Trance in juli: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in juli: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juli 2021.

Luminosity presents: Markus Schulz

3 juli in Club Panama, Amsterdam en 4 juli in Beachclub Fuel, Bloemendaal

De dansvloeren zijn weer geopend en dat moet gevierd worden! Luminosity Events, bekend van o.a. trance-festival ‘Luminosity at the Beach’, heeft voor die gelegenheid Markus Schulz naar Nederland gehaald. De labelbaas van Coldharbour Recordings is komend weekend maar liefst twee keer te bewonderen: op 3 juli in Club Panama in Amsterdam en op 4 juli draait hij op de thuisbasis van Luminosity, Beachclub Fuel in Bloemendaal.

Tijdens de clubnacht wordt hij vergezeld door Fisherman en Daxson. Fisherman kwam al eerder voorbij in deze rubriek en Daxson is een talent dat al langer aan de weg timmert. Op dit moment maakt hij furore met zijn remix van Aly & Fila’s trance-klassieker ‘Gravity‘.

De dag erop is Ruben de Ronde de speciale gast. De vaste sidekick van Armin van Buuren bij A State of Trance mag de introductie verzorgen voor een vijf uur durende liveset van de Duitser, vernoemd naar de illustere CD-reeks waarvoor Schulz samen met o.a. Giuseppe Ottaviani de afgelopen twee jaar de tracklist verzorgde.

Kaarten kosten EUR 39,50 en zijn hier verkrijgbaar.


This Never Happened ‘V’

Album, release 9 juli

Voor de liefhebbers van progressive trance is de vijfde verjaardag van This Never Happened eentje om naar uit te kijken. Het label van Daniel Goldstein, beter bekend als Lane 8, brengt dan een album uit met 16 klassiekers uit hun archieven, maar ook met 5 splinternieuwe remixen.

Ik volg hen enige tijd en bij vlagen vind ik de muziek die zij releasen heerlijk. Met name Sultan + Shepard vielen mij de laatste maanden op. Het prachtige ‘Skipping Stones‘ hield het dan ook lang vol in de Spotify-lijst met nieuwe releases. En ook dit Amerikaanse duo krijgt natuurlijk een plekje op het bijzondere album. Weliswaar niet met ‘Skipping Stones’ maar wel met een eerdere klassieker én een remix.


Nocturnal Knights presents: Essence of Trance Boat Festival

31 juli 2021, opstappen in Lelystad of Amsterdam

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit iets is om nooit te vergeten: op een boot op het IJsselmeer, in het zonnetje met een zacht briesje, over het water glijden, cocktailtje in de hand, terwijl je favoriete muziek door de speakers knalt. Het is fenomenaal, genieten met een hoofdletter ‘G’.

En op 31 juli pakt organisator Nocturnal Knights Music het groter aan dan ooit: maar liefst zes boten varen uit. Drie vertrekken er vanuit Lelystad en drie vanuit Amsterdam, om uiteindelijk ergens midden op het IJsselmeer samen te komen. Stuk voor stuk met een heerlijke line-up. Uiteraard neemt RAM zelf plaats achter de draaitafels, maar hoor je ook andere legendes als Richard Durand en Jorn van Deynhoven en presenteert minder bekend talent zich. Zo draaien onder andere Billy Gillies en Artento Divini op twee van de schepen.

Vier van de zes schepen zijn inmiddels uitverkocht. Maar er zijn nog kaarten beschikbaar. En ook op die boten wordt het absoluut een feest dat je niet meer vergeet. Klik hier voor de line-ups en de tickets.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Trance in november: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....