donderdag, oktober 5, 2023

Urban en eclectic in februari: De tips van Chris Breuer

-

Home » Features » Urban en eclectic in februari: De tips van Chris Breuer

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Juliano van der Knaap houdt je op de hoogte over EDM en future house. Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Hieronder zijn persoonlijke tips voor februari 2021. 

De Jeugd van Tegenwoordig

Donderdag 25 februari van 19:00 tot 22:30, Paradiso, Amsterdam

Dit is niet te geloven! Er is een super dikke show op komst in de maand februari. Niemand minder dan de Jeugd van Tegenwoordig gaat een exclusieve mega show neerzetten in de poptempel; Paradiso in Amsterdam. De ‘Get post modern’ tour kan eindelijk plaats vinden nadat het twee keer is uitgesteld vanwege; ‘je weet wel…’. 25 februari gaan we los!

Zelfs als je geen fan bent van deze gasten moet je hier gewoon bij zijn. Even een avondje helemaal uit je plaat gaan op de rauwste hiphop beats uit Nederland!

>> Event


Grandmaster Flash

Zondag 28 februari van 19:00 tot 22:00, PAARD, Den Haag

Een van de grootste hiphop legendes ever komt gewoon naar Nederland! Het Paard van Troje in Den Haag ontvangt niemand minder dan: Grandmaster Flash. Deze held uit The Bronx, die naar eigen zeggen de eerste dj ter wereld is die breaks aan elkaar mixte zonder dat het hiphopbeats waren zoals wij die tegenwoordig kennen, gaat een exclusieve set neerzetten in die ‘mooie stad achter de duinen’.

Het is niet voor niets dat zijn track, ‘The Message‘, die hij met The Furious Five maakte door Rolling Stone Magazine werd uitgeroepen tot meest invloedrijke hiphoptrack óóit. Zonder the Grandmaster, the Flash, zou de hiphop van tegenwoordig er echt totaal anders uitzien! Wil jij weten waar de hiphop stroming van vandaag de dag, nou precies vandaan komt? Waar o.a. Dr. Dre, Snoop Dogg en LL Cool J hun inspiratie vandaan hebben gehaald? Dan MOET jij hier bij zijn!

>> Event


Meer tips over urban en eclectic?

Check hier de eerdere tips van Chris Breuer. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...