zondag, oktober 1, 2023

House en techno in maart: De tips van Casper Gout

-

Home » Features » Maandtips » House en techno in maart: De tips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout is onze specialist op het gebied van house en (hard)techno. Hieronder lees je zijn tips voor maart 2022.

LNR

5 maart, Radion Amsterdam

Clubben, het mag weer! De nacht wordt eindelijk weer voor ons allemaal. Dat moet gevierd worden, vinden ze ook bij Radion. LNR is een concept waarbij lokaal talent het podium krijgt dat het verdient. Voor deze editie is er een klein thema in de line-up: veelal artiesten die de afgelopen coronaperiode zich kei hard hebben ingezet voor het behoud van de undergroundcultuur.

Ici Sans Merci, programmeur van Radion, heeft een flinke lading talenten gevraagd om de nacht op zijn kop te zetten. Orphic-resident Thoms Traxx en Beste Hira verzorgen de allerfijnste grooves, JSPRV35 staat garant voor dikke old school vibes en ook Flits komt langs. Hem kun je kennen van onze feature over zijn meeslepende rollade-techno.

Kortom: er is voor ieder wat wils bij deze viering van de veelzijdige Nederlandse technoscene. Come early, stay late is een motto wat voor deze clubnacht zeker een goede is om na te leven.

Check het event hier!

No Art Weekender

18 – 19 – 20 maart, Transformatorhuis Amsterdam

De mannen van ANOTR hebben grote plannen met hun label No Art. Door muziek, kunst en toffe locaties te combineren, brengt No Art mensen samen. Voor hun eerste event na corona, gaan ze all in met een weekend vol met goede vibes.

In het Transformatorhuis in Amsterdam-West wordt normaal alleen ’s nachts gefeest, maar voor de No Art weekender is de venue op de zaterdag en zondag overdag geopend. Op deze manier wordt het interieur en de architectuur letterlijk in het zonnetje gezet, zodat het publiek helemaal kan opgaan in de zaal.

Op muzikaal gebied kan ik nog niet heel veel aan jullie kwijt, maar speculeren is ook leuk. Ik verwacht vanzelfsprekend veel house van sowieso de mannen van ANOTR, maar ook van vrienden en labelgenoten. Luuk van Dijk wellicht? Archie Hamilton? Toman, dat is ook een optie. Wellicht komen ze wel alle drie. Om erachter te komen, moet je er misschien maar gewoon heen gaan. De pre-sale start op 1 maart, je kan je nog inschrijven!

Check het event hier!

De Missie

19 maart, Subbar Eindhoven

Na keer op keer verzetten, kan De Missie crew eindelijk opgelucht adem halen. Hun community komt weer bij elkaar. Dat is iets wat de organisatie ontzettend heeft gemist. Eindhoven heeft aan De Missie een geduchte speler in het moderne technolandschap. Founder Delano Legito heeft zijn goede contacten in binnen- en buitenland voor deze editie uit de kast getrokken met als resultaat een monsterlijke line-up.

Ik ga niet dezelfde namen als de vorige keer tippen. Dat is ook helemaal niet nodig, want de lijst met goede namen lijkt eindeloos. Sinds de laatste keer dat De Missie werd aangekondigd is bijvoorbeeld powervrouw The Lady Machine aan de line-up toegevoegd. De Braziliaanse neemt een bak aan ervaring (meer dan twintig jaar) mee naar Eindhoven en daar horen vanzelfsprekend ook hele dikke platen bij.

De tweede tip is weer een internationale toevoeging aan de al goed gevulde line-up: Volster. Deze Kroaat ademt techno. Zowel in de studio als achter de decks is deze man een beest. Zijn sound past precies bij De Missie: donker, rauw, groovy en perfect om op te dansen.

Om de sfeer compleet te maken hanteert De Missie een no-phone policy. Dat betekent dat er op de dansvloer alleen maar gedanst, geleefd en genoten mag worden. Laatste opmerking: kom op tijd! De deuren sluiten om 15:30. Wie dan nog niet binnen is, gaat een van Eindhovens vetste feesten missen.

Check het event hier!

5yrs of DGTL Records

Online, gedurende de hele maand

DGTL Records – het label van het toonaangevende elektronische muziekfestival DGTL – viert zijn vijfde verjaardag in stijl met een fantastische compilatie. Het album, ‘5YRS of DGTL Records’, dat 14 tracks telt, wordt op 16 april uitgebracht als een exclusieve 4×12-inch vinyl set. Vanaf 18 februari tot aan 1 april komen de verschillende EP’s digitaal uit. Als klap op de vuurpijl zal de volledige set te koop zijn op DGTL Festival, op 16 april.

Voor de compilatie wordt aanstormend Nederlands talent gecombineerd met verschillende grote internationale artiesten en producers uit landen waar DGTL wordt georganiseerd. Het resultaat? Een perfecte weergave van de visie van het label, alsmede van de sound en experience die DGTL wil uitdragen.

De eerste EP kwam op 18 februari uit, maar de volgende twee EP’s staan voor 4 en 18 maart gepland. Op de tweede EP kun je luisteren naar de bijdragen van Dax J, Deniro en JP Enfant. Hoewel de EP techno-based is, zijn de tracks totaal verschillend. Dax J trapt de EP af met een echte warehouse knaller, vol rauwe percussie en snerpende acid. Enfant sluit de plaat af met een gevoelig stukje muziek, waar de acid wat subtieler naar voren komt.

De derde EP bestaat uit een blend met DGTL legendes en lokaal talent. Adriatique, Roman Flügel en Nicky Elisabeth nemen je op een prachtige droomvlucht vol met melodieën, vocalen en andere prachtige soundscapes.

De vier EP’s komen dus als verzameling uit op het festival zelf. Als je daar toch bent, geniet dan direct van al het moois dat DGTL te bieden heeft. Het jubilieumalbum van de Amsterdamse equipe geeft in ieder geval alvast een mooi voorproefje van het festivalseizoen. Ik ga hem kopen!

Check het event hier!


Meer maandtips?

Voor meer onmisbare highlights, check alle maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...