dinsdag, oktober 3, 2023

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

-

Home » Features » Maandtips » Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor in november 2021.

Slaughterhouse II: BASS EVENT

26 november, Dynamo Eindhoven

Vlak voordat de lockdown begon, op 15 februari, werd Slaughterhouse voor het grote publiek het leven in geblazen. Een groepje jongeren uit Tilburg besloot hun passie voor bass muziek te uiten doormiddel van een eigen event te hosten in de lokale Hall of Fame. De lineup bestond uit voornamelijk locals en het succes dat dit opleverde deed de mannen deugd.

Direct na hun debuut begon het team vol enthousiasme aan de voorbereidingen van een tweede event maar dat veranderde toen de coronapandemie de gehele rave scene op pauze zette. De organisatie besloot van deze pauze gebruik te maken door een nog grotere, langere en professionelere tweede editie te plannen dan ze al van plan waren.

En na ruim anderhalf jaar wachten is het dan zo ver. Slaugherhouse II staat voor de deur! Op 26 november verwelkomen de Tilburgers o.a. Tokyo Machine, Samplifire en Tantron op de mainstage van Dynamo Eindhoven. Voor de basement (tweede stage) heeft de organisatie hun Limburgse vrienden van Impulse d&b gevraagd om ze te helpen wat grove DnB met een zachte G neer te zetten. Elke uithoek van het bass genre krijgt op dit event dus een plekje. Overigens zijn er nog steeds tickets te verkrijgen via deze link, maar wees er wel snel bij!


Subquake – Noisia (uitverkocht)

13 november, Poppodium 013

Je zou kunnen zeggen dat ik in herhaling val, want vorige maand ging het in deze rubriek ook al over Subquake. Maar ze blijven maar doorknallen! Vorige keer met Netsky en nu doen ze er nog een schepje bovenop met Noisia, A.M.C, Mefjus en nog veel meer. Zelden heb ik zo’n beestachtige lineup gezien. Mis dit dus niet! En mocht je met deze keiharde bass-specialisten nog niet genoeg oorklachten hebben oplopen, wordt de tweede stage door de crossbreed/hardcore organisatie PRSPCT onder handen genomen. Alles aan deze avond belooft dus keihard raggen te worden.

Tevens is dit ook een van de laatste keren dat je het legendarische trio Noisia live in actie kan meemaken. Op 17 september 2019 kondigde de DnB-act namelijk aan voorgoed te gaan stoppen na hun huidige tour. Heb jij deze ‘legends’ dus nog nooit live gezien, houd TicketSwap dan maar heel goed in de gaten.


Fiber Presents: Fox Stevenson Live (uitverkocht)

6 november, Doornroosje

Fox Stevenson is zonder twijfel en van de meest getalenteerde, veelzijdige en originele artiesten die ik ken. Elke plaat heeft weer een compleet andere sound, vibe en boodschap. Elke keer als ik tracks als ‘Go Like‘ of ‘Dreamland‘ hoor, krijg ik nog steeds een beetje kippenvel.

En nu kan jij de man in levenden lijve ervaren op 6 november in Doornroosje te Nijmegen. Ik kan hier nog uren over doorschrijven maar Fox spreekt eigenlijk het best voor zichzelf. Helaas zijn is de reguliere ticketsale ondertussen uitverkocht. Houd die ’tweedehandsjes’ dus goed in de gaten!


Meer bass music

Check hier meer content op het gebied van bass music

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Murdock: “Rampage is écht een community geworden”

Binnenkort vindt Rampage, the biggest drum 'n bass & dubstep party in the world, weer plaats. Op 10 en...