zaterdag, september 30, 2023

Bass music in april: de tips van Daan Coerver

-

Home » Features » Maandtips » Bass music in april: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor in april 2022

Slaughterhouse II – bass event

01/04/2022 – Haven, Eindhoven

Nu de pandemie echt voorbij is en het nachtleven weer op volle toeren draait, zijn er veel evenementen die na lang en vaak uitstellen eindelijk naar D-day toe kunnen werken. Slaughterhouse is er hier één van. Dit lokale bass event heeft in twee jaar tijd twee keer moeten verplaatsen, maar vrijdag is het eindelijk dan zo ver. Het Eindhovense event brengt zowel grote als kleine namen vanuit binnen- en buitenland naar de podia van Haven. Zelf verzorgen ze de mainstage waar o.a. Tokyo Machine, Samplifire en D-Jahsta komen te staan. Impulse doet een stagehosting voor de basement met Exentra, Raid:Zero en meer.

Kortom, een avond vol bass die je niet wil missen. Tickets zijn nog steeds te verkrijgen via deze link. De voorraad is beperkt dus wees er snel bij!


Subquake – Modestep (Abyss live)

02/04/2022 – poppodium 013, Tilburg

Voor een echt Brabants rave weekend gaan we van Eindhoven naar Tilburg, want daar vindt komende zaterdag Subquake plaats. Wat ik zelf heel leuk vind aan deze editie is dat er zowel drum ’n bass als dubstep acts zijn geboekt. Dit heeft het event wel eens eerder gedaan, maar het komt niet zo vaak voor.

De meest interessante namen op de lineup vind ik persoonlijk Modestep, Dirtyphonics en Calyx & Teebee. Modestep en Dirtyphonics hebben twee weken terug op Rampage Weekender al laten zien wat ze waard zijn. Deze sets zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van Rampage.

Er zijn nog tickets beschikbaar en die zijn te verkrijgen via deze link.


Calyx & Teebee – Plates LP

29 april – RAM Records

In mijn maandtips van februari schreef ik over de denderende plaat ‘Anything for Attention‘ van Calyx & Teebee. Nu werd ik afgelopen week aangenaam verrast toen ik hoorde dat de Noor en de Brit op 29 april met een nieuw album komen genaamd ‘Plates LP’.

Ik heb het album al even mogen beluisteren en ben er zeker over te spreken. De signature sound van de heren is goed terug te horen. Toch zijn er ook een aantal tracks met een experimenteel randje. Een heel interessante lijst aan platen waar ik, en ik hoop jij ook, nog wel een tijdje plezier van zal beleven.


Meer maandtips?

Voor meer onmisbare highlights, check alle maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Nieuwe bass music releases in januari: de top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....