woensdag, februari 28, 2024

Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

-

Home » Features » Maandtips » Bass music tips voor mei 2022: de beste highlights van deze maand

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver weet daarbij alles van bass music. Hieronder zijn persoonlijke bass music tips voor mei 2022.

NOX on the Beach Festival

27 mei – Landsard Beach, Eindhoven

NOX is in de laatste jaren uitgegroeid tot, misschien wel, hét Brabantse drum ’n bass platform. Ze hosten, zowel binnen als buiten, steeds meer evenementen en deze maand zal op 27 mei de eerste ‘NOX on the Beach‘ editie plaatsvinden in hun hometown Eindhoven.

Voor dit evenement heeft de organisatie besloten het muzikaal breder aan te pakken dan normaal. Naast grote dnb namen als Dimension, Macky Gee en koven, brengen de Eindhovenaren ook Amerkaanse dubstep grootmacht Barely Alive naar hun podium. Verder kan je tijdens deze zonnige stranddag genieten van onder andere Tsuki, Degs, Gladde Paling en CaitC.

Via deze link zijn er nog tickets beschikbaar. Dus mocht je dit niet willen missen, klik dan nu.


Noisia – Closer

12 mei – VISION

De naam Noisia klinkt elke bass fanaat bekend in de oren. De mannen uit Groningen hebben een legacy opgebouwd waar je u tegen zegt. In 2019 kondigden ze aan definitief als groep te stoppen na nog een laatste farewell tour. Door de pandemie werd de concertreeks echter uitgesteld en pakte Noisia nog even door. Voor ons als publiek betekende dat meer optredens en meer releases.

Op 1 april verscheen het nieuws over een laatste album, voordat het boek ‘Noisia’ dan echt gesloten zou worden. De plaat heet ‘Closer’ en zal op 12 mei voor iedereen te beluisteren zijn. Het album bestaat uit 20 tracks, waaronder nieuwe collabs met onder anderen Skrillex, Black Sun Empire, Camo & Krooked en Mefjus.

Je kan het album nu alvast pre-saven via deze link.


IGNITION 6 YEAR ANNIVERSARY

27 mei – Melkweg, Amsterdam

Ignition is terug van weggeweest! Het Nederlandse dubstep event viert haar zesjarig bestaan met een “heavyweight lineup” in de Melkweg Amsterdam. Verwacht moshpits en nekklachten want alles aan dit feestje staat in het teken van raggen.

Op het affiche staan een aantal internationale namen als Gentlemens Club en Nosphere, maar ook bekende locals als Vicegrip of Exentra. Al met al een hoop herrie dus.

Voel jij de ‘ragkriebels’ al? Mis dan niks en koop je hier je tickets!


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor mei 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bass music tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen!

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Bass music in april: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...