donderdag, oktober 5, 2023

Trance in februari: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in februari: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Urban en eclectic worden verzorgd door Chris Breuer, EDM en future house door Juliano van der Knaap en Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlenErwin Herkelman weet alles van tranceHieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2021.

Get in the studio with Ferry Corsten

2 februari

In februari kun je een masterclass volgen van Ferry Corsten. In een 4,5 uur durend college maak je daarin samen met de trance-legende een ’80’s style’ track. Leuk extraatje: je mag het door jou geproduceerde nummer vervolgens indienen als demo bij Armada Music’s A&R-team. Zij voorzien je vervolgens gegarandeerd van uitgebreide feedback.

Vanaf 2 februari staat de masterclass online. Er zijn 21 hoofdstukken en je begint op nul. Een specifiek DAW is niet nodig. In de cursus wordt gebruik gemaakt van Cubase maar de tips en trucs die je leert, zijn volgens de organisatoren toepasbaar op elke DAW.

Ferry Corsten neemt je mee in het volledige creatieve proces en deelt zijn eigen trucjes en handigheidjes. Benieuwd naar wat er allemaal aan bod komt, de inhoud vind je op de website van Fader Pro. Prijs is tot 2 februari $ 50,99, daarná $ 59,99.


Suanda Music Radio

2, 9, 16 en 23 februari

Voor het bijhouden van de nieuwe releases volg ik veel labels. En natuurlijk heb ik daarin mijn favorieten. Releases waar ik elke week weer naar uitkijk. En bij dat selecte groepje is er recent één bijgekomen: Suanda Music.

Suanda Music is een label dat in 2013 is opgericht door Roman Messer. En als je liefhebber bent van vocal trance zal die naam ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De Russische dj werkt namelijk graag samen met zangeressen en heeft dan ook aardig wat nummers in dit subgenre op zijn naam staan.

En dat is ook wat je terughoort in de releases van het label. Elke week loopt hij ze in een uurtje met je door in Suanda Music Radio. Vanavond om 18.00 (19.00 lokale tijd) staat er weer een episode voor je klaar. Een showcase om in de gaten te houden. Heb je het gemist? Geen nood. In de dagen erop komen op de Facebook-pagina van het label altijd nog even de highlights voorbij.


Anjunabeats Rising

Medio februari

Trance-label Anjunabeats introduceerde halverwege januari een nieuwe serie EP’s: Anjunabeats Rising. In deze maandelijkse release geven zij nieuw talent de kans om hun muziek naar een groter publiek te brengen.

Het label Anjunabeats werd twintig jaar geleden opgericht door het Britse dj-trio Above & Beyond. Onder andere ilan Bluestone, Seven Lions en Mat Zo vonden via het label al hun weg naar de trance-top.

Met Anjunabeats Rising willen zij nog méér dj’s die kans geven. Het eerste deel klonk al veelbelovend met in stijl zeer uiteenlopende artiesten. Van de fijne mix van house, progressive en jazz van Nourey feat. ZOYA tot de bijzondere combinatie van trance en breakbeats van GVN. Het maakt mij in ieder geval héél nieuwsgierig naar de volgende EP. Een release dus om naar uit te kijken in februari.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...