donderdag, oktober 5, 2023

House en techno in augustus: deze highlights wil je niet missen

-

Home » Features » Maandtips » House en techno in augustus: deze highlights wil je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout weet daarbij alles van (hard)techno én house. Hieronder zijn persoonlijke house & technotips in augustus 2022.

Dekmantel Festival

3 t/m 7 augustus – Amsterdamse Bos

Toen ik twintig jaar werd kon ik mijn geluk niet op. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vader een kaartje voor Dekmantel, super gaaf! Ik zou de zondag gaan en die line-up was om van te smullen. Helaas werd het festival twee keer verzet, maar dit jaar is het dan eindelijk zo ver. De line-up bleef voor een groot deel intact. Omdat er gedurende de vijf!!! festivaldagen zo ontzettend veel om uit te kiezen is, koos ik mijn favo acts op de vrijdag, zaterdag en zondag.

Vrijdag

Een mainstage-act kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met tips. Op de vrijdag vind je mijns inziens meteen dé act van het festivalseizoen: Overmono, de live-act van Tessela en Truss. De mannen draaien een heerlijk festivalseizoen met heerlijke live-sets. En vergis je niet, hoor. Live betekent in deze zin écht live. Dus niet het bandje aanzetten en meespelen, maar gewoon echt on the spot. Dat zag ik dit jaar al van dichtbij op DGTL; echt heel erg tof. Het duo staat op vrijdagavond op een felbegeerd plekje in het Amsterdamse Bos. Serieus, ik zie het al helemaal voor me… Een wegzakkende zon, gin-tonic in de hand en dan de meeslepende beats van Overmono.

Zaterdag

Op een festival met zo veel toffe acts, is het makkelijk verdwalen in de timetable. Op de zaterdag is de verdwaalkans het grootst, want de grote namen zijn in grote getalen aanwezig. Zelf raakte ik de weg ook bijna kwijt, totdat mijn oog viel op deze act: De Schuurman. Eigenhandig blaast hij het genre dat groot werd door onder anderen DJ Chuckie nieuw leven in. De Schuurman is bubbling pur sang en zijn dj-sets werken aanstekelijk. Enkel de beste ritmes, constante energie en vooral heel veel billen schudden. Op Dekmantel tilt hij zijn act naar een nieuw niveau; hij zal live optreden op de Green House-stage.

Zondag

Voor degenen die na de eerste twee dagen nog energie over hebben, is er op zondag voldoende te doen. Zelf ben ik er ook deze dag. Ik ga sowieso langs bij Helena Hauff en DJ Stingray 313. Interstellar Funk speelt rond etenstijd op de Selectors-stage en Elena Colombi luidt op de Connects-stage de avond op geheel eigen wijze in. De keuze is ook op zondag reuze, maar het meest kijk ik uit naar Robert Hood. Deze Detroit-legend weet van geen ophouden. Hij tourt nog steeds volop en brengt ook nog steeds nieuwe muziek uit. Op de mainstage laat hij op zondagavond zien waarom hij nog steeds één van de besten is.

Check het event hier!

Paradigm Festival

13 augustus en 14 augustus + nachtprogramma – Groningen

“Er gaat niets boven Groningen”, is het motto van de provincie. Wie de line-up voor Paradigm gezien heeft, kan niets anders dan dat statement bevestigen. We doen er altijd een beetje grappig over, over Groningen. Wat is er nou te doen in het Noorden? We blijven lekker hier, in Brabant, in Nijmegen of ergens in de Randstad. Hier is er genoeg te doen. Toch is Paradigm dik de moeite waard. Voor deze editie van het festival heeft de organisatie werkelijk alles uit de kast gehaald. Ik ben overtuigd: ik ga een keer naar Groningen, al is het helaas nog niet voor deze editie.

Voor de technoheads is er zo ontzettend veel te doen. Wat te denken van een masterclass van Britse grondlegger Ben Sims? Of een meeslepende b2b van Dutch masters ROD en Tripeo? Bij wie ik sowieso een kijkje zou nemen, is Anthony Linell. Hij is een graag geziene gast op het label Northern Electronics, waar hij prachtige, intense en diepe techno en electronica uitbrengt. Die sound stelt hij in zijn dj-sets graag tentoon. Écht de moeite waard!

Check het event hier!

Thuishaven Techno Special

20 augustus – Amsterdam

Als er een evenementenserie is die lekker loopt, is het wel Thuishavens Techno Special. Van heinde en verre trekken hele vriendengroepen naar metrostation Isolatorweg om zich een aantal honderd meter verderop te mengen in het feestgedruis.

Op de special van 20 augustus krijg je een menu vol groove voorgeschoteld. Van eigen bodem: Abstract Division, Sandrien en Julie, maar ook vanuit het buitenland heeft Thuishaven een aantal heerlijke technohapjes klaarstaan. Zelf kijk ik het meest uit naar de b2b tussen Ø[Phase] en Matrixxman. De twee heren spelen zo nu en dan samen en wanneer ze dat doen, is stilstaan geen optie!

Check het event hier!

Lofi met Truncate en Ben Sims

27 augustus – Amsterdam

Ik schrok me een ongeluk na het zien van deze line-up. Er staat gewoon geen enkele naam op die ik niet vet vind! Lofi knalt de maand uit met een hele bonte verzameling techno-artiesten. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar ik smeek je: ga erheen en dans! Doe het voor mij.

Ga overdag helemaal los op een drie-uurs set van Ben Sims, de jacking sounds van Truncate en de stoomtrein-techno van Stephanie Sykes. ’s Nachts gaat het er net zo lekker aan toe in de warehouse. Talismann en Grace Dahl zullen je helemaal van je sokken slaan, terwijl Marrøn je heupen doet wiegen op de fijnste grooves. Lofi is snel uitgegroeid tot de techno hotspot van Amsterdam en dat zie je in deze line-up volledig terug.

De maand is dan helaas alweer voorbij, maar ik weet zeker dat september net zo tof wordt. Ik heb al een aantal dingen op het oog…

Check het event hier!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...