EDM in december: de tips van Juliano van der Knaap

-

Home » Features » Maandtips » EDM in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Juliano van der Knaap houdt je daarbij op de hoogte over EDM in december. Hieronder zijn persoonlijke tips voor deze maand. 

Helaas zijn we wederom in een lockdown terechtgekomen. Daardoor is het nog onzeker of er events plaatsvinden aankomende maand. Ik help je op weg met mijn maandtips, die zeker doorgaan!

Biografie over Avicii – Tim

EDM-legende en meesterbrein Tim Bergling, oftewel Avicii, overleed op 28-jarige leeftijd in Oman. De Zweed brak in 2011 door met ‘Levels’. Sindsdien werd iedere productie die de artiest maakte een regelrechte hit.

Het talent van de DJ leverde veel succes op. Denk aan uitverkochte stadions, roem, nummer-1 hits en meer. Maar dit had ook een keerzijde. Tim was een introvert persoon, kreeg mentale problemen en vond het lastig om met dat hectische leven om te gaan. 

Onderzoeksjournalist Måns Mosesson heeft meerdere awards op naam staan. Hij kreeg de unieke kans om een boek te maken over Avicii. Daarvoor sprak de schrijver familieleden, collega’s uit de muziekindustrie en vrienden. Met deze informatie schreef hij een biografie over Tim, waarin je een duidelijk en eerlijk beeld krijgt over zijn zoektocht in het leven.

De officiële biografie van Tim is vanaf nu online te bestellen bij o.a Bol.com en Bruna voor 22.50 euro.

Debuutalbum Wax Motif – HARDSTREET

DJ/Producer Wax Motif, afkomstig uit Australië, struint al jarenlang de bekendste clubs en grootste festivals af. Zijn unieke bass-muziek heeft support van grootheden zoals Diplo, Tchami, AC Slater, Malaa en meer. 

Vorige week verraste de artiest zijn fans met een nieuwe track: Koalack. Een vrij rustig nummer die hij maakte op zijn vakantie in het mooie Tulum. Daar deed hij heel wat inspiratie op.

ReConnect set van Wax Motif

Deze eerste plaat is onderdeel van zijn debuutalbum HARDSTREET. De DJ staat bij de meesten bekend om dreunende club-beats als Need You met Phlegmatic Dogs of Fly Kicks, maar ditmaal laat hij meerdere kanten van zich zien. 

Benieuwd naar wat je te wachten staat? Het album komt binnenkort uit op Wax Motif’s eigen label: Divided Souls.


Meer maandtips

Alle december maandtips vind je hier!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....