Spaarnwoude.

Ook ik ben dan namelijk een van de bezoekers. En uiteraard kan ik dan niet om de Trance by SHINE-stage heen. SHINE, bekend van de legendarische feesten op party-eiland Ibiza, host op Dance Valley het trance-podium. Op het programma staan o.a. Paul van Dyk, Giuseppe Ottaviani en Menno de Jong.

Zelf ben ik heel erg benieuwd naar Alex M.O.R.P.H. Zijn sound vind ik geweldig en zijn remixen altijd bijzonder geslaagd. De meest recente, die van ‘You Are Enough‘, een ijzersterke samenwerking tussen RAM en Susana, staat hoog op mijn lijstje met favorieten voor 2021.

Dance Valley is helaas al uitverkocht, maar via Ticketswap worden nog voldoende kaarten aangeboden.


Luminosity at the Beach

20, 21 en 22 augustus, Beachclub Fuel, Bloemendaal

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar het was toch even slikken voor de rechtgeaarde trance-liefhebber toen het Luminosity at the Beach-festival eind juni geen doorgang kon vinden. Een vierdaags festival met een line-up om je vingers bij af te likken. Met onder andere Aly & Fila, Ferry Corsten, Gareth Emery en Giuseppe Ottaviani zou nagenoeg de hele trance-top aanwezig zijn.

Het festival was nét te vroeg, maar de organisatie beloofde met een vervanger te komen: kleiner van opzet en een minder grote line-up. En op 20, 21 en 22 augustus is het zover: dan host Luminosity Events in hun thuisbasis Beachclub Fuel Luminosity at the Beach.

Met drie dagen niet héél veel kleiner, maar wel met een iets minder indrukwekkende line-up. Al zijn Solarstone, Richard Durand, Sean Tyas en Sneijder natuurlijk geen misselijke namen. Maar de rest van de line-up is wat het festival voor mij bijzonder interessant maakt. Leuke, nieuwe namen, waarvan ik de laatste tijd mooie producties voorbij zag komen.

Tickets koop je hier. Houd de Facebook-pagina van het evenement in de gaten voor updates.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in september: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Above & Beyond naar Gashouder Amsterdam

Vandaag kondigde Above & Beyond aan weer naar Nederland te komen. Op 11 maart 2022 staan zij in de...